Bildirim
YUCCA Bitkim büyümüyor :( LÜTFEN YARDIM.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Saksıda yetişipte öyle devasa olan bi yucca görmedim hocam. -
yok dostum ya benim çalıştığım yerde 10-15 tane vardı hiç güneş görmüyorlardı ve abartısız 2 metreye çıkmışlardı,şu an bizim ofiste var o kadar yaprakları gür ki su veremiyorsun çiçeğe ben nerede yanlış yapıyorum anlayamadım?
@GS -
Yuccalar yapısı gereği geniş bir alanda büyümeleri gerekmektedir hocam. Kullandığınız saksı sanırım 18 tl bunu değişitirip 30 35 lt yaparsanız ve gübre ile desteklerseniz gözle görünür bir artış olacaktır. Toprak mı kullanıyorsunuz yoksa torf mu kullanıyorsunuz? Bitkiye her gün su vermek iyi değildir, toprak kurumadığı sürece su vermeyin, bitki strese girebilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: skunk11
Yuccalar yapısı gereği geniş bir alanda büyümeleri gerekmektedir hocam. Kullandığınız saksı sanırım 18 tl bunu değişitirip 30 35 lt yaparsanız ve gübre ile desteklerseniz gözle görünür bir artış olacaktır. Toprak mı kullanıyorsunuz yoksa torf mu kullanıyorsunuz? Bitkiye her gün su vermek iyi değildir, toprak kurumadığı sürece su vermeyin, bitki strese girebilir.
Saksı konusunda sanırım haklısın bugün daha büyük bir saksı alayım.
Ben çiçekçilerde satılan bahçe toprağı kullanıyorum saksıda.
Ayrıca her gün su vermeme işini bilmiyordum teşekkur ederim.Gübre olarak ne kullanmalıyım bildiğin bir şey var mı Sıvı yada katı fark eder mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: 35alper88
quote:
Orijinalden alıntı: skunk11
Yuccalar yapısı gereği geniş bir alanda büyümeleri gerekmektedir hocam. Kullandığınız saksı sanırım 18 tl bunu değişitirip 30 35 lt yaparsanız ve gübre ile desteklerseniz gözle görünür bir artış olacaktır. Toprak mı kullanıyorsunuz yoksa torf mu kullanıyorsunuz? Bitkiye her gün su vermek iyi değildir, toprak kurumadığı sürece su vermeyin, bitki strese girebilir.
Saksı konusunda sanırım haklısın bugün daha büyük bir saksı alayım.
Ben çiçekçilerde satılan bahçe toprağı kullanıyorum saksıda.
Ayrıca her gün su vermeme işini bilmiyordum teşekkur ederim.Gübre olarak ne kullanmalıyım bildiğin bir şey var mı Sıvı yada katı fark eder mi ?
Aslında sıvı gübre kullanmanı gerektirecek bir durum yok sonuçta süs bitkisi, yarasa gübresi alabilirsin
-
Teşekkur ederim söylediklerini uygulayacağım inşallah bitkide bir fark olur -
quote:
Orijinalden alıntı: 35alper88
Teşekkur ederim söylediklerini uygulayacağım inşallah bitkide bir fark olur
Gözle görülür fark göreceksin, büyüyünce resim atta bizde görelim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X