Şimdi Ara

Yüksek hızda frene bastığımda gelen ses...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç pug 207. 130km+ hızlarda frene hafif dokunduğumda hıtır hıtır ses geliyor acaba taş filanmı sıkıştı fren sisteminin biryerine diycemde sağdan ve soldan duyuyorum bu sesi. Haftasonu baktırmaya gideceğim fakat sorun nedir bilen varmı?

Birde ben mesela trafik olmadığında frene basmadan vites düşürerek yavaşlatıyorum aracı haliyle araç 4-5bin devir aralığına geldiği oluyor bu zararlımıdır? Bir arkadaşım vites küçülterek yavaşlatırsan yakıttan tasarruf filan edersin dedi.

Son olarak buradan Ankara - ego otobüsçülerine sesleniyorum Allah ıslah etsin sizi..

• Motor freniyle yavaslamak motora bir zarar vermez.Vitesteyken yavasladigin icin yakit tuketimi sifir olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2012 Opel Insignia 1.4T Yeni Stil Paket
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Balataları yeni mi değiştirdin

Arabayı alalı 2 hafta oldu benden öncekiler değiştirmiştir diye düşünüyorum arabanın bütün bakımlarını yaptırmışlar. Birde aracı 28bin de aldım 34 binde bakımı varmış bununla ilgili olabilirmi acaba 34bindemi değişmesi gerek balataların? (şuanda 29binde)

Orijinalden alıntı: Noxioushelminth

Motor freniyle yavaslamak motora bir zarar vermez.Vitesteyken yavasladigin icin yakit tuketimi sifir olur.
    aynı ses 2012 fiesta aracımdan geliyor sert fren yaptığım zaman bende merak ettim

PSN: fatih_BC
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican8

Araç pug 207. 130km+ hızlarda frene hafif dokunduğumda hıtır hıtır ses geliyor acaba taş filanmı sıkıştı fren sisteminin biryerine diycemde sağdan ve soldan duyuyorum bu sesi. Haftasonu baktırmaya gideceğim fakat sorun nedir bilen varmı?

Birde ben mesela trafik olmadığında frene basmadan vites düşürerek yavaşlatıyorum aracı haliyle araç 4-5bin devir aralığına geldiği oluyor bu zararlımıdır? Bir arkadaşım vites küçülterek yavaşlatırsan yakıttan tasarruf filan edersin dedi.

Son olarak buradan Ankara - ego otobüsçülerine sesleniyorum Allah ıslah etsin sizi..

ABS olmadığına eminseniz benim de dikkatimi çeken bir ses var. Özellikle yüksek süratlerde sert denebilecek frenler yapınca çıkıyor. Sanki egzozdan geliyor gibi ama değil bence. Hatta Volkswagen Touareg, Mazda 2, BMW 1 serisi ve şimdi aklıma gelmeyen diğer araçlarımda hep bunu farkettim. Nedir sormak aklıma gelmemişti.

• Balatalar kullanima gore degisir. 35 000 de biterse on balatalar biter ama o da bitmez genelde. Bakim serviste mi yapilmis? Dandik balata falan takmasinlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Yuksek hiz sert frende ses cikar. Cok buyukyuk biniyor o sirada frenlere. Diskler inanilmaz isiniyor . Derinden gelen koyu otme sesi gibi gelen ses normaldir.

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Araç pug 207. 130km+ hızlarda frene hafif dokunduğumda hıtır hıtır ses geliyor acaba taş filanmı sıkıştı fren sisteminin biryerine diycemde sağdan ve soldan duyuyorum bu sesi. Haftasonu baktırmaya gideceğim fakat sorun nedir bilen varmı?

ABS olmadığına eminseniz benim de dikkatimi çeken bir ses var. Özellikle yüksek süratlerde sert denebilecek frenler yapınca çıkıyor. Sanki egzozdan geliyor gibi ama değil bence. Hatta Volkswagen Touareg, Mazda 2, BMW 1 serisi ve şimdi aklıma gelmeyen diğer araçlarımda hep bunu farkettim. Nedir sormak aklıma gelmemişti.

Hocam aracın abs si var ya yani bilmiyorum bana var dendi, yol bilgisayarında abs ile ilgili bağlantılar var aktif filan yazıyor, ki bazen sert bastığımda abs titreşim sesi geliyor. Aynen evet sert yapıncada hafif basıncada o ses çıkıyor. Acaba abs simi bozukki yoksa yüksek hızlarda abs si çalışmıyormuki? Hatamı ettikki bu arabayı alarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican8 -- 4 Ekim 2013; 0:50:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Balatalar kullanima gore degisir. 35 000 de biterse on balatalar biter ama o da bitmez genelde. Bakim serviste mi yapilmis? Dandik balata falan takmasinlar.

quote:

Yuksek hiz sert frende ses cikar. Cok buyukyuk biniyor o sirada frenlere. Diskler inanilmaz isiniyor . Derinden gelen koyu otme sesi gibi gelen ses normaldir.

Serviste yapılmış hocam. Bu durum bir sıkıntı çıkarırmı bana? Yarın uzun yola çıkacağım?

