Şimdi Ara

Yüksek Lisans Nasıl Yapılır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
131.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    AÖF mezunlarını tezsiz olarak alırlar eğer ALES & dil sınavları iyiyse. Sonuçta "tezsiz yüksek lisans" isimli garip bir isim altında adamlar 7000-8000TL para alıyorlar. Ancak "tezli" yüksek lisans olayını düşünmesinler pek. Bu konuda üniversitelere hak vermemek elde değil, örgün öğretimde ödevler yapılır, sunumlar hazırlanır, grup çalışmaları yapılır vs vs. (en azından olması gereken budur, her okulda var demiyorum) yani gerçek (tezli) yüksek lisans eğitimine alınacak insanlarda bu tür yeteneklerin oturmuş olması gerekir. Asıl mantık budur zaten öğrenci eleme sürecinde; sınavların kolaylığı, kanaat notu vs değil. Bir kere "tezli" yüksek lisans için 2 adet akademik referans istenir, AÖF okumuş insan referansı nereden alacak? Belki istisnalar vardır ama ortalama bir üniversiteye AÖF mezunu olup da "tezli" yüksek lisansa girebilmiş biri varsa (torpil vs olmadan) helal olsun.

    Ayrıca tezsiz yüksek lisans muhabbetinin akademik olarak gerçekten bir değeri yok. Yurtdışında buna "postgraduate certificate / diploma" derler zaten, "Master's Degree" hükmü yoktur. Bizim ülkemizde güzel bir pazarlama aracı oldu "tezsiz" adı altında. Nasılolsa 123443256 tane üniversite açtılar, herkes üniversite mezunu hadi herkes şimdi "tezsiz" yüksek lisans yapsın, bir sürü para bağlasın. Bireysel araştırma yapılmayan, makale yazılmayan, uluslararası standartlarda tez yazmayan bir öğrenciyi hiçbir "adam gibi" üniversite doktoraya kabul etmez. İş hayatında ne yeri vardır bilmiyorum pek fazla ama sanmıyorum ki işverenler buna baksın, hele İstanbul gibi bir şehirde ilk eleme usulünün "ikametgah" olduğu bir yerde.



    Ben 2 yıllık örgün ve 4 yıllık aöf okudum.İkisini birlikte okudum ödevde yaptım proje de hazırladım ama aöf daha çok zorladı beni.Aöf sınav için kitap veriyor içinde birçok konu var çalış gel diyor.Örgünde sınavdan önce ne çıkacağı ve hocanla aranın nasıl olduğu geçmek için önemli.2 yıllıktan sonra aynı bölümün 4 yıllığına dgs ile geçtim.Belirli bir yaştan sonra lisans eğitimi, üniversite öğrenciliği çekilmiyor.
    Yüksek lisans istiyorum daha fazla zaman kaybetmemek için.Tezsiz ilanı verdiler başvurmadım tezli istiyorum ama 10 kişi alıyor sadece.Aöf mezununu her yerde dışlıyorlar ama aöf yeni sisteme geçti 2 vize 2 final eskiye göre çok zorlaştı ve değişti.Artık yardımcı kitap bile çıkmıyor herkes okulun verdiği akademik kitaplardan çalışmak zorunda.Örgün üniversite öğrencileri kırtasiyeden ders notu alırken aöflü hiçbir yerden ders notu alamaz.Tabi bunlar örgün hukuk, işletme gibi bölümler okuyanlar için mühendislerin durumu başka.
    Referans olayı bazı üniversitelerde var ama gerekirse bitirdiğim üniversiteden veya şimdikinden bulurum tabi kabul ederlerse.Yabancı dil sorununu çözdüm sayılır da disiplin cezası almadığıma dair belgeyi zor bulurum.
    Her yerde zorluk çıkarıyorlar aöf'lülere bilseydim baştan yazmazdım.Diploması geçmeyecekse, işe, yüksek lisansa almayacaklarsa bu bölümü açmasalardı paraları alırken iyiydi.Okurken eşitsiniz herşey aynı ama bitince hiç eşit değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 26 Ocak 2012; 18:12:09 >




  • Arkadaşlar bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var. Ben makina myo bitirdim ve şu anda işletme programında okuyorum. Gelecek sene ALES yapmak istiyorum. İşletme bölümü dışında bölümler yazabiliyormuyuz? Örneğin ben makina programı üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Böyle bir şansım var mı?

