Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın serkangüzel verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

Herkesin rahat anlayabilmesi için biraz basitleştirmek gerekir ise, mesela bir HD uydu alıcısı almak istiyoruz, teknik verilerini incelerken XX cihazında 576p, 720p ve 1080i yazıyor, QQ cihazının teknik verilerinde ise 576p, 720p, 1080i ve 1080p yazıyor buradan birkere her iki cihazın farklı işlemci kullandığını mı anlamalıyız ve QQ cihazının farkı XX'e göre MKV DIvX gibi formattaki videoları harici bir kaynaktan oynatabileceğini yani bir nevii media player olarak da kullanabileceğimizi mi anlamalıyız? bu özelliğini kullanmayacak olsak bile aradaki fiyat farkı çok az olduğu zaman en azından daha iyibir işlemciye sahip olduğunu düşünerek QQ yu mu almalıyız? Not: XX ve QQ aynı markanın farklı iki model cihazı olarak düşününüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Sayın serkangüzel verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

Herkesin rahat anlayabilmesi için biraz basitleştirmek gerekir ise, mesela bir HD uydu alıcısı almak istiyoruz, teknik verilerini incelerken;

1. XX cihazında 576p, 720p ve 1080i yazıyor, QQ cihazının teknik verilerinde ise 576p, 720p, 1080i ve 1080p yazıyor buradan birkere her iki cihazın farklı işlemci kullandığını mı anlamalıyız

2. ve QQ cihazının farkı XX'e göre MKV DIvX gibi formattaki videoları harici bir kaynaktan oynatabileceğini yani bir nevii media player olarak da kullanabileceğimizi mi anlamalıyız?

3. bu özelliğini kullanmayacak olsak bile aradaki fiyat farkı çok az olduğu zaman en azından daha iyibir işlemciye sahip olduğunu düşünerek QQ yu mu almalıyız?

Not: XX ve QQ aynı markanın farklı iki model cihazı olarak düşününüz

Tekrar selam,

Alıntıyı maddelendirdim.

Bir önceki mesajımda bazı teknik veriler bulunmasına rağmen, teknik ve terminolojik terimler kullacılar arasında yaygın olarak kullanıldığı için vermiştim. Yani anlaşılmayacak terimler değildi...

Herneyse... Sorularınıza gelecek olursak;

1. Evet

2. Evet ( Yalnız USB 2.0 üzerinden oynatıyorsa, kaydedilen video'nun geri oynatımı zaman zaman sıkıntılı olabiliyor. Özellikle akan data'ların yoğunlaştığı bölümlerde... USB 2.0 üzerinden aktarım yapılırken, 24 Mbit/saniye ve üzeri her zaman sıkıntılıdır. )

3. Evet ( 1080p çözünürlüğü decode edebilen işlemciler açısından kesinlikle evet. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Nisan 2014; 12:03:57 >

• Bu forumu okuyup bilgilenmek isteyenler açısından biraz daha konuyu açmak gerekir ise.
    FTA tek LNB girişli cihazda Kathrein ufs 932 almanya satış fiyatı 99€ ve 1080p yazıyor. ufs 80 1080i yazıyor 63€.

www.hm-sat-shop.de
    404 - Seite nicht gefunden | Digitale Sat-Receiver, Anlagen und Zubehör - hm-sat-shop.de
    http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-932-hd-sat-receiver-schwarz-usb-pvr.html

www.hm-sat-shop.de
    404 - Seite nicht gefunden | Digitale Sat-Receiver, Anlagen und Zubehör - hm-sat-shop.de
    http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-80-sw-hdtv-sat-receiver-schwarz.html

• quote:

Bu forumu okuyup bilgilenmek isteyenler açısından biraz daha konuyu açmak gerekir ise.
    FTA tek LNB girişli cihazda Kathrein ufs 932 almanya satış fiyatı 99€ ve 1080p yazıyor. ufs 80 1080i yazıyor 63€.

