Şimdi Ara

Yozgat'ı nasıl bilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben yozgatta yaşayan daha doğrusu yaşama tutunmaya çalışan bi insanım dizilerde filmlerde ve zaytung tarzı yerlerde genelde yozgat ile ilgili gerçeğine çok yakın espriler yapılır mesela benim gözümde yozgat;

içme suyu yok
    havası serin
    guatemala nın demokratik hali :-)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yozgat: Merak Edilen Bir Anadolu Şehri

Yozgat, İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer alan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir şehirdir. "Yozgat nasıl bir yer?" sorusunun cevabı, şehrin sunduğu çeşitli olanaklar ve ilgi çekici yönleriyle verilebilir.

Tarih ve Kültür

Yozgat, Frigler, Persler, Romalılar ve Türkler gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış uzun ve zengin bir geçmişe sahiptir. Şehrin simgesi olan Bozok Kalesi, Bizans döneminde inşa edilmiş olup Yozgat'ın tarihi dokusunu yansıtmaktadır. Ayrıca, Yozgat Müzesi'nde şehrin tarihine ve kültürüne ışık tutan kalıntılar ve eserler sergilenmektedir.

Doğa Harikaları

Yozgat, doğal güzellikleriyle de ziyaretçileri kendine çekmektedir. Şehrin güneyinde yer alan Sorgun Yaylası, yemyeşil çayırları, serin gölleri ve yürüyüş parkurlarıyla doğayla iç içe vakit geçirmek için ideal bir yerdir. Ayrıca, Yozgat'ın doğusunda yer alan Akdağmadeni'nde bulunan Kapuzbaşı Şelalesi, büyüleyici manzarasıyla görülmeye değerdir.

Ekonomik Faaliyetler

Yozgat'ın ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Şehirde buğday, arpa ve şeker pancarı gibi ürünler yetiştirilmekte, ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Son yıllarda, Yozgat'ta turizm sektörü de gelişmekte olup şehir, doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçileri ağırlamaktadır.

Yozgat'ı Ziyaret Etmek

Yozgat, keyifli bir gezi deneyimi sunmaktadır. Şehirde konaklama, yeme-içme ve ulaşım olanakları yeterlidir. Yozgat'a kara yolu veya hava yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinde gezilebilecek birçok tarihi ve kültürel mekan bulunmaktadır. Ayrıca, çevre illere düzenlenen günübirlik gezilerle bölgenin diğer güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Yozgat, tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik yönleriyle merak edilen bir Anadolu şehridir. Şehri ziyaret ederek Türkiye'nin zengin mirasını yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kıymalı yenir.
  • Konyayla beraber silinmiştir kafamdan.
    Sadece hakkında bahsedilirse aklıma gelir.
    Haritaya baktığımda konya ve yozgatı görmem.
    Kendimi yıllarca eğittim bu lütufa kavuşmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Kıymalı yenir.

kıymalı ama ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzoztas

quote:

Kıymalı yenir.

kıymalı ama ne?

Yozgatlı olsaydın anlardın beni.
  • Yozgart diye bir şey var mı hakkaten. Yapılması düşünülüyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Yozgart diye bir şey var mı hakkaten. Yapılması düşünülüyor mu.

yok kentkart diye bi kart var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi ülke ?
  • quote:

quote:

quote:

Kıymalı yenir.

kıymalı ama ne?

Yozgatlı olsaydın anlardın beni.

anladım espri arada kaynadı da yozgatlı olsaydın cümlesini de ağzından yel alsın :-)

• yozgat camii ve parmak çöreği hariç bir şeyi yoktur ne kadar memleketimde olsa sevmem insanlarını sabun yapmak lazım

edit testi kebabını unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E5D0A4D -- 29 Ağustos 2014; 0:25:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

hangi ülke ?

ankara'nın özerk devleti :-)
  • Soyadım

• Yobazı üst düzey yobaz.
    Adam gibi adamı da üst düzey adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boyz n the Hood

yozgat camii ve parmak çöreği hariç bir şeyi yoktur ne kadar memleketimde olsa sevmem insanlarını sabun yapmak lazım

insanlara dokunmaya gerek yok az çok biliyosan muslubelen den suyu basıcaksın ankara çıkışına da bi set kurucaksın baraj yapacaksın tüm türkiyeye balık ve elektrik dağıtıcaksın :-)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Boyz n the Hood

yozgat camii ve parmak çöreği hariç bir şeyi yoktur ne kadar memleketimde olsa sevmem insanlarını sabun yapmak lazım

insanlara dokunmaya gerek yok az çok biliyosan muslubelen den suyu basıcaksın ankara çıkışına da bi set kurucaksın baraj yapacaksın tüm türkiyeye balık ve elektrik dağıtıcaksın :-)

imkanım olsa direk haritadan silerim gözümü kırpmam şahsen iki dağın arasına kurmuşlar şehri hele sorgun filan düşman başına
  • İnsanlari cahildir kotudur

Yobazdir

Yobazgat diye bosuna demiyolar

• Yozgatlıyım üniversiteye gidilebilecek son yer derdim büyük konusmusum bilen bilir balıkesir daha beter avm si sehir disinda Yozgat da bile Yimpas var her turlu köy gibi biyer
    not : sevmediysen git kardesm zorla tutan yok diyenlerden degilim insanları iyidir yobaz kısım az kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

Yozgatlıyım üniversiteye gidilebilecek son yer derdim büyük konusmusum bilen bilir balıkesir daha beter avm si sehir disinda Yozgat da bile Yimpas var her turlu köy gibi biyer
    not : sevmediysen git kardesm zorla tutan yok diyenlerden degilim insanları iyidir yobaz kısım az kaldı

git desen de gidemem iş gereği :-)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

Yozgatlıyım üniversiteye gidilebilecek son yer derdim büyük konusmusum bilen bilir balıkesir daha beter avm si sehir disinda Yozgat da bile Yimpas var her turlu köy gibi biyer

git desen de gidemem iş gereği :-)

Yukarda millet insanına laf etmis kaç tane tanıdìlar bilmiyorm ama kötü insan her yerde vardır balikesirde mesela herkes y.vs.k demem lazm o zaman veya izmir ırıspi mekanı desem dogru olmaz iyi insanlar her yerde vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

Konyayla beraber silinmiştir kafamdan.
    Sadece hakkında bahsedilirse aklıma gelir.
    Haritaya baktığımda konya ve yozgatı görmem.
    Kendimi yıllarca eğittim bu lütufa kavuşmak için.

Artık gördün şimdi uzaklaş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.