Şimdi Ara

Yüksek lisans/İkinci Üniversite ve Askerlik Tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 yıllık üniversite mezunuyum.
    Gectiğimiz aylarda ekstra 2 yıllık tecil hakkım da bitti.
    Şuan bakaya durumundayım yani.
    Yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Ama okullar başvuru için askerlik durum belgesi istiyor.
    Askerlik şubesini aradım, telefondaki adam şuan şubeye gidip bir sonraki celp dönemine kayıt yaptırıp bu arada gecen zamandaki cezanı da ödeyeceksin dedi.
    Sonra o celp dönemine ait yazıyı alıp okula başvurcaksın dedi.
    Ama ben hadi yüksek lisansı kazanamazsam ne olacak ?
    Bir sonraki celp döneminde askere gitmek zorunda kalacağım.
    O yüzden (kazanamazsam) uyuyan devi uyandırmak istemiyorum =))
    Bunun bir çözümü yok mudur bilen varsa acil yardım etsin.

İkinci sorum da şu.
    4 yıllık mezunu olarak ikinci bir üniversiteye başvuran adayla askerlik tecili yapamazlar diye bilgi dolaşıyor internette.
    Ben zaten 2. üniversiteye kaydımı yaptırmışsam, okuldan öğrenci olduguma dair belge alıp askerlik şubesine götürüp tecil ettirebilmem gerekmiyor mu sizce de ?
    4 yıllık lisans mezunu olanlar aynı seviyede (4 yıllık lisans) okudukları taktirde askerliklerini tecil ettiremezler.
    Ancak bir üst seviyede (yüksek lisans) bir okula kayıt yaptırdıklarında tecil ettirebilirler diyor.

Bu durumu acil çözmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

Arkadaşlar merhaba.
    4 yıllık üniversite mezunuyum.
    Gectiğimiz aylarda ekstra 2 yıllık tecil hakkım da bitti.
    Şuan bakaya durumundayım yani.
    Yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Ama okullar başvuru için askerlik durum belgesi istiyor.
    Askerlik şubesini aradım, telefondaki adam şuan şubeye gidip bir sonraki celp dönemine kayıt yaptırıp bu arada gecen zamandaki cezanı da ödeyeceksin dedi.
    Sonra o celp dönemine ait yazıyı alıp okula başvurcaksın dedi.
    Ama ben hadi yüksek lisansı kazanamazsam ne olacak ?
    Bir sonraki celp döneminde askere gitmek zorunda kalacağım.
    O yüzden (kazanamazsam) uyuyan devi uyandırmak istemiyorum =))
    Bunun bir çözümü yok mudur bilen varsa acil yardım etsin.

İkinci sorum da şu.
    4 yıllık mezunu olarak ikinci bir üniversiteye başvuran adayla askerlik tecili yapamazlar diye bilgi dolaşıyor internette.
    Ben zaten 2. üniversiteye kaydımı yaptırmışsam, okuldan öğrenci olduguma dair belge alıp askerlik şubesine götürüp tecil ettirebilmem gerekmiyor mu sizce de ?
    4 yıllık lisans mezunu olanlar aynı seviyede (4 yıllık lisans) okudukları taktirde askerliklerini tecil ettiremezler.
    Ancak bir üst seviyede (yüksek lisans) bir okula kayıt yaptırdıklarında tecil ettirebilirler diyor.

Bu durumu acil çözmem lazım.

2. 4 yillik universiteyi okutmuyorlar ya yuksek yapicaksin ya gideceksin

• evet arastirmalarim sonucu bunu ogrendim ben de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit kaybetme, git. Dönünce istediğini uzun uzun yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Gonzo

Vakit kaybetme, git. Dönünce istediğini uzun uzun yaparsın

güzel söyledin ama bedellinin kokusu geliyor. Şubatta gittiğimde mayıs celbinden önce bedelli çıkarsa şansıma sümkürürüm...
  • Bedelli için o kadar para vermeye razıysan, bekle. Ama değilsen vakit kaybetme. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Gonzo

Bedelli için o kadar para vermeye razıysan, bekle. Ama değilsen vakit kaybetme. Kolay gelsin.

erteleme şansım yok, şubatta askerim. Para mühim değil, para tekrar kazanılır ama zaman malesef. İyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.