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-932-hd-sat-receiver-schwarz-usb-pvr.html

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-80-sw-hdtv-sat-receiver-schwarz.html

Kathi 932 'yi bilemeyeceğim.

Ancak Kathi 80 modeli burada yeterince incelenmişti ;
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=85947296

• quote:

Bu forumu okuyup bilgilenmek isteyenler açısından biraz daha konuyu açmak gerekir ise.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:43:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Kathi 932 'yi bilemeyeceğim.

Ancak Kathi 80 modeli burada yeterince incelenmişti ;
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=85947296

Oooooooooooo

kıçıkırık kati ufs 80'e bak sen, yav ortalık kan revan olmuş resmen

@albani

HD de 913 yok olsada 925 liraya alınmaz.

ikinci el olarak 11 aylık kullanılmış kati 913 alman gittigidiyorunda 141€ ya gitti ben 120€ ya kadar teklif vermiştim.

ben şunu demek istemiştim sıfır kati 80 e 250 vermektense sıfır kati 932 ye 350 vermek daha mantıklı değilmidir. Yada CI+ cihaz olan technisat technibox s1+ e (sizin incelediğinizin CI+ olmayanı) 170€ vermektense technistar s3+ e 200€ vermek daha mantıklı değilmi? Zira ucuz olanda video codec olarak sadece MPEG-2 yazarken, 30€ daha pahalı olanda MPEG-2, MPEG-4, H-264 ve VC-1 yazmakta, serkangüzel'in de dediği gibi mutlaka farklı iki işlemci kullanan bu cihazlar için 30€ fazla ödeme yapmak mantıklı olmaz mı?

Durduk yere 932 yi sattık şimdilik w905 in dahilisi ile idare ediyorum 2 günde 932 nin kıymetini bir daha anladım.

Hepsidijital kati 80 yerine 932 getirip 350 liraya satsa bence ciddi satar.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:44:09 >
  • @albani hocam benim Kreiling 7100 cihazdan Turksatta yayın yapan sizin istediğiniz sd ve hd kanalları kaydedip upload sitesine yükleyerek size göndersem resim kalitesini değerlendirir misiniz?
    bilmiyorum res. kalitesini değerlendirmek için doğru bir yol olur mu, ben kaydettikten sonra kayıtları yine receiver dan izledim pek fark göremedim ama ne dersiniz?
  • quote:

quote:

Sayın serkangüzel verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

Herkesin rahat anlayabilmesi için biraz basitleştirmek gerekir ise, mesela bir HD uydu alıcısı almak istiyoruz, teknik verilerini incelerken;

1. XX cihazında 576p, 720p ve 1080i yazıyor, QQ cihazının teknik verilerinde ise 576p, 720p, 1080i ve 1080p yazıyor buradan birkere her iki cihazın farklı işlemci kullandığını mı anlamalıyız

2. ve QQ cihazının farkı XX'e göre MKV DIvX gibi formattaki videoları harici bir kaynaktan oynatabileceğini yani bir nevii media player olarak da kullanabileceğimizi mi anlamalıyız?

3. bu özelliğini kullanmayacak olsak bile aradaki fiyat farkı çok az olduğu zaman en azından daha iyibir işlemciye sahip olduğunu düşünerek QQ yu mu almalıyız?

Not: XX ve QQ aynı markanın farklı iki model cihazı olarak düşününüz

Tekrar selam,

Alıntıyı maddelendirdim.

Bir önceki mesajımda bazı teknik veriler bulunmasına rağmen, teknik ve terminolojik terimler kullacılar arasında yaygın olarak kullanıldığı için vermiştim. Yani anlaşılmayacak terimler değildi...

