Şimdi Ara

Yönetmelik Değişiminden Hak Kaybı-HUKUKSAL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olayı kısaca özetliyorum.2011 yılında yeniden ÖSS ye girerek okuduğum okulun bir bölümünden diğerine geçiş yaptım.Yani yatay-dikey geçiş değil.Transfer kayıt deniyor adına.2012 yılının yaz ayında yönetmelik değişimi oldu.Eski yönetmeliğe göre ;eski bölümümde başarılı olduğum dersler muaf sayılacak,yeni akademik ortalamama etki etmeyecekti.Yönetmelik değişiminden önce 2012 sömestırında ben bu dersleri muaf geçirdim.Fakat yönetmelik değiştikten sonra transfer kayıtların bu hakkı kalkmış.Muaf olan derslerimi kredileri ve notları ile birlikte geçirdiler.Ve bu değişimi bana herhangi bir şekilde haber vermeden yaptılar.Durumları özetlemek istiyorum
    1-Yönetmelikten önce-28 kredi muaf 16 kredi yeni bölümden ders alındı ortalama 3.02
    2-Yönetmelikten sonra-44 kredi toplam ders,muaflar normale çevrildi ortalama 2.48

Görüldüğü gibi bir kazanılmış hakkın hiçe sayılması durumu var.Okula dilekçe verdim bu durumla ilgili,dedim bakın yönetmelik değişiminden dolayı hak kaybım var diye.Adamlar şaka gibi dilekçe cevabı vermişler,yeni yönetmeliğin muaf derslerle ilgili maddesine atıfta bulunmuşlar bilmiyormuşuz gibi.Her neyse okulu direk mahkemeye vermeyi düşünüyorum.İdari mahkemeye mi verilir ne yapılır bilmiyorum.Hukukçu olan ya da başından böyle bir durum geçen varsa yardımını rica ediyorum.

• güncel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.