Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
122.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    slm

    2013 eylül yüksek lisans kaydım var, askerlik tehiri 2016 eylülde bitiyor, dün çıkan yeni yönetmelikle y.l. için maks. süre 3 yıl oldu.

    bu ağustosun 15 i tezin teslim tarihi son gün, eğer veremezsem y.l. ilişiğim kesilecek, ilişiğim kesilmeden önce kaydımı ben silersem ve yeni yüksek lisans kayıtları başlayınca yeniden yüksek lisansa başvuru yaparsam askerlik tekrardan 3 yıl tecil yapılınabilinir mi?

    buna benzer bi durum bir yerden duymuştum acaba burada bu konu ile bilgisi olan var mı?

    sanırım var.
    bende favorilere şunu almıştım ;

    http://forum.donanimhaber.com/m_89853684/tm.htm

    konunun takipçisiyim eğer sizde de gerçekleşirse ben de bu yöntemi yapacağım.

    ama sizin şuan kazanılmış haklarınızdan dolayı etkilemez diye düşünüyorum.




  • YÖK'un hiç bir ön uyarı yapmadan yayınladığı yeni yönetmelik ile artık yalan olan olaydır. Buradan herkesin bilgisine sunuyorum. Buyrun yönetmelik.http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160420.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160420.htm

    Özellikle tezsiz yüksek lisansı en fazla 3 yarı yıla indirmeleri bir darbedir resmen. Ayrıca 2 yarı yıl boyunca derslerini veremeyenler da okuldan atılıyormuş. 3. yarı yıl sadece proje dersi için kullanılıyormuş. Tezli yüksek lisans da en fazla 6 yarı yıl olarak sınırlandırılmış.
    Hepimiz geçmiş olsun. İdare mahkemesine nasıl dava açılır bunun araştırmasını yapacağım.




  • ~PainKiller kullanıcısına yanıt
    2013 eylül 7 sinde 2. üniversite olarak başka bir lisansa kayıt oldum, sonrasındaki 1 hafta içinde ise tezli bir yüksek lisansa kayıt oldum, 2015 kasım gibi herhalde yeni bir yönetmelik mi kanun mu neyse aynı anda birden fazla üniversiteye kaydı olanlar 2. üniver. lerinin katkı payını ödemek zorundalar diye bir şey çıktı, haberim yok ve 2015 aralık ayında yüksek lisans yaptığım üniversite 130 tl katkı payı ödeyeceksin dedi,( kayıt tarihi itibariyle 2. olduğundan) yoksa y.lisasns ders kaydın silinir dedi, bende itiraz ettim bundan haberimiz yok bize bilgi vermeden direkt borç çıkartıyorsunuz. O zaman, zaman verin 2. üniversite kaydımı sileyim dedim. onlar senin gibi birçok kişi var yapacak birşey yok dediler sonra ise toplantı yapılacak bakalım ne karar çıkar diye, ben de karar çıkana kadar 2. üni. nin kaydını sildim, karar çıkana kadar yök veritabanında kaydım düşüldü, karar lehime çıktı, 130 tl borcumu sildiler, ama kaydını silmeyenler için o dönemlik borcunu ödediler herhalde???,

    Vel hasılı kelam 20 nisan tarihi ile ilgili alınmış kararı geçmişe yürütebilirler hiç belli olmaz,

    şu an tez dönemindeyim 6. dönemi yaşıyorum tez son teslim tarihi ise 15 ağustos. ( askerlik sıkıntısı da çıkabilme ihtimali var).

    ayrıca ekteki resimlere bi bakın ve;

    2014 kasımda çıkan bu KANUN 2014 öncesi süreler azami öğrenim süresine dahil edilmez, diyor.
    Yeni çıkan YÖNETMELİKTE ise azami öğrenim süresini geçenlerin ilişiği kesilir, diyor.
    SORU: yönetmelik kanunu geçersiz kılar mı?
    Olması gereken bu yeni yönetmeliğe göre ve 2014 kasımda çıkan kanun da dikkate alınarak 2014 kasım öncesinde yüksek lisansa başlayanların azami öğrenim süresi 2017 eylülde dolması gerekir. (yüksek lisans için 2014 eylülden sonra 6 yarıyıl azami süre= 2017 eylül ilişki kesme tarihi)
    Eğer böyle olmaz ise yeni çıkan bu yönetmelik ülke çapında ilgili olduğundan direkt Danıştay'a dava açılabilinir. (Kanaatimce)


     YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 22 Nisan 2016; 14:35:27 >




  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Ben 2015 Aralık ayında kayıt yaptırmıştım ama dersler Şubat ortasında başladı. Ben kayıt yaptırırken planımı 3 yıl uzatma hakkı için yapmıştım. Hatta bu dönem, nasılsa daha 3 yılım var diye, sadece bir ders seçtim. Tezsiz yüksek yapıyorum ve tezsizde okulu 2 ya da 3 yarıyılda bitirmem gerekiyormuş. 3. yarı yıla ancak derslerini verirsen proje vermen için uzatıyorlarmış.