Herneyse... Sorularınıza gelecek olursak;

1. Evet

2. Evet ( Yalnız USB 2.0 üzerinden oynatıyorsa, kaydedilen video'nun geri oynatımı zaman zaman sıkıntılı olabiliyor. Özellikle akan data'ların yoğunlaştığı bölümlerde... USB 2.0 üzerinden aktarım yapılırken, 24 Mbit/saniye ve üzeri her zaman sıkıntılıdır. )

3. Evet ( 1080p çözünürlüğü decode edebilen işlemciler açısından kesinlikle evet. )

1080p decode eden işlemci iyidiir buna katılıyorum ama şöyle bir faktör de var
    dm800, hiremco chipbox ve atlanta hdbox kullandım bunların üçü de 1080i çıkışlı cihazlar. dm800 kullandığım görüntü kalitesi en iyi cihaz
    bunın yanında ali 3602, nxp işlemcili inpax, sun plus işlemcili redline cihazları da kullandım
    redline 1080p çıkışı vermesine karşın yukarıdaki 1080i veren üç cihazın da görüntü kalitesi konusunda gerisindeydi

zaten hd tv yayınları 1080i olarak geliyor. yabancı uydulardaki birkaç kanal dışında 1080p hd kanal yok. haliyle 1080p çıkışı olan bir cihazın görüntü kalitesi diğerlerinden her zaman üstündür diyemeyiz
    şu an sunplus 1512 işlemcili next amigo kullanıyorum görüntü olarak 1510 işlemcili redline cihazdan daha kötü

kısaca söyleyeceğim görüntü kalitesinin teknik veriler ile anlaşılamayacağı. çıplak gözle görmek lazım diyenlerdenim ben de

aslında Serkan Bey'in açıklaması görüntü kalitesi üzerine değil ama yeri gelmişken piyasada yaratılan algıya karşı fikirlerimi beyan ettim. Piyasada satılan ürünlerde hdmi çıkışının 1080p olmasının üzerinde duruluyor. sanki 1080i cihazlar çamur gibi görüntü veriyor algısı var bunun yanlış olduğunu belirtmek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 16 Nisan 2014; 9:43:04 >

• albani gene odunu vermiş birilerine galiba
    yada tepki için kendine harakiri yapmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

1080p decode eden işlemci iyidiir buna katılıyorum ama şöyle bir faktör de var
    dm800, hiremco chipbox ve atlanta hdbox kullandım bunların üçü de 1080i çıkışlı cihazlar. dm800 kullandığım görüntü kalitesi en iyi cihaz
    bunın yanında ali 3602, nxp işlemcili inpax, sun plus işlemcili redline cihazları da kullandım
    redline 1080p çıkışı vermesine karşın yukarıdaki 1080i veren üç cihazın da görüntü kalitesi konusunda gerisindeydi

zaten hd tv yayınları 1080i olarak geliyor. yabancı uydulardaki birkaç kanal dışında 1080p hd kanal yok. haliyle 1080p çıkışı olan bir cihazın görüntü kalitesi diğerlerinden her zaman üstündür diyemeyiz
    şu an sunplus 1512 işlemcili next amigo kullanıyorum görüntü olarak 1510 işlemcili redline cihazdan daha kötü

kısaca söyleyeceğim görüntü kalitesinin teknik veriler ile anlaşılamayacağı. çıplak gözle görmek lazım diyenlerdenim ben de

aslında Serkan Bey'in açıklaması görüntü kalitesi üzerine değil ama yeri gelmişken piyasada yaratılan algıya karşı fikirlerimi beyan ettim. Piyasada satılan ürünlerde hdmi çıkışının 1080p olmasının üzerinde duruluyor. sanki 1080i cihazlar çamur gibi görüntü veriyor algısı var bunun yanlış olduğunu belirtmek istedim

Aynen öyle...

İki önceki mesajımda değindiğim gibi, her bir marka işlemcinin kendi içindeki model numaralarına göre, farklı video çözünürlüğünü decode edebilme yeteneğine sahiptirler.

Yalnız şurası kesin ki, 1080p çözünürlüğü dekode eden işlemciler, 1080i işlemcilere göre daha güçlü işlemcilerdir. Ama güçlü olmasının decode kalitesi ile bir ilgisi yoktur.

