Bu model fiyatına göre çok iyi değil mi bu ay içinde LGA 1700e geçiş yapmak istiyorum 13.nesil Intel desteği sayesinde R5 5600 setupundan daha avantajlı olduğunu düşünüyorum en iyi anakart önerilerinizi alabilirim indirime girince şu modeli alın vs gibi model önerisi bekliyorum B660M ya da H610 fark etmez. Asus PRIME H610M-A Wi-Fi D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-prime-h610m-a-wi-fi-d4-intel-lga1700-ddr4-micro-atx-fiyati,1995706574.html |
LGA 1700 Anakart Önerileri
Intel'in 12. nesil Alder Lake işlemcileri için LGA 1700 soketi kullanıyor. Bu nedenle, bu işlemcilerden birini kullanmak istiyorsanız, LGA 1700 anakart önerilerimize göz atmalısın.
LGA 1700 anakartlar, 1700 pinli soketleriyle 12. nesil Intel işlemcileri destekler. Bu anakartlar, DDR5 bellek ve PCIe 5.0 gibi en son özellikleri sunar.
Piyasada çok sayıda LGA 1700 anakart seçeneği bulunuyor. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olanı seçmek önemlidir. İşte önerdiğimiz bazı seçenekler:
- MSI Pro Z690-A DDR4: Ekonomik ve sağlam bir LGA 1700 anakart arayanlar için iyi bir seçimdir.
- ASUS ROG Maximus Z690 Hero: Oyuncular ve overclock meraklıları için yüksek performanslı bir anakarttır.
- Gigabyte Z690 Aorus Master: Birden fazla PCIe 5.0 yuvasına ve üstün soğutma özelliklerine sahip üst düzey bir anakarttır.
1700 pin anakart seçerken göz önünde bulundurman gereken birkaç faktör vardır:
- Çip Seti: Z690 çip seti, LGA 1700 anakartlar için en iyi seçenektir.
- Bellek Desteği: Anakartın DDR4 veya DDR5 bellek desteği olup olmadığını kontrol etmelisin.
- PCIe Yuvaları: Oyun oynamak için çok sayıda PCIe yuvasına ihtiyacın olabilir.
- Soğutma: Yüksek performanslı bir işlemci kullanıyorsan, iyi bir soğutma sistemine sahip bir anakart seçmelisin.
İhtiyaçların için en iyi LGA 1700 anakartını seçerek, 12. nesil Intel işlemcinin tüm avantajlarından faydalanabilirsin.