    AÖF'li olduğum için şansım düşük, bunun farkındayım ama yine de denemek istiyorum...
  • Ya böyle birşeyin olması imkansız biliyorum fakat yüksek makina mühendisliği yazılması gibi bir durum olabilir mi? Sonuçta yüksek makina mühendisliğide bir ales bölümü... İnternette araştırdım net bilgiye ulaşamadım... Bu örnek alesin bölümü konusunda bizi daha iyi aydınlatacağını düşünüyorum...
  • Arkadaşım, önce biraz araştırma yap. Öncelikle "ALES" yapmak diye bir şey yapmak mümkün değil, çünkü ALES sınavın adı. "ALES bölümü" diye bir şeyde yok zaten. İşletme üstüne makina mühendisliği yüksek lisansı yapmak ise... İşletmede ne kadar makine anlatıyorlar? Yok yani öyle bir olay. Yazılı olmasa bile sen mülakata gidebilirsen sana gülerler ancak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Norman Cook

    Arkadaşım, önce biraz araştırma yap. Öncelikle "ALES" yapmak diye bir şey yapmak mümkün değil, çünkü ALES sınavın adı. "ALES bölümü" diye bir şeyde yok zaten. İşletme üstüne makina mühendisliği yüksek lisansı yapmak ise... İşletmede ne kadar makine anlatıyorlar? Yok yani öyle bir olay. Yazılı olmasa bile sen mülakata gidebilirsen sana gülerler ancak.

    doğrudur. çevremizde yüksek lisans yapan arkadaşlar olmayınca olayında yabancısı oluyoruz. Farketmez zaten şu an elimde 2 yıllık myo mevcut. Yüksek lisans olmazsa dgs sınavına girer orada kazanırım. Benim derdim yükselmekti. Eşit düzeyde (lisans olarak) bir üniversite okumak istememiştim... Benim merak ettiğim böyle bir durum olur değil mi? Yani belirli alanda okuyacaksın diye bir sınırlama yok yüksek lisansta? O zaman dediğin gibiyse ben ya işletmeden yüksek lisans ya da dgs den mühendislik yapıcam. Bakalım...




  • @carric

    Yüksek lisansta belirli bir sınırlama yok zaten, tamamen başvuracağın okuldaki enstitü hocalarının kanaatine bakılıyor alınıp alınmaman. Tabii ki ALES ve yabancı dil puanları da etkili.

    Senin durumuna gelirsek makina programı dediğin şey tam olarak nedir? Makine Mühendisliği üzerinde okunan bir yüksek lisans ise İşletme mezunu bir kişiyi çok yüksek ihtimalle almayacaklardır. AÖF ile de ilgisi yok bunun pek, yüksek lisans yapacağın bölümdeki dersleri geçebileceğine inanması lazım enstitü hocalarının. Eğer bu dersler mühendislik ağırlıklıysa yüksek zorluk derecesinde matematik ve çizim dersleri içerir ki İşletme bölümünde bunları almıyorsun. MYO makine programında ise ne aldığını bilmiyorum, burda aldığın dersleri ve yüksek lisans derslerinin mukayesini yapman lazım öncelikle. Hocaların ilk yapacağı şey bu zaten. Tezli yüksek lisans programına alımda en önemli kriter hocaların senin ders aşamanı geçeceğine inanmaları ve bağımsız araştırma yapabilme yeteneğinin olmasıdır. Olabildiğince bunları vurgulaman gerekiyor.

    @Indigo

    Sen de yukardaki yazılarıma paralel olarak başvuru metninde (Statement of Purpose) ödevler / projeler yaptığını, referanslarını, aldığın dersler - yüksek lisansta alacağın derslerin uyumunu vs aktarman gerekiyor olabildiğince. Ancak bunlara başlamadan önce kesin tavsiyem başvurmayı düşündüğün bölümdeki bir hoca ile görüşmen olur, sana hiç başvurma ya da direk şu bölüme başvur diyebilirler. Söylediklerinde haklısın ancak bunları formal bir ortamda hocalara aktaramazsın doğru olmaz, ancak daha casual bir ortamda bir hoca ile konuşurken söyleyebilirsin bunları. Bu doğrultuda seni yönlendirirler.