Kaliteli bir decodelizasyonun temel etmenleri, scaling( ölçekleme ) ve deinterlacing ( ben "bindirme" olarak tabir ediyorum ) 'dir.

Yani işlemcilerin hangi çözünürlüğe kadar decode ederse etsin, iki temel işlevi hakkıyla yerine getiremiyorsa, kaliteli görüntü ürettiğinden bahsedemeyiz.

Daha önce değindiğim gibi 1080p işlemciler, daha ziyade uydu harici farklı kaynaklardan gelen video'yu da oynatabilme işleminde, 1080i 'ye göre avantajlıdır.

Yani, görüntü kalitesi anlamında 1080p özellikli işlemcinin, daha kaliteli görüntü ürettiğinden bahsedilemez.

• ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

200, en fazla 250 liralık bütçe ile 40" PFL8007 de kullanılmak üzere hangi HD alıcı tavsiye edersiniz? Dahili alıcısı tat vermiyor. Atraksiyonlarla işim olmaz sadece kaliteli görüntü versin. Formda Neta 6400 övülüyor, birde neta 6400 ile 6500 arasındaki fark nedir?

Şakamı yapıyorsun nasıl dahili tunner tat vermez? PFL6877 kullanıyorum. Dahiliden harika görüntü alıyorum ben ama kanal geçişleri ve biss yüzünden neta 6400 aldım forum içerisinden. Ben onu kullanıyorum şuanda. Eğer biss ve geçişler önemli ve server işlerine girmeyecekseniz 6400 tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Merhaba Arkadaşım
    Kusura bakma özele de yazdım sonradan gördüm ilgilenemediğinizi özür diliyorum ama bir sorunum var ve senin yardımcı olabileceğini düşündüm.
    40 inch full HD Samsung TV de kullanmak için bir uydu alıcı arıyorum.
    Sadece görüntü mükemmel olsun yeter.
    Turksat uydusunu serediyorum 200 TL ye kadar bütçem var.
    Bana birkaç marka tavsiye ederseniz sanırım 2. el olarak arayışa geçeceğim.
    Yardımınıza şimdiden teşekkürler...

Selamlar,

İkinci el klon Dreambox 800HD cihaz fiyat performans ürünü olur sizin için...

İkinci elini 180 - 200 TL arasında forumlardan, google üzerinden araştırarak bulabilirsiniz.

Broadcom işlemcili olduğu için, işlemcinin resolution depth oranı oldukça iyidir. Yani görüntü kalitesinden memnun kalırsınız.

Ancak mükemmel olmaz... Mükemmel kalitede görüntü PC'lere takılı HD TV kartı ile HTPC'de takılı HD TV kartı ile olur. O seçeneklerde çok pahalıdır. Yani belirttiğiniz bütçenin çok üzerinde olur. En az 1200 TL gibi...

Kolay gelsin.

Abi basit bir kasa iş görür demiştin. Hatta atom işlemcili ucuz bir kasa bile iş yapar demiştin. Ben öyle hatırlıyorum?
    Pahalı olan şey HD tv kartı mı oluyor fiyatı 1200 liraya çeken?

• quote:

Orijinalden alıntı: donanıMüdavim

serkan bey topiğin başından sonuna anlayabildiğim kadar yazdıklarınızı okudum hepsini anlamasam da anlayabildiğim bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.
    47lm660s lg marka led tv'ye sahibim. birkaç gün önce çanaktan gelen kabloda (kablo 4-5 daire yukarıdan geliyor.) bi patlak olmuş sanırım. ve kablodaki bu açılmadan dolayı su kablodan tv lnb giriş yuvasına kadar gelip sürekli aşağıya damlamış. allahtan hemen fark ettik de tv zarar görmedi. hem kanalların lg de çok yavaş bir şekilde değişmesinden hem de bu olaydan sonra tv yi riske atmamak için harici bi uydu alıcısı almaya karar verdim.

