Bildirim
Yüksek Lisans Hangi Ülke?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
yalvarırım yardım edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Somali, Kenya, Çad ve Nijer gibi ülkeler olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çekya
-
Almanya gel eğitim bedava
🎓 1. Almanya
- Avantajlar: Devlet üniversitelerinde eğitim genellikle ücretsiz; sadece dönemlik harçlar (~300€). Kaliteli eğitim, yüksek yaşam standardı.
- Dil: İngilizce yüksek lisans programı çok, ama Almanca bilmek günlük hayat için önemli.
- Vize & Çalışma: Öğrenciyken haftada 20 saate kadar çalışma izni var.
🎓 2. Hollanda
- Avantajlar: İngilizce yüksek lisans programı bol. Eğitim kalitesi çok yüksek.
- Ücret: Yıllık ücret 8.000–16.000€ arası, ama burs imkânları var (Holland Scholarship, Erasmus+, OKP).
- Yaşam maliyeti: Almanya'dan biraz daha yüksek ama hâlâ Kanada/ABD'den ucuz.
🎓 3. Polonya / Çekya / Macaristan
- Avantajlar: Yaşam ve eğitim maliyetleri çok uygun. İngilizce programlar mevcut.
- Burs: Visegrad bursları ve devlet destekli burslar var.
- Not: Okullar ABD/Avrupa kadar prestijli değil ama fiyat/performans açısından iyi.
🎓 4. İtalya
- Avantajlar: Devlet üniversiteleri düşük ücretli (~1.000–4.000€/yıl). DSU bursuyla harç iadesi + aylık harçlık alabilirsin.
- Yaşam: Güney şehirlerde (Napoli, Bari vs.) yaşam oldukça ucuz.
- Dil: İngilizce programlar var ama günlük yaşam için İtalyanca öğrenmek gerekebilir.
🎓 5. Fransa
- Avantajlar: Devlet üniversiteleri çok düşük ücretli (~300–500€/yıl).
- Burs: Eiffel bursu gibi çok iyi burslar var.
- Dil: Bazı yüksek lisanslar İngilizce, ama Fransızca bilmek çok büyük avantaj.
🎓 6. Türkiye (eğer yurt dışı değilse)
- Türkiye'de Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Koç, Sabancı gibi üniversiteler yurtdışına açılan kapı olabilir. Maliyet açısından çok daha uygun.
Sonuç:
En mantıklı seçenek:
💡 Almanya — Ücretsiz eğitim, güçlü ekonomi, öğrenci dostu sistem.
Ama İngilizce programlara başvuracaksan İtalya, Hollanda ve Doğu Avrupa da çok mantıklı.
İstersen hedef alanına göre ülke önerisi de yapabilirim (örneğin: mühendislik, işletme, sosyal bilimler vs.).
-
güvensizleşti diye çekiniom hangi şehirdesin
Hamburg
1500 euro yeter mi merkezi yerde ev kirası dahil yaşamaya
Hamburg münih gibi şehirlerde kiralar bi tık yüksek olduğundan diğer şehirlere göre daha fazla ödeniyor ama yine de 1500e merkez sayılabilecek yerlerde yaşarsın, 200-250 market alışverişi,1000-1100 kira,sağlık sigortası 250-300 civarı oluyor,telefon faturası 25-30 dersen benzer rakamlara gelir. Paylaşımlı ev düşünürsen cebine daha cok para kalır.
hocam almanyaya da başvurmayı düşünüyorum hangi şehir olursa olsun misali. hochschulede master nasıl olur
Bence de hangisi olursa olsun,bu saatten sonra şehir bölüm seçme hangisi uygunsa başvur alayına gelenler arasından seçersin
yarıda bıraksam atarlar mı ülkeden
ya öğrencilik ya da iş bulup bi şekilde oturumunu koruman lazım hiçbişeyin yokken bırakırsan zortingen
amed teknik üniversitesi'nin açılmasını bekle.
-
İngiltere.
Paraya kıyacaksın biraz, sonra dua edersin bana.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X