Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 aydır araç arıyorum max 38000 TL bütçem var. İkinci el temiz dizel trendline golf6 arıyordum fakat o paraya genelde güvenilmez araçlar çıktı karşıma. Bende valide ile yaşadığım için beraber kullanacağımız bir araç olsun istiyoruz yani otomatik. Mantığım beni boyalı değişenli manuel golf almaktansa nispeten daha temiz ve otomatik polo almaya yöneltti. DOD'ta arattığım araçlar genelde 70-80 bin km civarında en fazla 1-2 parça boyalı çıkıyor. Fakat 38 bin TL ye nispeten yüksek km'li DSG araç almak riskli mi acaba diye şüphem var. Aracı DOD'tan almaya sıcak bakıyorum çünkü ordaki araçlar en ince ayrıntısına kadar incelenip ekspertiz raporlu satılıyor. Tamam gerçi biraz daha pahalı oluyor ama en azından güvenilir. İmzamdan da anlaşılacağı gibi 2 sene önce sattığım aracımda 2011 düz benzinli poloydu tekrar aynı aracı almak biraz acaip olacak ama yine VW sahibi olmak istiyorum yapacak birşey yok malesef Sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum sizce o paraya dizel otomatik polo almak mantıklı bir karar mı?
Yüksek km li dizel ve dsg li arac iki kere riskli.
quote:
Orijinalden alıntı: umutsirvan
DSG biraz risk olabilir ama dediğim gibi annemde kullanacağı için dizel otomatik alacağız. Asıl sorun bu kilometrelerdeki DSG ler çok yıpranmış mıdır?
Dizelden yana sikinti olmaz ancak o kmdeki dsgli arac el bombasi gibidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Randy Marsh
DSG biraz risk olabilir ama dediğim gibi annemde kullanacağı için dizel otomatik alacağız. Asıl sorun bu kilometrelerdeki DSG ler çok yıpranmış mıdır?
Alıntıları Göster
Dizel motoru hadi en çok 4 bin liraya yaptırırsın ama DSG şanzımanın servisteki maliyetine en son 18 bin lira diyorlardı...
İYİ DÜŞÜN !!
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose
Dizel motoru hadi en çok 4 bin liraya yaptırırsın ama DSG şanzımanın servisteki maliyetine en son 18 bin lira diyorlardı...
İYİ DÜŞÜN !!
Alıntıları Göster
Riskli iş hocam.
Saatsiz bomba mı alıyosun yoksa arabamı hocam aman diyim yakma kendini
quote:
+1
quote:
İYİ DÜŞÜN !!
Alıntıları Göster
motor hor kullanılmamışsa pek bi sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Peki bu araçlar daha 3 senesini doldurmadan arıza verdiğinde servis iyi niyet garantisi kapsamında bu sorunları çözemiyor mu? Ben hiç zannetmiyorum DSG aracı arızalanıpta 16 bin TL veren biri olduğunu. yokmu hiç 60 bin km üzeri DSG aracı olan? Tavsiyelerinize ciddi ihtiyacım var. @e-rose@uniqlo
quote:
Orijinalden alıntı: FoxHound
quote:
+1
Alıntıları Göster
o kilometlerde DSG muamma, dizel ise bakımları düzgün yapıldıysa sorun çıkarmaz, bizim millet 80.000 de diye 10 defa kilometresi düşürülmüş 400-500 bin kmlerdeki araçları aldığı için sanki dizeller 100.000 de sorun çıkarıyormuş gibi oluyor, dizel araçlar yüksek kilometrelerde sorun çıkarsa idi hiçbir ticari araç dizel olmazdı, adamlar milyonlarca kilometre yapıyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: ecb
motor hor kullanılmamışsa pek bi sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Peki bu araçlar daha 3 senesini doldurmadan arıza verdiğinde servis iyi niyet garantisi kapsamında bu sorunları çözemiyor mu? Ben hiç zannetmiyorum DSG aracı arızalanıpta 16 bin TL veren biri olduğunu. yokmu hiç 60 bin km üzeri DSG aracı olan? Tavsiyelerinize ciddi ihtiyacım var. @e-rose@uniqlo
Sen kararını vermişsin arkadaşım, şimdiden hayırlı olsun...
quote:
quote:
Sen kararını vermişsin arkadaşım, şimdiden hayırlı olsun...
Alıntıları Göster
Saatli bomba
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-05471E679
Riskli iş hocam.
Alıntıları Göster
Pimi çekilmiş el bombasıyla dolaşmak gibi bir şey olur.
quote:
Orijinalden alıntı: MaTaDoR
Pimi çekilmiş el bombasıyla dolaşmak gibi bir şey olur.
Alıntıları Göster
ciddi derecede korktum şu anda bu DSG den Bir ihtimal daha var oda manuel mi dersiniz?
Hocam hic risk alma derim.canavar gibi arabalar var o paraya.
quote:
Orijinalden alıntı: Randy Marsh
ciddi derecede korktum şu anda bu DSG den Bir ihtimal daha var oda manuel mi dersiniz?
Alıntıları Göster
Dünyanın tek markası vw mi? Forum vw konularından geçilmiyor onu geçtim, vw'den başka otomatik araba yok mu? Onun geçtim polo ne yahu? Çok tipsiz, üstüne bir de halk arabası oldu, vw gibi premiyum'a yakışmıyor, bizim bakkalda bile var. Önüne gelen alıyor.
quote:
bence buraya başlık açıp aklınızı karıştırmayın. siz karar vermişsiniz. musibet, nasihatten evla bir öğretmendir.
quote:
Orijinalden alıntı: A.h.met
quote:
bence buraya başlık açıp aklınızı karıştırmayın. siz karar vermişsiniz. musibet, nasihatten evla bir öğretmendir.
Alıntıları Göster
bir sürü dsg ile ilgili şikayet konuları varken yüsek kmli dsg almak riskli biraz.
quote:
Orijinalden alıntı: hay2010
quote:
aslında buraya başlık açmamın sebebi gelecek tepkileri ve fikirleri öğrenmekti. Gelen tepkiler olumsuz oldu pek savunan çıkmadı bende 1 gün daha iyice düşünüp ona göre karar vereceğim.
quote: