Şimdi Ara

''' Yüksek Sesle Müzik Dinlemek '' Ayptr ya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: insideman

Yaş kaç? 17 falan mı?

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Hadi bir dene. Yutturda görelim. Buradan yazması kolay. Zaten polisler hep boşuna ceza kesiyor.

Demek rahatsızlık vermişsin ki çevreye adam kesmiş cezayı. Bazen sıkışık trafikte denk gelir. Yanda ki araba açmıştır camını açmıştır seside sonuna kadar. Yahu ben mecburmuyum senin arabandan gelen müziği duymaya. Kapat camlarını öyle aç.

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst
    O adam devlet memuru hicbir sey yapamazsin artisligin alemi yok burada klavyeden yazmaya benzemez.

@insideman
    Yaşım 25

@CAD34
    Herkes özgür kardeşim duymak istemiyosan müziği camını kapatırsın.
    Senin aracını havalandırma özgürlüğün kadar benimde müzik dinleme özgürlüğüm var.
    Belki ben hem müzik dinlemek istiyorum hemde aracımda astım hastası var ?

@catalyst
    Yutturmaktan kastım herhangi bir kabakuvvet içeren bir kasıt değil..
    Araçlarda sonuçta boşuna koyulmamış ses sistemleri.
    Pasif trafikte rahatsız olanlar olabilir fakat araçlar sonuçta sürekli dipdibe ilerlemiyorlar. Herkes aynı yere gitmiyor aracıyla.
    Pesimist bir insanın karamsar olma özgürlüğü varsa optimist bir insanında iyimser ve neşeli olma özgürlüğü var.
    Hem rahatsız olan kişi gelir müzik dinleyen kişiye durumu izah eder.. Sonuçta herkes müzikten rahatsız olmaz.. Ortada Yaşlı olur,yas tutan bir kişi olur, amenna..
    Buna karşın aldırış etmiyorsa.. elbette şikayet etmekte haklı..
    Arkadaş zaten stadyum gibi bir ortamda.. Müzikten rahatsız olanın stadyumda ne işi var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

@CAD34
    Herkes özgür kardeşim duymak istemiyosan müziği camını kapatırsın.
    Senin aracını havalandırma özgürlüğün kadar benimde müzik dinleme özgürlüğüm var.
    Belki ben hem müzik dinlemek istiyorum hemde aracımda astım hastası var ?

bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter

Müzik dinleme özgürlüğümüz, dinlediğimiz müziğin sesinin yüksekliği vb. nedenlerle rahatsız olan yakınımızdaki insanların o müziği dinlemek istememe özgürlüğü ile sınırlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 31 Ekim 2012; 20:04:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Müzik dinleme özgürlüğümüz, dinlediğimiz müziğin sesinin yüksekliği vb. nedenlerle rahatsız olan yakınımızdaki insanların o müziği dinlemek istememe özgürlüğü ile sınırlıdır.

Müzik dinleyen kişi bir başkası rahatsız olduğunda kapatması gerekiyor da.
    Rahatsız olan kişinin oradan uzaklaşması neden gerekmiyor ?
    Böyle olmasıda bir nevi nezaket olur değil mi ?
    O kişi gürültüye gelemeyebilir.. Saygıyla karşılanır.
    Fakat müzik dinleyen kişide stres sahibidir yada monotonluktan uzaklaşmak istiyordur.
    Bu neden saygıyla karşılanmıyor ?
  • quote:

quote:

Fakat müzik dinleyen kişide stres sahibidir yada monotonluktan uzaklaşmak istiyordur.

