Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
125.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muganda

merhaba,

bir yüksek lisans bitirmeden başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırma seçeneğinde örnek olarak tezli yüksek lisans bitirmeden tezsiz yüksek lisansa geçmeyi vermişsiniz
    peki;

bir tezli yüksek lisansa devam ederken başka bir tezli yüksek lisansa başvursak da olur mu?

örneğin muğla ünversitesinde tezli yüksek lisans yapıyorum aynı bölümden başka bir üniversitede tezli yüksek lisansa kayıt yaptırırsam, muğladan kaydımı sildirmeden yaparsam kayıt sonrasında askerlik şubesinden tekrar tecil ettirebilir miyim şuan 2016 ocağa kadar tecilim var gidip tekrar 2019 a kadar tecil yaptırabilir miyim?

Arkadaşlar bu sorunun cevabını biliyor musunuz ? Yeni bir yüksek lisansa başvururken öncekinden kaydımızı sildirmemiz mi gerekiyor askerliği 3 yıl daha uzatmak için ?

• standart sapma S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim tecilim 06/2016'da bitiyor bundan dolayı uzaktan eğitim tezsiz bir yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Yalnız sistemi pek anlamadım başvurduğumuz üniversiteler ALES puanı ve Ücret istiyor mu? Herhangi bir sıralama yapıp mı alıyor yoksa başvuran herkes mi alınıyor?

Bir de hangisini önerirsiniz Mersin, Sakarya, Gaziantep'den?
  • uzaktan tezsiz yüksek lisansta istemiyor. duyurularında ayrıca yazıyor ben ıspartada yaptım sınavsız tezsiz
  • ama ücret istiyor.
  • Merhaba arkadşalar benim tecilim 1 ay sonra bitiyo yüksek lisansa kayıt oldum özel okulda ben tecil yapıldıktan sonra yüksek lisansı dondursam tecil aynı şekilde kalır mı bide istediğim kadar dondurabiliyomuyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2016 7 aya tecilim bitiyor.. 2014 yılında bitti Lisans ve aynı yıl yl girdim..1.5 senede dersleri verdim şuan tez aşamasındayım..okulu dondurmak istiyorum..dondurursam tecil ne olur?Önce tecil edip sonra dondurabiliyor muyum?Teşekkürler
  • inceleyin arkadaşlar bence
    yüksek lisans ile askerlik erteleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: standart sapma

quote:

Orijinalden alıntı: headhuntergs

Arkadaşlar Lisans programından mezun olduktan sonra 2 yıl tecil sürem 09.06.2016 da bitiyor. Özel üniversitelerin birinde tezsiz yüksek lisansa (uzaktan eğitim olunca tecil oluyorsa onu yapacağım) kayıt yaptırırsam ne kadar süre erteleniyor askerlik? tezsiz yüksek lisans programları genelde 1 yıl(2 dönem) veya 1.5 yıl(3 dönem) oluyor. bu durumda 1 yıllk programa kayıt yaptırırsam 1 yıl mı tecil oluyor?

Uzaktan eğitime kayıt olunca da tecil oluyor. 1,5 yıllık programda(3 dönem) 3 yıllık bir tecil hakkı tanıdılar bana. 1 yıllık olanlar hakkında bilgim yok.

3 yıllık tecil hakkı okul bitince mi başlıyor ? yoksa okula kayıt oldugunuz zaman mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

Orijinalden alıntı: standart sapma

quote:

Orijinalden alıntı: headhuntergs

Arkadaşlar Lisans programından mezun olduktan sonra 2 yıl tecil sürem 09.06.2016 da bitiyor. Özel üniversitelerin birinde tezsiz yüksek lisansa (uzaktan eğitim olunca tecil oluyorsa onu yapacağım) kayıt yaptırırsam ne kadar süre erteleniyor askerlik? tezsiz yüksek lisans programları genelde 1 yıl(2 dönem) veya 1.5 yıl(3 dönem) oluyor. bu durumda 1 yıllk programa kayıt yaptırırsam 1 yıl mı tecil oluyor?

Uzaktan eğitime kayıt olunca da tecil oluyor. 1,5 yıllık programda(3 dönem) 3 yıllık bir tecil hakkı tanıdılar bana. 1 yıllık olanlar hakkında bilgim yok.

3 yıllık tecil hakkı okul bitince mi başlıyor ? yoksa okula kayıt oldugunuz zaman mı ?

Diğerlerini bilmem ama örgün yüksek lisansta okula başlayınca 3 yıl tecil veriliyor. Bazı okullar 3 yıllık tecil için kayıt sırasında dilekçe doldurmanızı istiyor. Mezun olunca 1 yıl daha tecil hakkınız bulunuyor. 1 yıllık tecili kullanmak için şubeye gidip işlem yaptırmanız gerekli. Doktora mezuniyeti sonrası ise tecil hakkı yok.

• Merhaba arkadaşlar ben 2015 eylulde lisansdan mezun oldum 4 senede . 2015 kasim ayinda 2 sene tecil ettirdim ve 2016 subatda tezli yuksek lisansa basladim benim sorum su 3 sene tecil hakki yuksek lisansa basladigim yani subat ayina goremi yapilmistir yoksa benim tecil ettirdigim tarihe mi 1 sene eklenmistir? Bi sorum daha var yuksek lisansi 2 senede bitirsek yine tecil 3 senemi oluyor yoksa ogrencilik bittigi icin otomatik bozuluyormu ? Cevaplarsaniz sevinirim

• Arkadaşlar 1 agustos 2016 da sevke tabi olacağım yazıyor, askerlik şubesinden birisi haziranın son 2 günü rapor alırsanız sonraki celp dönemine ertelenir demişler.doğru mudur acaba.