    Şimdi ben ilk dönem 1 ders aldım onu da veremeyeceğim zaten. İkinci döneme tüm dersleri vermem ve almam imkansız. Bu durumda otomatik olarak okuldan atacaklar beni ve istesem de bitiremeyeceğim zamanında. Nasıl bir yol izlerler, sadece yeni kayıtları mı kapsar şuan muamma. Okuluma mail attım, ilerleyen günlerde açıklama yapılacak şuan net bilgi veremiyoruz dediler. Başka bir arkadaşım Arel Üniversitesi'nde aynı benim gibi tezsiz yapıyor. Ona da sizi bağlayan bir şey yok yeni kayıtlar için olacak denmiş. Bakalım ne olacak. Muhtemelen çok fazla dava açılır bu konu hakkında. Okulların farklı uygulamaları için de emsal davaları açılır.

    Bu ülkede plan falan yapılamaz ben bir kez daha bunu öğrendim.




  • birahalasoguk kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum ben de artık elimden geldiği kadar plan yapmamaya başladım :D senin yapabileceğin en iyi şey yazın tekrardan başka bir yüksek lisansa başvuru yapıp ordan tecil etmen, tezsiz y.l. tam bilmediğimden size tanınan azami süre nedir bilmiyorum, bu arada ben de bugün enstitü ile konuştum eğer çıkarılan yönetmelikteki madde net değilse üniversite senatosu maddeyi kendine göre yorumlar ve öyle karar alır, bu karar aleyhe ise itiraz edilebilinir, lehe ise sıkıntı yok,

    siz yine de yazın başka bir yüksek lisansa kayıt olmaya bakın, yukarıda yaptığı bi yorumu da bi okuyun size faydası olabilir ve yine de araştırın.

    Görelim mevlam neler, neylerse güzel eyler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birahalasoguk

    YÖK'un hiç bir ön uyarı yapmadan yayınladığı yeni yönetmelik ile artık yalan olan olaydır. Buradan herkesin bilgisine sunuyorum. Buyrun yönetmelik.http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160420.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160420.htm

    Özellikle tezsiz yüksek lisansı en fazla 3 yarı yıla indirmeleri bir darbedir resmen. Ayrıca 2 yarı yıl boyunca derslerini veremeyenler da okuldan atılıyormuş. 3. yarı yıl sadece proje dersi için kullanılıyormuş. Tezli yüksek lisans da en fazla 6 yarı yıl olarak sınırlandırılmış.
    Hepimiz geçmiş olsun. İdare mahkemesine nasıl dava açılır bunun araştırmasını yapacağım.

    3 yarı yılda okul bitmez çok zor. Projenin 1 yarı yılda yazılması bile mümkün değilken neden böyle bir karar alındı anlamış değilim. Kaynak taraması yapmak da epey vakit alıyor. Dava açılır diye düşünüyorum.