"Rahatsız olan gitsin" diyorsunuz yani.
    Ben kimseyi rahatsız etmeyeyim demiyorsunuz, rahatsız olandan bana ne diyorsunuz.
    Bencilce değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Altini Cizerek Söylüyorum Ben Parasinda Degilim, 50ye100e ßakacak ßiri Degilim. Stadyumun Bulundugu Bir Cevrede Öyle Bir Sesten Rahatsiz Olmasi Söz Konusu Bile Degil, Cünkü Taraftarlarin Sesinden Stadyumda Calan Müzigin Sesinden Cevreye Rahatsizlik Verecegini Hiç Düşünmüyorum.
    Benim Zoruma Giden Şey Adil Davranilmiyor diyorum o kadar yani zoruma giden şeyde odur yani, gider itirazda ederim, Cünkü Kanıtlamasi Gereken
    o ben degilim
  • Güzel cezaymış.
  • yazı$ $ekline 0ldüM
  • quote:

quote:

quote:

Ben kimseyi rahatsız etmeyeyim demiyorsunuz, rahatsız olandan bana ne diyorsunuz.
    Bencilce değil mi?

Kimseyi rahatsız etmek istemem fakat kendi haliminde düşünülmesini pek tabiki isterim.
    Müzik açılacak yer-zaman var.. açılmayacak yer-zaman var.. Bu ayrı bi konu..gerçi..
    Benim saygım yer ve zamanı bilmekle sınırlıdır..
    Geri kalan zamanlarda bir nebze olsun.. rahatsız olan kişinin halden anlamasını beklerim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bencilce değil mi?

Kimseyi rahatsız etmek istemem fakat kendi haliminde düşünülmesini pek tabiki isterim.
    Müzik açılacak yer-zaman var.. açılmayacak yer-zaman var.. Bu ayrı bi konu..gerçi..
    Benim saygım yer ve zamanı bilmekle sınırlıdır..
    Geri kalan zamanlarda bir nebze olsun.. rahatsız olan kişinin halden anlamasını beklerim.

burda mesele "müzik dinlemek" değil, "başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik dinlemek".

"müzik dinlemek" yasal, "başkalarını rahatsız edecek oranda yüksek sesle müzik dinlemek" yasak...

"hayır, yok, hala ısrarcıyım, yüksek sesle de dinlerim, rahatsız olan gitsin" diyorsan, ver ev adresini, sokağına konser sahnesi ve sistemi kurdurup, sabaha kadar çalayım, hatta canlı müzik için orkestra bile tutarız icabında. siz de pencerelerinizi kapatır oturursunuz ya da rahatsız olursanız taşınırsınız artık, yapacak bir şey yok. benim "müzik dinleme" özgürlüğümü kısıtlayacak haliniz olmadığına göre, rahatsız olan gitsin...

umarım farkı anlamışsınızdır...

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

burda mesele "müzik dinlemek" değil, "başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik dinlemek".

"müzik dinlemek" yasal, "başkalarını rahatsız edecek oranda yüksek sesle müzik dinlemek" yasak...

"hayır, yok, hala ısrarcıyım, yüksek sesle de dinlerim, rahatsız olan gitsin" diyorsan, ver ev adresini, sokağına konser sahnesi ve sistemi kurdurup, sabaha kadar çalayım, hatta canlı müzik için orkestra bile tutarız icabında. siz de pencerelerinizi kapatır oturursunuz ya da rahatsız olursanız taşınırsınız artık, yapacak bir şey yok. benim "müzik dinleme" özgürlüğümü kısıtlayacak haliniz olmadığına göre, rahatsız olan gitsin...

İşte tüm mesele buradan kaynaklanıyor.
    Kişinin dinlediği müzik ses seviyesi herkes için göreceli malesef.
    Diyelim müzikten rahatsız olan iki kişi var.
    Bu iki kişiden biri atıyorum sesi "15" e aldığınızda rahatsız oluyor.
    Diğeri ise 25'e aldığınızda rahatsız oluyor..
    Demek istediğim yüksekse ne kadar yüksek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 31 Ekim 2012; 21:36:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aya

