Başlıkta belirttiğim gibi ybs düşünen arkadaşlar varsa sorularınızı sorabilirsiniz eksileri ve artılarıyla tamamen objektif şekilde cevaplayacağım. Okuduğum bölüm olduğu için övme vs. yapmam Gerçekleri söyleyeceğim. Kendimden kısaca bahsedersem üniversite ismi falan vermeyeceğim. Sayısaldım dijital oyun tasarımı istiyordum ama sayısal da kötü bir sıralama yaptım tm sıralamam daha iyiydi bu yüzden tm üzerinden ybs seçtim. Oyun geliştiriciliği ile ilgileniyorum kısaca böyle. Sorularınız varsa bölüm hakkında sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla cevaplarım. HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 10 Ocak 2021; 16:57:23 > |
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü isteyenler sorularını sorabilir.

-
-
Ybs okuyan birisi olarak pek objektif olabileceğinizi söyleyemem. Şu açıdan diyorum neredeyse kalburüstü bütün ünilerin ders programlarını inceledim. Hepsi birbirinden çok farklı. Vereceğiniz bir cevap farklı bir üni için çok farklı cevap içeriyor olabilir.
NOT: ben kendi ünimden gram memnun değilim :D
-
doğru diyorsun ders programları farklı fakat genel olarak aynı işleri yapacak mezunları, yani biri IT uzmanı olurken diğeri astronot olmayacak. Bu yüzden genel bir cevap vereceğim sorusu olan varsa. üniversiteler hakkında çok bilgim yok zaten araştırdığım kadarıyla cevaplayabilirim sadece. bölüm hakkında sorulan sorulara elimden geldiği kadar cevaplayacağım (geleceği nasıldır, boş bölüm mü, vs.)
-
Açıköğretimden okunur mu bu bölüm? -
yazılım ve bilgisayar mühendisliği sana genel yazılımı öğretir. Hangi alan üzerinde yoğunlaşıp uzmanlaşmak sana kalmış bir şey. (yapay zeka olabilir, oyun geliştirici, web ,mobil, network vs.) yapay zeka müh. adı üstünde yapay zeka üzerine yoğunlaşıyor. YBS gene her alana kayabilirsin fakat genel olarak basit yazılım işleri ile uğraşıyorlar. Bunlar isim olarak ne kadar farklı olsa da genel olarak hepsi aynı şey aslında. Bir yapay zeka müh. de oyun yapabilir. bir ybs mezunu da yapay zeka üzerinde çalışabilir. Sadece derslerin ağırlığı ona göre değiştirilmiş. Ve evet bu bölümleri okumadan da yazılımcı olunabildiği için artık, en iyisi olmak zorunda herkes bu yüzden en iyi mühendisliklere falan gitmeye çalışmak en mantıklısı.
-
yazılımla ne kadar ilgisi var ? Günümüzde büyük çoğunluk yazılım moruk diye yazıyor çünkü
-
bence okunmaz. Sebebi ise yazılım dediğin teknik bir konu ve bol bol uygulamalı ders gerektiren bir bölüm. AÖF de uygulamalı ders gibi bir şans olmadığı için bildiğim kadarıyla yazılım kısmını daha temel tutup yönetim kısmına ağırlık veriyorlar. Ki daha normal ybs mezunları adam akıllı yeni yeni tanınmaya başlıyorken aöf ybs ne kadar katkısı olur kişiye pek fikrim yok. Ama herhangi yazılımla alakalı bir bölüm okuyup üstüne ek olarak aöf ybs okursan belki sana katkısı olabilir.
-
üniversiteden üniversiteye değişiyor. Sallıyorum boğaziçi üni. de aşırı yazılım ağırlıklıyken bayburt üni. işletmeden farkı olmuyor bölümün, çok az yani yazılım. (misal verdim bu ders ağırlıkları gerçek değil). Ama yazılımla ilgisi var yani nesne tabanlı programlama da var animasyon dersleri de var. Veri yapıları, algoritmalar her alandan ders alıyorsunuz. Fakat mezun olunca bir yazılım mühendisi kadar yazılım bilginiz olmuyor maalesef. c++ köküne kadar öğrenen bir yazılım müh. yanınında sen temel bir c++ bilgisine sahip oluyorsun geliştirmek senin elinde tabi. Her alandan biraz biraz temeli öğretiyorlar. Gerisi sana kalmış kendini geliştirirsen yetişirsin yazılım müh. vs. okuyanlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 10 Ocak 2021; 16:52:57 > -
hocam vallahi rekabet ortamı iyidir derler ama bilemiyorum. Ben oyun sektöründe çalışmak istiyorum. Türkiye de rakip çok fazla yok ama yurt dışında aşırı bir rekabet var bu konuda. Adını unuttum ama çok bilindik bir oyunun yapımcısı biyoloji mezunuydu. Yani alakası olmayan bir bölümden mezun olmasına rağmen oyun sektöründe çok iyi yerlere gelmiş bu da tabi rekabeti çok arttırıyor. Bunun gibi alakasız bölümlerden mezun hatta okumamış insanlar bile karşımıza rakip olarak çıkacak. Bu durum canımızı sıkıyor tabi ama ileride sıkar herhalde. Şu an daha okuyorum :D onları ileride düşünürüz ölmezsek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X