Şimdi Ara

Yonga seti-Chip set nedır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yonga seti-Chip set nedır?.anakartta bulunuyordu sanırım tam bılmıyorum bu bolumde yenı yenı takılmaya basladım ve amacım ogrenmek, kendımı gelıstırmek.ust konudan ıste parcaların ne ıse yaradıgını ıslevını falan ogrendım ama bunların ne ıse yaradıgını bılmıyorum.bilgisizlıgımı mazur gorun yardım edebılırsenız sevınirim

• sil baştan

chipset;bildiğimiz gibi pcnin içinde ram cpu ekrankartı vb kartlar yapılar bulunur.
    bunlar tekbaşlarına çalışamazlar yani yönetilmeye ihtiyaçları vardır.bir anakartta genellikle 2 tane köprü bulunur kuzey güney diye.kuzey cpu-ram-ekranartı arasında işlev yapar güney ise seskartı vb aygıtların çalışmasını düzenler
  • quote:

Orjinalden alıntı: gktgys

sil baştan

chipset;bildiğimiz gibi pcnin içinde ram cpu ekrankartı vb kartlar yapılar bulunur.
    bunlar tekbaşlarına çalışamazlar yani yönetilmeye ihtiyaçları vardır.bir anakartta genellikle 2 tane köprü bulunur kuzey güney diye.kuzey cpu-ram-ekranartı arasında işlev yapar güney ise seskartı vb aygıtların çalışmasını düzenler

chipset dedıgın bu kuzey guney koprulerımı oluyor?(ayrıca chip set=yonga seti mi?) yanı bu chip set dedıgımı sey bılgısayarın parcalarını yonetıyor mu?bu set anakartta mı bulunuyor ıslemcıde mı?cok soru sordum belkı kusra bakmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

quote:

sil baştan

chipset dedıgın bu kuzey guney koprulerımı oluyor?(ayrıca chip set=yonga seti mi?) yanı bu chip set dedıgımı sey bılgısayarın parcalarını yonetıyor mu?bu set anakartta mı bulunuyor ıslemcıde mı?cok soru sordum belkı kusra bakmayın

anakartta bulunuyor (örnegin p35 x38 vs )

• @marksmanboys

dostum bılgın varsa dıger sorularımıda cevaplıyabılır mısıN?
  • arkadaslar bılgı verebılcek yok mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

quote:

sil baştan

1.evet
    2.evet
    3.evet
    4.anakartta bulunuyor.
    5.önemli değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @gktgys

cok saol dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.