İşte tüm mesele buradan kaynaklanıyor.
    Kişinin dinlediği müzik ses seviyesi herkes için göreceli malesef.
    Diyelim müzikten rahatsız olan iki kişi var.
    Bu iki kişiden biri atıyorum sesi "15" e aldığınızda rahatsız oluyor.
    Diğeri ise 25'e aldığınızda rahatsız oluyor..
    Demek istediğim yüksekse ne kadar yüksek ?

tamam arkadaş, ben vazgeçtim, siz haklısınız. hepiniz haklısınız, bir tek polis suçlu. siz masumca müzik dinliyorsunuz. yüksek geliyorsa rahatsız olan gitsin...

ben ne yazsam sonuçta bir bahane bulunacak ne de olsa. niye kendimizi yoruyoruz ki?

• Umarım aynı cezalar arka sis farını açıp gezenlere de gelir.
  • Yerinde bir ceza valla ne yalan söyleyeyim.

Bu arada kış yaklaşıyor,kar yağmur derken yayaları umursamayıp baştan aşağı ıslatan sürücü bozuntuları türeyecek yine etrafta.

Bunları şikayet edip ceza yazdırabileceğimiz bir madde vs. var mı acaba?
  • bu ülkenin polisi elinde türk bayraklı vatandaşada su, biber gazı sıkmıştı. Gücü yeten, gücünü güçsüze kullanabiliyor anca bu ülkede.
    belki polisin zoruna gitmiştir, genç adam altında a6 ile son ses müzik dinliyor, biz güneş altında buralarda uğraşıyoruz diye. olmayacak şey değil. adaletini öperim böyle dünyanın deyip, bir ceza ile egosunu tatmin etmek istemiştir.
    bu cezayı murat 131'lede yiyen vardır, sen a6 ile laf ediyorsun.
  • Herkes konu sahibine yüklenmiş te...Ki kafam gürültü kaldırmaz pek...Aracım da Corolla...Yani istesem de gürültü yapamam.

Yani bu memlekette yüksek sesten başka ceza kesilecek şey yok mu?Her gün yolda zikzag çiziyorum. Brandasız araçlardan dökülen pancarlar yüzünden.

Tokat'ta çalışıyorum. Valiliğin karşısında kermes çadırı olur...Son ses ilahiler...Ana caddede dükkanların önünde düğün salonu kolonları vardır. Castık custuk dans parçaları. İleri gidersin...Adı lazım değil, bir partinin mehter marşı...

Düğün, asker konvoylarına, maç goygoycularına bir şey diyen yok zaten...Seçimlerden bir ay öncesinden itibaren anacaddede oturanlara zaten Allah yardım etsin.

• Herkes niye cezayı yiyen adama laf atmış anlamıyorum.

Bende dinliyorum ne olmuş ? Kaldı ki adamda a6 var bırakında dinlesin.

Siz gidin sıfır çizen şahinlerle uğraşın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara sira yuruyuse ciktigimda KSK iskelenin onunde cevirme olursa durup izliyorum. sis fari acik egsozu bagiran arabalrin cevirmeye girmedigine. efendi gibi gelen adamlarin cevrildigine sahit oldum. ayrica benim aracimda da ses sistemi var. sehir icinde duyamazsiniz ancak otobanda. s.arasi yollarda cok cok yuksek ses ile dinliyorum. Tas yerinde agirdir diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: This Time

Herkes niye cezayı yiyen adama laf atmış anlamıyorum.

Bende dinliyorum ne olmuş ? Kaldı ki adamda a6 var bırakında dinlesin.

Siz gidin sıfır çizen şahinlerle uğraşın.

• müziği millete dinletmek için sesi açıp camları indiren amelelere duble ceza kesmek lazım
  • aßi sırf qıcıklık olsun diye yarın adliyeye gidecem itiraz edecem, ßakalim sonuc ne olacak
    dedigim gibi parasında degilim ama hakkımı arayacam o trafik polis sırf qıcıklık olsun diye yazdi, yoksa başka hiç bir nedeni yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.