yazılanları okurken uydu alıcısı dünyasına ne kadar uzak olduğumu anladım. uydu alıcılarının fanı olduğunu ve bunun ses sorununa sebebiyet verdiğini okuyunca kafam allak bullak oldu. bu kadar fonksiyon ve laptop gibi bu tarz sorunların olması gözümü korkuttu açıkçası.

kısacası şu özelliklere göre uydu alıcısı arıyorum:

-kesinlike ve kesinlikle görüntü kalitesinde bir değişme istemiyorum. en ufak bi olumsuzluk beni üzer. dahili uydu alıcısında neyse o kalite olmalı bir kere...
    -kanal değişme hızı lg deki kadar 2-3 olmasın istiyorum. normal bir kanal değişme hızı...
    -otomatik olarak biss keylerini kendiliğinden güncelleyen, şifresiz bazı kanalları kendiliğinden açabiliecek yani. (ntv spor, trt hd, trt spor)
    -tak kullan tarzında mümkünse. çanaktan gelen kabloyu takacağım ve basit bir şekilde ayarlarımı yapıp yukarıdaki özelliklere sahip olarak kullanabileceğim bir alıcı...

umarım alakasız ve saçma bir şey yazmamışımdır 200 liraya kadar bütçem var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim... saygılar, sevgiler...
    @serkanguzel_

fırat bey siz de sanırım Neta 6400 HD almışsınız. yukarıda yazdığım özelliklere göre ürününüzü benim için ayrıntılı olarak değerlendirerseniz çok sevinirim. saygılar, sevgiler...

@FIRAT_G_

-Kesinlikle ve kesinlikle dahili tunnerin yerini tutmayacaktı neta 6400'ın görüntü kalitesi buna emin olabilirsini özellikle Hd kanallarda bariz fark olacaktır. Lakin hd kanal sayısı 5 olduğu için çok da umrumda değil açıkçası.
    -Kanal değiştirme hızı ortalamanın üstündedir.
    -Ntv'ye emu den biss keyi elle girdim daha sonrasında her maçta kendi kendine çözdü şifreyi.
    -Takıp kullandım yani ayrıntılı bir cihaz değil sadece türksat kanallarını izliyorum şuanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşım
    Kusura bakma özele de yazdım sonradan gördüm ilgilenemediğinizi özür diliyorum ama bir sorunum var ve senin yardımcı olabileceğini düşündüm.

Selamlar,

İkinci elini 180 - 200 TL arasında forumlardan, google üzerinden araştırarak bulabilirsiniz.

Broadcom işlemcili olduğu için, işlemcinin resolution depth oranı oldukça iyidir. Yani görüntü kalitesinden memnun kalırsınız.

Ancak mükemmel olmaz... Mükemmel kalitede görüntü PC'lere takılı HD TV kartı ile HTPC'de takılı HD TV kartı ile olur. O seçeneklerde çok pahalıdır. Yani belirttiğiniz bütçenin çok üzerinde olur. En az 1200 TL gibi...

Kolay gelsin.

Abi basit bir kasa iş görür demiştin. Hatta atom işlemcili ucuz bir kasa bile iş yapar demiştin. Ben öyle hatırlıyorum?

Doğrudur. Intel atom işlemci ile HTPC oluşturmak mümkündür.

HTPC'de fiyat limiti yoktur.

En yüksek konfigürasyona sahip parçalarla toplanabilir. Yada en düşük konfigürasyona sahip parçalarla da toplanabilir.

En yüksek olanına bir örnek vereyim ( Link'te fiyatıda var sanırım );
    www.avsforum.com
    Building the Perfect Silent HTPC (2013) - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/t/1503943/building-the-perfect-silent-htpc-2013

Sıfırdan toplanırsa, düşük konfigürasyona sahip parçalarla, ortalama 1200 TL gibi toplanabilir.

Kasa, anakart gibi bir kaç mevcut parçanın üzerine toplanırsa, maliyet daha da aşağıya düşer.