  • techraven şu an elimde intermediate sertifikam mevcut. Yabancılarla iletişimde sorunum yok. Mülakattada eğer olay ingilizceyse rahatlıkla geçebilirim. Benim sorduğum işletme mezunu olarak sayısal bölüm tercih edebilirmiyim. Yüksek makina mühendisliğini sadece örnek olarak verdim. Norman Cook "yok yani öyle bir olay" demiş ama benim sorduğum soru o değildi. Ben yapılıp yapılmadığını sormuştum. Sistem mi kabul etmiyor yoksa mülakattaki kişiler mi? Eğer planladığım gibi giderse ağustosta askere gitmeyi, şubat mart gibi gelip hızlandırılmış dgs veya ales kurslarına yazılmayı düşünüyorum. İkisinden biri olucak ama hangisi karar veremedim...Sizin ihtimal üzerine konuşmanız sanırım sistemin kabul ettiği anlamanı geliyor değil mi? Yani başvuruda sıkıntı olmaz ama mülakatta elerler diyorsunuz...
  • Sayısal bölüme başvurmak için önünde hiçbir engel yok. Post-graduate (yüksek lisans - doktora) seviyesinde başvurulardaki ilk aşamada tek gereklilik ALES ve TOEFL / IELTS puanıdır. Bunları aldığın taktirde istediğin her bölüme başvurabilirsin. İkinci aşamada ise postgraduate programını açan üniversitenin gereklilikleri vardır, onları da başvuru ilanında yayınlarlar zaten. Burda da bir bölümden gelen öğrenciler olarak kıstas koymadıysa onlara da başvurabilirsin. Sonra geriye mülakat kalıyor ki önemli olan bu, hocalar senin programa uygun olduğunu düşünürlerse alırlar programa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Sayısal bölüme başvurmak için önünde hiçbir engel yok. Post-graduate (yüksek lisans - doktora) seviyesinde başvurulardaki ilk aşamada tek gereklilik ALES ve TOEFL / IELTS puanıdır. Bunları aldığın taktirde istediğin her bölüme başvurabilirsin. İkinci aşamada ise postgraduate programını açan üniversitenin gereklilikleri vardır, onları da başvuru ilanında yayınlarlar zaten. Burda da bir bölümden gelen öğrenciler olarak kıstas koymadıysa onlara da başvurabilirsin. Sonra geriye mülakat kalıyor ki önemli olan bu, hocalar senin programa uygun olduğunu düşünürlerse alırlar programa.

    teşekkür ederim techraven öğrenmek istediklerim bunlardı... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carric -- 30 Ocak 2012; 18:25:48 >
  • iktisat lisans mezunuyum (2009) mayıs ta ales e girip marmara universitesi sermaye piyasası ve borsa programini (tezsiz 2.ögretim) okumak istiyorum kısmetse.Bence herkes uzmanlığı dogrultusunda yüksek lisans yapmali.
  • AÖf kamuyÖnetİmİnİ bİtİrdİkten sonra ???

    Arkadaşlar benim bu sene kamuyönetiminde son senem...
    Ve ben bu diplomayı aldıktan sonra hangi sınavlara çalışayım
    Bu diplomayla neler yapabilirim ve şansım nedir
    Mesala ben eylül ayındaki kpss sınavına girmek istiyorum o sınavda bana bu diploma bir artı sağlarmı


    Yada tekrar ygs ye hazırlanıp sınıf öğretmenliğini kazanmak içinmi uğraşayım...


    Şu anda özel sektörde çalışıyorum ama geleceğe dair bir garantisi yok sonuçta bu özel sektör
    Askerliği yapmadım ve yaşım 24 (29uma kadar da yapmayı düşünmüyorum zaten)


    SELAMLAR SAYGILAR
  • yönelmek istedigin alana göre degisir.özel sektör risklidir ancak iyi paralar kazanirsin.mesela ben KPSS degilde direk SPK dan girdim sinav mevzuularina.benim şahsi fikrim SPK süperlig ise KPSS bankasya dır
    saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue051

    yönelmek istedigin alana göre degisir.özel sektör risklidir ancak iyi paralar kazanirsin.mesela ben KPSS degilde direk SPK dan girdim sinav mevzuularina.benim şahsi fikrim SPK süperlig ise KPSS bankasya dır
    saygılar.

    Hocam bankalar portföy alımlarında spk lisansı istiyor. Bankalar dışında bu spk lisansı ne tür işlerde yarar ?
  • KPSS'ye girip, A kadrosundan Kaymakamlık Sınavına girmek için kasabilirsin. Veya İdari Hakimlik sınavına girebilirsin. Kamu Yönetimi mezunlarının devlet kadrosunda alabileceği en iyi yerler bunlar. Özel sektörde ise durum biraz çetrefilli. Çünkü Kamu Yönetiminin herhangi bir uzmanlık alanı yok. Bende Kamu Yönetimi mezunuyum ve askerden yeni geldim, iş arıyorum. Örgün/açık fark etmiyor, İşletme, Çeko vb. gibi İİBF mezunu insanlar meslek değil diploma ediniyorlar. Olasılıklar sınırsız ancak uzmanlık alanı olmayınca zorlaşıyor herşey.

