Şimdi Ara

yüksek lisans mezunları askerliği asteğmen olarak mı yapıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar böyle şeyler duyuyorum doğrumudur y.lisans mezunlarını 12 ay asteğmen olarak alıyolarmış bu konuda bilgisi olan var mı acaba doğruluk payı varmıdır???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüksek Lisans Mezunlarının Askerlik Rütbesi

Yüksek lisans mezunlarının askerlik görevini hangi rütbede yapacakları, eğitim durumlarına ve akademik geçmişlerine göre belirlenir.

Türkiye'de yüksek lisans mezunları, askerlik görevlerini yedek subay olarak yerine getirirler. Bu rütbe, lisans mezunlarına verilen astsubay rütbesinden daha üst düzeydedir.

Yüksek lisans mezunu yedek subaylar, temel askerlik eğitimlerini tamamladıktan sonra, aldıkları eğitime ve uzmanlık alanlarına göre çeşitli görevlerde bulunabilirler. Bu görevler arasında planlama, lojistik, istihbarat, eğitim ve yönetim gibi alanlar yer alır.

Askerde Yüksek Lisans Mezunlarına Verilen Yetkiler ve Sorumluluklar:

• Yüksek lisans mezunu yedek subaylar, astlarına komuta etme ve onları yönlendirme yetkisine sahiptirler.
    • Görevlerine bağlı olarak, çeşitli idari ve operasyonel sorumluluklar üstlenirler.
    • Bazı durumlarda, birliklerin planlama ve yönetim süreçlerinde aktif rol alırlar.

Yüksek lisans mezunlarının askerlik görevlerini yedek subay olarak yerine getirmeleri, hem bireysel kariyerleri hem de ülkeye olan hizmetleri açısından önemli bir fırsattır. Bu rütbe, onlara mesleki gelişim ve liderlik becerilerini geliştirme imkanı sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben yüksek lisans mezunuyum, beni kısa dönem er aldılar..

Yüksek lisans mezunlarının yedek subay olma ihtimli daha yüksektir ama illa yedeksubay olacaklar diye birşey yok..
  • ya ne zamandır böyle şeyler duyuyorum varsa böle bişey kayıt dondurmayı bile düşünüyorum valla...
  • yok öyle bir şey. kardeşim yüksek lisans mezunu ama kısa yaptı ve daha yeni bitti.
  • benim arkadaş da yüksek yapacak... ve yaptıktan sonra askerliği 12 ay olacak diye endişe ediyordu... onun yalancısıyım :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

benim arkadaş da yüksek yapacak... ve yaptıktan sonra askerliği 12 ay olacak diye endişe ediyordu... onun yalancısıyım :D

seni yalanciii...

• askeriyede ihtiyaca göre uzun yada kısa dönem alınıyor diye biliyorum. enstitüden bir arkadaş sadece askerlik yaptı o da uzun dönemdi ve bitirdi şu anda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sınav döneminde belirlenmiş olan teknik yeterlilik teki personel sayısına göre yedek subay alınır bunda etken olan meslek gurupları ve meslek sahibi personel den ihtiyaçtır
    genelde kasım alımlarında yedek subay alımına ağırlık verilir
  • Kardeş geçen hafta arkadaşım girdi sınava 4 yıllık iktisat mezunu komutan demiş sen uzun dönem yapıcan şimdi mecburen uzun dönem yapacak, hep kısa dönem istiyordu ama olmadı..

Bir başka olayda şöyle,
    Başka bir arkadaşım sınava girdiğinde aynen şu diyaloglar geçmiş aralarında;

Yüzbaşı: Komando olmak istiyormusun?
    Arkadaş:Hayır.
    Yüzbaşı:Bence sen Komando olmak istiyorsun.

Ve arkadaşım kendini Bolu Komando eğitim birliğinde buldu..

Yani bu birazda komutana bağlı sınavdan çok....!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.