HD TV kartı olarakta; 72 dolar ile 250 dolar arasında değişen HD TV kartları mevcuttur.

Birde HTPC 'de olması istenilen özelliklere göre de parça seçimi yapıldığında, maliyetler yükselmektedir.

Örneğin; Anakartta HDMI IN özelliğinin bulunması, PiP özelliğinin bulunması gibi etkenler, HTPC kasa maliyetini yükseltmektedir.

Kısaca; o kadar çok değişken var ki...

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Nisan 2014; 16:49:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşım

Selamlar,

Kolay gelsin.

Doğrudur. Intel atom işlemci ile HTPC oluşturmak mümkündür.

HTPC'de fiyat limiti yoktur.

En yüksek konfigürasyona sahip parçalarla toplanabilir. Yada en düşük konfigürasyona sahip parçalarla da toplanabilir.

En yüksek olanına bir örnek vereyim ( Link'te fiyatıda var sanırım );
    http://www.avsforum.com/t/1503943/building-the-perfect-silent-htpc-2013

Sıfırdan toplanırsa, düşük konfigürasyona sahip parçalarla, ortalama 1200 TL gibi toplanabilir.

Kasa, anakart gibi bir kaç mevcut parçanın üzerine toplanırsa, maliyet daha da aşağıya düşer.

HD TV kartı olarakta; 72 dolar ile 250 dolar arasında değişen HD TV kartları mevcuttur.

Birde HTPC 'de olması istenilen özelliklere göre de parça seçimi yapıldığında, maliyetler yükselmektedir.

Örneğin; Anakartta HDMI IN özelliğinin bulunması, PiP özelliğinin bulunması gibi etkenler, HTPC kasa maliyetini yükseltmektedir.

Kısaca; o kadar çok değişken var ki...

Saygılar, sevgiler.

Onca zaman pc bileşenleriyle içli dışlı oldum zamanında daha pip özelliğinin ne olduğunu bile bilmiyorum yeminle. anakartta hdmi in bulunması demek gömülü grafik birimi olan onboard olduğu anlamına mı geliyor yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 16 Nisan 2014; 17:01:21 >

• quote:

Onca zaman pc bileşenleriyle içli dışlı oldum zamanında daha pip özelliğinin ne olduğunu bile bilmiyorum yeminle. anakartta hdmi in bulunması demek gömülü grafik birimi olan onboard olduğu anlamına mı geliyor yani?

PiP = Picture In Picture ; Yani resim içinde resim demek.

Yayın izlerken, ekranda küçük bir resim daha açılır ve bir başka kanal izlenebilir. Bu işlem için ikinci bir tv kartı daha olmalıdır.

PC'lerdeki HDMI portları, genelde HDMI OUT 'tur. Yani PC 'den bir başka aygıta doğru data yada video akışı demektir. Örneğin monitöre doğru yapılan veri akışı, PC'lerde HDMI OUT portu üzerinden yapılır. HDMI OUT, anakart yada ekran kartı üzerinde bulunur.

HDMI IN, PC'lerde anakart üzerinde bulunur ve HDMI IN özellikli bağlantı portudur.

HDMI IN ; PC'ye HDMI port üzerinden takılan herhangi aygıtın gönderdiği video yakalanabilir. Bu yöntemle HTPC, üzerine takılan cihazın video'sunu HTPC üzerinden görüntüyebilir, yada capture edilen video, PC'de çeşitli işlemlere tabi tutulabilir v.s.

Kısaca; İstenilen özelliğe göre, HTPC toplamanın maliyeti artar.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Nisan 2014; 17:58:57 >

• Humax hd fox + nasıl bir cihazdır?Görüntü kalitesi için alınabilirmi?Bildiklerim,emu işi modülle halledilebilir.Paylaşım yok.Düz fta bir cihaz,kullanan arkadaşlar + bilgi verebilirse sevinirim.
  • Dedigin cihaz bende vardi sattim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.