• Arkadaşlar askerliği ertelemek için yüksek lisansa basvuracağım. Sorum şu: Malum ücretleri yüksek sadece ilk kayıt olduğum dönem harc ücretini ödesem direk 3 yıl tecil oluyor mu yoksa her dönem ödeme yapmak zorunda mıyız. Amacım okumak değil. İşim gücüm var zaten vakit ayıramam.
  • Merhaba arkadaşlar,

benzer bir sorum olacak deneyimlemiş birileri varsa yazarsa sevinirim. Yeni bir yüksek lisans'a kayıt olmadan önce mutlaka mevcut yüksek lisans'tan kayıt silinmeli midir? Silmeden bu tecil işlemi gerçekleşebilir mi?

Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
  • Selamlar, 2015 haizranda üniden mezun oldum, temmuz 01.07.2015 de askerlik şubesine gidip tecilimi yaptırdım. tecil belgemde yazan tarihler şu şekilde:

erteleme bitim tarihi:29.06.2017
    muhtemel sevk tarihi: 30.09.2017

tecili yaparken askeriyeden verilen belgede şu şekilde yazıyor:

Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 30.09.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

ama türkiye gov tr deki yazı ise şu şekilde:

Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 29.06.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Şimdi benim tecilim ne zaman bitiyor tam olarak ? Bir yüksek lisans programına en geç ne zaman kayıt yaptırabilirim ? yardımcı olabilir misiniz, herkes farklı bir şey diyor bazısı haziran öncesinde diyor bazısı eylül öncesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ug35ur

Arkadaşlar askerliği ertelemek için yüksek lisansa basvuracağım. Sorum şu: Malum ücretleri yüksek sadece ilk kayıt olduğum dönem harc ücretini ödesem direk 3 yıl tecil oluyor mu yoksa her dönem ödeme yapmak zorunda mıyız. Amacım okumak değil. İşim gücüm var zaten vakit ayıramam.

hocam cevabunu bulabildiniz mi?

ilk dönem parayı yatırıp sonra hiç derse ve sınavlara girmezsem ne olur? atarlar mı y.l. den?

şu an işimde gücümdedyim, tüksek lisans veya askerlik yapmak benim için sadece vakit ve para kaybı...
  • Aynı durumdayım dostum deneyeceğim ben
  • Jan!ssaRy kullanıcısına yanıt
    ben de aynı durumdayım.
    30.09 tarih önemli. ve dikkat edilmesi gereken budur.

kayıtlar başlamadı herhalde henüz ?

• Beyler benim tecil normalde yıl sonu bitiyor. Mesaj geldi askerlik işleminizi yapın diye. Lisans mezunuyum. Araştırdım yüksek lisans için ama YAŞ oldu 26 bir an önce gidip gelmek Lazım
    Zaman geçtikçe işler daha beter olacak. En dandik yüksek lisans
    6 binden Başlıyor. Bir de o kadar yıl ertelemeye değmez.
  • Arkadaşlar merhaba. Hepimizin derdi şu askerlik denen zaman kaybını erteletmek

Benim tecil 2016 temmuzda bitiyor. Ben de bu senenin başında tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisansa başvurdum. Okul bana askerlik cevabının şubat sonu geleceğini söylemişti ama henüz bir cevap alamadım. Ben de 2-3 hafta önce askerlik şubemi aradım ve yüksek lisansa başvurdum tecil tarihimi öğrenebilir miyim dedim. TC kimliğimi istediler ve 2019'a kadar tecil edilmiştir dedi kadın.
    Ancak sorun şurada başlıyor ki ben bunu e devletteki sorgulamada göremiyorum. Halen 07/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. yazıyor. Ancak erteleme sebebini "YURTİÇİ YÜKSEK LİSANS ERTELİ" olarak değiştirmişler.

Açıkçası kafam karıştı benim de okula mail attım halen cevap gelmedi mi diye. Ona göre hareket edeceğim askerlik şubesini bir daha arayacağım e devlette güncelleme göremiyorum diye. Bu başına gelen var mı? Benimle birlikte bir arkadaşımın da aynı şey başına gelmiş. Bir tane askerlikanilari diye site buldum orada da iki kişi böyle bir şey yazmış. Garip bir durum.

Arayıp sorularıma cevap alırsam burada paylaşırım.

• slm

2013 eylül yüksek lisans kaydım var, askerlik tehiri 2016 eylülde bitiyor, dün çıkan yeni yönetmelikle y.l. için maks. süre 3 yıl oldu.

bu ağustosun 15 i tezin teslim tarihi son gün, eğer veremezsem y.l. ilişiğim kesilecek, ilişiğim kesilmeden önce kaydımı ben silersem ve yeni yüksek lisans kayıtları başlayınca yeniden yüksek lisansa başvuru yaparsam askerlik tekrardan 3 yıl tecil yapılınabilinir mi?

buna benzer bi durum bir yerden duymuştum acaba burada bu konu ile bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.