Şimdi Ara

Bim Tam Buğday Ekmeği mi Normal Ekmek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam buğday ekmeği normal buğday ekmeğine göre daha sağlıklı ve dilimli olduğundan pratik.Ama normal ekmeğe iyot vb katılarak besin değeri artırılıyor.Hangisi daha yararlıdır?

• Tam buğday tabii ki.
  • Tam bugday

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye dayanarak tam buğday daha sağlıklı diyorsunuz?Normalde tam buğday daha iyi biliyorum ama normal ekmekteki şeyler içinde olmayabilir.Mesela iyot yada demir eksikliği olsa vücutta çok kötü değilmi?
  • Arkadaş ne güzel derdin var. Çok hoşuma gitti. Yanlış anlama dalga geçmek için söylemiyorum.
  • İyotla demiri başka şeylerden alıyorsun zaten, önemli olan B vitamini ve lif burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beybaba62

Arkadaş ne güzel derdin var. Çok hoşuma gitti. Yanlış anlama dalga geçmek için söylemiyorum.

Tek derdim bu değil ama elimden geldiği kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    domates peynir ekmek gibi yok
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: istblacken

İyotla demiri başka şeylerden alıyorsun zaten, önemli olan B vitamini ve lif burada.

Ben yemekleri tuzsuz yiyorum bu yüzden tuzdan iyot alamıyorum.İyot için destek hap varmış gerçi ama başka bilmediğimiz vücudun ihtiyacı olan şeyler bimdeki ekmekte olmayabilir.

Bune ek olarak normal ekmekte sadece un tuz su maya vb var katkı maddesi yok ama bunda katkı maddesi olarak şunlar var

ekşiltilmiş çavdar malt tozu
    çavdar malt unu
    emülgatör (yağ asitlerinin mono ve di gliseritlerinin mono ve di asetil tartarik esterleri)
    topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat)
    enzim (fungal alfa amilaz)
    antioksidan (askorbik asit)
    koruyucu (kalsiyum propiyonat . sorbik asit)

Normal ekmek

http://www.ankarahalkekmek.com.tr/www/brosurler/urun_br_20x20_2012.pdf

• up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.