Şimdi Ara

You 'da Is ve Are Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar you kelimesinde yardımcı fiil olarak bazen is ve bazen are kullanılıyor. Bu neye göre belirleniyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

You, Is ve Are Kullanımı

"You" zamirini kullanırken cümlede fiilin tekil mi çoğul mu olduğuna dikkat etmelisiniz.

You Is Kullanımı:

"You is" yalnızca cümle olumsuz olduğunda veya bir soru sorulduğunda kullanılır.

• Örnek: You is not going to the party. (Sen partiye gitmiyorsun.)
    • Örnek: Is you coming to the meeting? (Toplantıya gelecek misin?)

You Dan Sonra Ne Gelir:

"You" zamirinden sonra gelen fiil her zaman üçüncü kişi tekil olur.

• Örnek: You is going to the store. (Sen mağazaya gidiyorsun.)
    • Örnek: You are eating breakfast. (Kahvaltı ediyorsun.)

Your Is Mi Are Mı:

"Your" zamirinden önce gelen isim çoğul ise "are", tekil ise "is" kullanılır.

• Örnek: Your books are on the table. (Kitapların masanın üzerinde.)
    • Örnek: Your car is very clean. (Araban çok temiz.)

Your Dan Önce Ne Gelir:

"Your" zamirinden önce bir isim olmalıdır.

• Örnek: Your house is big. (Evin büyük.)
    • Örnek: Your parents are nice. (Ebeveynlerin nazik.)

Sık Yapılan Hatalar:

• "You are" ifadesini olumsuz cümlelerde kullanmak.
    • "You is" ifadesini olumlu cümlelerde kullanmak.
    • "Your" zamirinden sonra çoğul bir fiil kullanmak.
    • "Your" zamirinden önce bir isim kullanmamak.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardımcı fiil olarak you dan sonra is gelmez. Büyük ihtimalle sen your ile karıştırıyorsun.
    Your book is a big şeklinde olur.
    you are a boy şeklinde olur

you is diye birşey görmedim zaten grametik olarak yanlış.

Hea dersen bazen filmlerde dizilerde it doesnt kullanması gerekirken it dont kullanıldığını defalarca gördüm ancak aynı şey you için söz konusu değil.
  • Ben de "You is" kullanımını ilk defa True Blood'da bir zencinin ağzından duydum, ama yanlış. Sokak ağzı gibi bir şey, "ain't" var mesela, olumsuzluk olarak her şeyde kullanılabiliyor. Bu da onun gibi, kullanma sakın ama.
  • You, is almaz, argoda & sokak agzinda dahil yoktur boyle bir sey. Ingiltere ye gidersen ain't, it don't, she don't, he don't larla cok karsilasirsin, ozellikle londra-surrey de, ancak you hicbir zaman is almaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

You, is almaz, argoda & sokak agzinda dahil yoktur boyle bir sey. Ingiltere ye gidersen ain't, it don't, she don't, he don't larla cok karsilasirsin, ozellikle londra-surrey de, ancak you hicbir zaman is almaz

Yok hocam ya ciddiyim gerçekten duydum, "you is" True Blood dizisinde lafayette karakteri söyledi hatta, aylar geçti diziyi bitirdiğimden beri, şimdi yeniden başlayıp o sahneyi mi arasam acaba

• The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    Valla hic duymamistim,
    Kullaniminda genel bir kural yoktur ama argodur buyuk ihtimalle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğum kitaptan biliyorum zenciler arkadaşın dediği gibi I is, You is gibi kalıplar kullanıyorlar. Düşününce tuhaf geliyor fakat adamlar resmen İngilizce'nin içinde İngilizce üretmişler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The ve This/That farkı nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasim ben de yari ingiliz im ama hic boyle bisey duymadim kullanmadim

• quote:

Arkadasim ben de yari ingiliz im ama hic boyle bisey duymadim kullanmadim

Zaten İngilizler kullanmaz grammar'e sadık kalırlar. Ancak ben çok kez Amerikan kökenli romanlarda çoğunlukla siyahi kişiler arasındaki speechlerde I is , you is gibi şeyler gördüm. Ha doğru mudur, kesinlikle yanlıştır ancak dediğim gibi kullanan küçük bir kesim var.

Video da ekleyelim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 30 Aralık 2015; 22:06:35 >

• Videoya aciklama getireyim: Bu sizin de iza ettiginiz uzere cok yanlis bir gramer bunun sebebi bazi siyahilerin egitim durumu(bu videodaki durum). Yani tabi ki boyle kullanimlar oluyor ingilizce de ama buna bakarsaniz herseyi byole kullanabiliriz argoda She don't gibi tabirlerde duyariz bunlar ingiltere de de aemrikada da cok yaygin kullanimlar ama belli bir sure sonra is argo olmuyor, asiri yanlilasiyor. Youtube da bu videoya yapilan yorumlari okuyun bahsettigim seyi goreceksiniz.
  • quote:

Videoya aciklama getireyim: Bu sizin de iza ettiginiz uzere cok yanlis bir gramer bunun sebebi bazi siyahilerin egitim durumu(bu videodaki durum). Yani tabi ki boyle kullanimlar oluyor ingilizce de ama buna bakarsaniz herseyi byole kullanabiliriz argoda She don't gibi tabirlerde duyariz bunlar ingiltere de de aemrikada da cok yaygin kullanimlar ama belli bir sure sonra is argo olmuyor, asiri yanlilasiyor. Youtube da bu videoya yapilan yorumlari okuyun bahsettigim seyi goreceksiniz.

Kesinlikle katılıyorum ki bence bu şekilde farklılıkların olması çok doğal. Dünyanın en çok konuşulan dilinden bahsediyoruz. Dünyanın dört bir yanında konuşuluyor.

• All I want from you is to get away from me

Olur mu olmaz mı? :) Bence yanyana gelebilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

All I want from you is to get away from me

Olur mu olmaz mı? :) Bence yanyana gelebilirler

konu yan yana gelmesi değil you öznesinin yardımcı fiil olarak is alıp almaması

senin kurduğun cümlede özne all ı want from you oluyor dolayısıyla olur.

görünür olarak youdan sonra is gelmiş evet ama is alan özne farklı
  • Zencilerin pek grameri taktığı söylenemez. "Where you were last night" gibi birşey duymanız mesela mümkün
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    "That every consequence is caused by you is a lie." gibi you'nun özne olmadığı örneklerde olabilir sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

Zencilerin pek grameri taktığı söylenemez. "Where you were last night" gibi birşey duymanız mesela mümkün

O cümlede bir şey yokki. Türkçede de yapıyoruz onu ingilizcede de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Repentless

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

Zencilerin pek grameri taktığı söylenemez. "Where you were last night" gibi birşey duymanız mesela mümkün

O cümlede bir şey yokki. Türkçede de yapıyoruz onu ingilizcede de.

"Where you was " yazacaktım , yanlış yazmışım
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Hata bile yapamıyosun :D
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Aslında hata var. "Where were you last night?" olmalı. Diğeri collaquial yani günlük konuşma sırasında kullanılabilinir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.