Şimdi Ara

Yulafı başka nasıl yiyebiliriz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli severek yaptığım tarifim şöyle: 1 çay bardağı yulaf ezmesi + 1 adet küp küp dilimlenmiş elma + 1 çay kaşığı tarçın + 1 su bardağı laktozsuz süt + 11-12 adet çiğ badem (veya 4-5 adet ceviz içi).

Haşlama da yiyen var,fakat benim hoşuma gitmedi.Miktarına dikkat etmen lazım yulaf ezmesinin yoksa faydadan çok kilo olarak geri dönebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

Günlük enerji ihtiyacının tamamını proteinden karsilayamazsiniz. Tip 2 diyabetlilerin çogu obez dikkat ettiyseniz.

Alıntıları Göster
    Protein ve yağ yiyeceksiniz, karblar minimum düzeyde olacak.

Tip 2 diyabetliler böyle karbonhidrata abandıkları için bu haldeler. Sabah carb, öğlen carb akşam carb bir de ara öğün gibi son derece tehlikeli bir zırva çıkarmışlar 2 saatte bir carb yiyip duruyorlar kanlarındaki insülin düzeyi bir türlü aşağı inmiyor, devamlı insülin spike'ları yaşayıp duruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 7 Mart 2019; 19:18:6 >

• Yulaf + kivi + muz + süt + bıldırcın yumurtası veya protein tozu + keçiboynuzu özü / blenderdan geçirip kahvaltıda veya gün boyu tüketebilirsiniz tadı harika.
  • sütle mikserle sıvı olarak iç ama yulaf dibe çökebiliyor o yüzden karıştır içmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Kimse size çikolata yiyin demiyor.

Yulaf besleyicilik açısından vasat bir şey. İnsanın yiyeceği bir şey değil, mümkünse yulaf türevi şeyleri atlara bırakın onlar yesinler. Zaten at besinidir, insan değil.

Hayvansal protein tüketin, et iyin, yumurta yiyin.

Alıntıları Göster
    Bos yapma ya zerre kadar bilgin yok bik bik otuyorsun. Yulaf gibi kaliteli bir karbonhidrat ve lif kaynagina atlar yesin gidin hayvansal protein tuketin demek icin agir derece cahil olmak gerek. Hayvansal protein ne alaka? yulaf ne alaka? İkisi ayni sey gibi bos bos konusuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muzun kg 14 tl olmuş

• Cahilliğimi bağışlayın, bu yulaf karışımları kilo vermek için mi yeniyor?

• Yumurta demisler ben bir kez daha diyorum yumurta muz ve yulaf pure yapip tavada kizartin omlet gibi oluyo

• Kuru meyveli olan o fiyat olabilir ama sade lifalif 5.50₺ doğa marka olan daha pahalı.

• Yulaf ezmesini blendır ile un haline getiriyorum sonra bir kaseye yeteri kadar koyup baharat ekliyor ve üzerine yumurta kırıyorum iyice hamur haline getirip krep gibi pişiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest87628

Hocam lor peyniri tadını baya bozar gibime geliyor bir de protein dediğiniz protein tozu mu
    yok hocam lorun içindeki protein

• En iyisi yogurtla karistirip yemek. Sutle haslanmis her turlu berbat oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi marketten geldim muz elma falan aldım ama cidden çok pahalı granny smith elma 7 lira yerli muz da 10 liraydı 3-5 tane aldım ben
  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    Bu da iyiymiş hocam deneyeceğim teşekkürler
  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    aynen ben kuru meyveli olanı almıştım sadesi bitmişti. Hocam açık bir şekilde yulaf satılan yerler var mı acaba mesela gidip 10 liralık alabileceğim falan
  • Ben süt+yulaf+kuru meyve. Mısır gevreği misali gömüyorum ama sen resmen b*kunu çıkarnışsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sütü sadece yulafın emeceği kadar koyarsın mama gibi oluyor zaten. Sana tavsiyem ev yapımı reçel varsa reçelle çok güzel lezzetleniyor.
  • quote:

İleride insülin direnci sahip olmak ve diyabet hastası olmak istiyorsan bunları yemeye devam et.
    yulaf mı insülin direncini arttırıyormuş?
  • quote:

Kimse size çikolata yiyin demiyor.

Yulaf besleyicilik açısından vasat bir şey. İnsanın yiyeceği bir şey değil, mümkünse yulaf türevi şeyleri atlara bırakın onlar yesinler. Zaten at besinidir, insan değil.

Hayvansal protein tüketin, et iyin, yumurta yiyin.

Alıntıları Göster
    Yulafı başka nasıl yiyebiliriz?

• Yaklaşık 5 yıldır her sabah 150 gr yulaf tuketiyorum. Simdiye kadar denedigim yontemler arasinda acik ara en iyi olan ve son yillarda kullandigim iki yontem var:

1. Aksamdan sütün icinde bekletin. 150 gr yulafa 300-350 gr sut ekliyorum. Yalniz bu yontemde Lifalif kullanirsaniz yeterince yumuşamıyor. Ben Hahne kullaniyorum tadi cok iyi oluyor.

2. Yulafla yumurtayı çırparak tavada pisiriyorum. Miktari kendinize gore ayarlayabilirsiniz. Yulaf ağırlıkli karisim yaparsanız ekmek gibi oluyor ve sadece peynir ile tuketmesi cok lezzeti oluyor. Bu yontemde yulafi blenderda öğretebilirsiniz ya da tercihen yulaf kepegi kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.