    Yüksek lisans için alan seçmek, hele hele tekrar sınava girip öğretmenlik kasmak ise tamamen senin insiyatifinde olan şeyler. Ama sana şunu söyleyeyim, askere mümkün olduğunca çabuk git gel. Erkeğin önünde çok önemli bir engel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    quote:

    Orijinalden alıntı: virtue051

    yönelmek istedigin alana göre degisir.özel sektör risklidir ancak iyi paralar kazanirsin.mesela ben KPSS degilde direk SPK dan girdim sinav mevzuularina.benim şahsi fikrim SPK süperlig ise KPSS bankasya dır
    saygılar.

    Hocam bankalar portföy alımlarında spk lisansı istiyor. Bankalar dışında bu spk lisansı ne tür işlerde yarar ?

    adı üstüne,sermaye piyasalarinda uzmanlık hedefin varsa SPK ileri düzey,türev araçlar şart.




  • merhaba arkadaşlar

    ben açıköğretim çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri 4. sınıf öğrencisiyim bir taraftan da kpss ye hazırlanıyorum. ben öss den sonra tercihlerimi yaparken bir övdülerki bölümü sormayın gitsin işletme ve iktisattan çok bu bölümden alım yapıyolarmış falan falan. bende yazdım ve mezun olmak üzereyim iş telaşım başladı kpss ye çalışıyorum ama öle yorumlar okuyorumki internette devlet bu bölümden memur alımını pek yapmıyormuş. polislikte düşünüyorum yüksek lisans mı yapsam diyorum ama onunda mülakatta olmama şansı yüksek bilgisi olan arkadaşlar ne yapmalıyım yardımcı olun çok geç olmadan bişeyler yapmak istiyorum. benim istediğim illa şu meslek olsun bu meslek olsun değil düzgün bi işe nasıl girerim ygs ye mi hazırlanayım bu durumda napayım bilemedim bana yardımcı olun




  • Merhabalar. kısaca size yazayım.
    İki yıllık muhasebe bölümünü bitirdikten sonra 3 sınıftan aöf'ne başvuru yaptım aynı zamanda askerlik tecilimi de bozdurup askere gittim. askerliğim bitmeden de 4. sınıfa geçtim. şimdi 4. sınıfta finalleri bekliyorum. askerden gelince de hemen işe başladım. şu an hatrı sayılır (ayıptır söylemesi 3 asgari ücret kadar) bi ücretle çalışıyorum. şunu da söyleyeyim örgün okuyup da aöf öğrencilerine sallayanların gücüne gitmesin:

    YAŞIM 23. Askerliğimi yaptım. 1 seneye yakın bir zamandır iş tecrübem var. seneye smmo staja başlama sınavına gireceğim. ve tekrar zaman kazanmak için tezsiz yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum. çünkü yüksek lisans smmo stajyerliğinden 1 yıl siliyor.

    Zor ama. Hayat da zor...
  • arkadaslar bısey merak edıyorum ben, yeditepe matematık bölümüne girmeyi düsünüyorum bu sene tam burslu olarak. ancak matematık bölümünü bitirdiğimde cok secenegım olmayacagı ıcın ya isletme, uluslar arası fınans ıle cıft anadal yapmayı dusunuyorum(bankacılık ve fınans ustune yogunlasmayı dusunuyorum) yada onuda yapamassam master olarak işletme okumayı dusunuyorum koçta veya sabancıda, devlet olarakta boğazıcınde. abım yedıtepe mezunu oldugun ıcın zor almazlar belki dedi kafam karıstı. gerekli not ortalamalarını tutturdugum zaman bu dedigim okullarda yuksek lısans yapabılırmıyım sızce yedıtepe matematık bır dezavantajmı bunu merak edıyorum. yardımcı olursanız sevınırım.
  • Hort..
  • Ben bir üniversitenin ücretli yüksek lisansına başladım 3 hafta geçti bırakmak istiyorum.bırakabilir miyim parayı geriye verirler mi bugun aradım üniyi soracaktım bayram tatili kimse yok. Burda bir danisayim dedim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.