Hocam aracın abs si var ya yani bilmiyorum bana var dendi, yol bilgisayarında abs ile ilgili bağlantılar var aktif filan yazıyor, ki bazen sert bastığımda abs titreşim sesi geliyor. Aynen evet sert yapıncada hafif basıncada o ses çıkıyor. Acaba abs simi bozukki yoksa yüksek hızlarda abs si çalışmıyormuki? Hatamı ettikki bu arabayı alarak

ABS olmadığına eminseniz derken yani sesin kaynağının ABS olmadığına eminseniz demek istedim?

Ve benim araçlarımda yüksek süratte hafif fren yapınca o ses gelmiyordu. Sadece sert frende oluyordu. Ayrıca ABS çok düşük hızlar harici (5-10 km belki) sürekli çalışır.

• Abs bozuk olsa isigi yanar ve bozuk olsa sses yapmaz

Balata yeni ise diskin en kenarda asinmayan kismi kalir bu kisma fatura derler oraya surtebilir. Zamanla gecer

Balata yapisindan ses olabilir. Disk ile aaraya ttozvs girebilir gerci bu tek tarafta olur ama sesi anlamak zordur genelde.
    Gidin gosterin icinize sinsin .

quote:

ABS olmadığına eminseniz derken yani sesin kaynağının ABS olmadığına eminseniz demek istedim?

Ve benim araçlarımda yüksek süratte hafif fren yapınca o ses gelmiyordu. Sadece sert frende oluyordu. Ayrıca ABS çok düşük hızlar harici (5-10 km belki) sürekli çalışır.

Yanlış anladım pardon Balatalardadır sorun heralde. Disk olabilirmi peki?

• Sesi bbilmiyorum tabi duymadan ancak aracinizda muhtemelen bir sorun yok . Yeni oldugu icin de dikkatinizi cekmis olabilir. Bos yolda frenleri deneyin yyolda cikinca. Tutmasinda sorun var mi bakin.
    Sert frende abs devreye girecek hafif ttitresimve tırrrrrrrrr ggibi bir ses duyacaksiniz bu normaldir.

Sesi bbilmiyorum tabi duymadan ancak aracinizda muhtemelen bir sorun yok . Yeni oldugu icin de dikkatinizi cekmis olabilir. Bos yolda frenleri deneyin yyolda cikinca. Tutmasinda sorun var mi bakin.
    Sert frende abs devreye girecek hafif ttitresimve tırrrrrrrrr ggibi bir ses duyacaksiniz bu normaldir.

Tutmasında sorun yok ama ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. Jetta, Cr-v, 206+, Megane2 kullandım hiç karşılaşmamıştım böyle bir sorunla

Diskler sorun cikarmaz pek.
    Bazen yamulma olur ki bu durumda frene bastiginizda luklukluk derinden ses gelebilir asil belirtisi frene basarken dirrksiyon titrer .

Aynen buna benzer bir yorum yapacaktım ben de. Sıcak disklere direkt olarak su tutulmadığı sürece kolay sorun çıkarmaz. Ve ben de yine Whisper911 arkadaşım gibi aracınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama sizin içinizin rahat etmesi bakımından iyi bir ustaya göstermenizi öneririm. Çünkü burada sadece uzaktan ve tahminlerle bir şey diyoruz. Fren gibi aracın en önemli denebilecek parçasını önemsememezlik yapmayın ki burada zaten konu açmışsınız. Demek önemsiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 4 Ekim 2013; 1:14:39 >

• quote:

quote:

Diskler sorun cikarmaz pek.
    Bazen yamulma olur ki bu durumda frene bastiginizda luklukluk derinden ses gelebilir asil belirtisi frene basarken dirrksiyon titrer .

Aynen buna benzer bir yorum yapacaktım ben de. Sıcak disklere direkt olarak su tutulmadığı sürece kolay sorun çıkarmaz. Ve ben de yine Whisper911 arkadaşım gibi aracınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama sizin içinizin rahat etmesi bakımından iyi bir ustaya göstermenizi öneririm. Çünkü burada sadece uzaktan ve tahminlerle bir şey diyoruz. Fren gibi aracın en önemli denebilecek parçasını önemsememezlik yapmayın ki burada zaten konu açmışsınız. Demek önemsiyorsunuz.
    Evet haklısınız ben yarın gidip bir baktırayım ustaya. Değer verip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wwide1543

aynı ses 2012 fiesta aracımdan geliyor sert fren yaptığım zaman bende merak ettim

Bir sorun yok gelen ses abs' nin sesi.

2013 Astra J Sport / 34 UV 0537

2010 Otokar M2010 / 34 M 0537

YILDIZ 24
  • Uzun yolda yazin sicaginda birazda performanslı gidiyorsaniz benzincide duruyorsunuz adamcagizlar yikamak icin kuyu suyu kullaniyor civi gibi derler ya yazin buz gibi , son derece sicak disklere tutunca diskler yamuluyor en cok gerceklesen senaryo bu o nedenle uzun yolda lastiklere su tutmasinlar yikarken.
    Bir tanıdığım bu nedenle yolda kaldi benzinlikten cikamadi o derece yamuldu diskleri :).eskiden daha cok oluyordu simdilerde dolu disk daha az sanirim o kadar rastlanmiyor. Diskler yeterli et kalinligi varsa taslanabilir ayna gibi olur sifir disk gibi sanayide cok guzel yaparlar bu isi. Servis en ufak seyde prensip olarak degistiriyor ama cogu zaman hic gerek olmuyor degismeye.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.