  • Biz eski öğrencileri kapsayacak mı kapsamayacak mı orası muğlak şuan. Açıklama gelmesini bekleyeceğiz. Yoksa gerçekten davalık bir olay ki ben mesela planlarımı 2019'a göre yapmıştım. Sabahtan bu yana huzurum kaçtı iyice. Yönetmelik net olsa ona göre pozisyon alacağız. Anlamıyorum ki ne amaçlamışlar. Askere geç giderek aylaklık da yapmıyorum ki, gayet yolunda giden işim gücüm var kariyerim için şuan sorunsuz ilerliyor. Neden insanların hayatlarıyla bu derece oynamaya çalışırlar anlamıyorum. Ben askere gidince bu vatana katacağım şey 0. Ancak bir pusuda zırhlı araç içinde ölecek asker kontenjanını doldururum o kadar.
  • Arkadaşlar ÇOK ACİL bakabilir misiniz? Haziran 2014 mezunuyum ve mezun olur olmaz tecil yaptırdım 30 eylül 2016'ya kadar askerlikle ilişkisi yoktur diyordu şimdi edevlette 3 temmuz 2016 gösteriyor ve ben 2016 eylülde özel üni de yüksek lisansa başlayacam o aradaki 3 ay içinde kaçak mı sayılırım? Artı rapor alıp yoklamaya gitmezsem yüksek lisansa kayıt sırasında askerlik belgesi alabilir miyim? Kayıt için bu bir sıkıntı oluşturur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sahsen sevindim ama tezli icin 8 yaryil
    Olabilirdi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • standart sapma S kullanıcısına yanıt
    öncelikle konu için teşekkürler,
    bahsetmiş olduğunuz gibi sakarya üni'de uzaktan yüksek programı var, ücretleri konusunda bilginiz var mı? bir de bunlarda dondurma hakkımız var mı ?
  • Tezsiz Yüksek Lisans yapıyorum. 2 dönemdir para yatırmıyorum. Muhtemelen bu dönem de yatırmazsam kaydımı siler üniversite. Sizce yaz döneminde harç yatırıp devam mı etmeliyim yoksa kayıt sildirip baska bir üniversiteye mi kaydolmalıyım?
  • No_FeaR2266 N kullanıcısına yanıt
    yüksek lisans yönetmeliği değişti, okuldan atılma geldi, tezsiz için 2 yarıyıl uzatabiliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    yüksek lisans yönetmeliği değişti, okuldan atılma geldi, tezsiz için 2 yarıyıl uzatabiliyorsun

    uzaktan yapıyorum bende 1 dönem para yatırmazsam düşermi tecilim hemen ?
  • Merhaba arkadaşlar. 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor. Ben bu durumda 2016 sonbahar döneminde yüksek lisansa başlayabilirmiyim? Yoksa askerlik buna engelmidir? Tecil süreleri değişti sanırım bu konuda bilgi sahibi kimse var mı acaba?

    Ayrıca ertelem bitim tarihi 30.06, muhtemel sevk tarihi 30.09 2016 şeklinde. Kafam karıştı şimdi kayıt için 30 haziran mı yoksa 30 eylül mü değerlendiriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.ayan -- 28 Mayıs 2016; 22:10:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t.ayan

    Merhaba arkadaşlar. 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor. Ben bu durumda 2016 sonbahar döneminde yüksek lisansa başlayabilirmiyim? Yoksa askerlik buna engelmidir? Tecil süreleri değişti sanırım bu konuda bilgi sahibi kimse var mı acaba?

    Ayrıca ertelem bitim tarihi 30.06, muhtemel sevk tarihi 30.09 2016 şeklinde. Kafam karıştı şimdi kayıt için 30 haziran mı yoksa 30 eylül mü değerlendiriliyor.

    Aynısı benim için de geçerli. Muhtemel sevk tarihi 30.09.2016 yazıyor. Askerlik şubesine gidip sorduğumda 30.09.2016 tarihine kadar bir yüksek lisansa kayıt olman gerekir demişti. Fakat bu tezsiz yüksek lisanslarda 1.5 yıl tecil olayında mezun olduktan sonra +1 yıl daha veriyor mu?
  • Tezli için kendi okuluma başvurdum. Ama nolur nolmaz uzaktan eğitimlere de başvurmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla bölüm fark etmeksizin başvurabiliyoruz. Bir getirisi olmayacağı için sırf askerlik tecil amaçlı başvuracağım. En ucuz okullar hangileridir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • beyler bu işin en ucuz yollu yolu nedir? min. 2-3 sene ertelemem lazım. Kaçak gezsek ne kadar cezası olur acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.E.C

    beyler bu işin en ucuz yollu yolu nedir? min. 2-3 sene ertelemem lazım. Kaçak gezsek ne kadar cezası olur acaba?

    kaçak gezemezsin, alır götürürler bi yerden sonra
    işletme tarzı bölümlerden birinde yüksek yap, devlet ünisi bulabilirsen beleşe yaparsın, özelde yaparsan 3-4 binden başlar yıllık fiyatları
  • Bu yeni yasa çıktı ortalık karıştı.

    Şimdi 2 yada 3 dönemde mezun olmamız gerekecek tezsizden peki bu şekilde kaç defa atılarak yada kaydı silerek başka üni'ye kayıt olarak sürekli tecil edebiliyoruz ?

    Ayrıca bilgisi olan varsa rica ediyorum, 10 şubat da tecilim bitiyor, ocakta kayıt yaptırmamda sakın olmuyor değil mi ?
  • roverman kullanıcısına yanıt
    İnternette bilgi de yok doğru dürüst. Bu konuda görmesem haberim olmayacaktı zaten. Benim de eylül de bitiyor tecil. Bir ateş sardı beni de. 7 8 bölüme başvuracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.