Şimdi Ara

ilk arabamı nasıl almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • :D ankarada ikamet ediyorum ve ilk defa araç almayı düşünüyorum. haliyle ilk defa aktif trafiğede çıkacağım için tercihlerim direkt olarak hatchback mümkün olduğu kadar küçük artık ve mümkünse otomatik isterim vitesle gerçekten uğraşmak istemiyorum (düz B ehliyetim var)

araçtan tek beklentim a noktasından b noktasına götürsün, sanayiden çıkmayan tipte araba almak istemiyorum ve çevremde gerçekten akıl verecek veya yol gösterecek tanıdığım yok, bozuk arabayı elime verseler anlamam.

niyetim trafiğin az olduğu saatlerde yakıt harcayarak kendimi de geliştirmek, iş içinde ufak tefek 25-50km yolculuklarda kullanacağım ayda max 2 defa.

eminim asıl soru bütçen ne ? 500k'ya kadar çıkarım fakat bunu minumumda tutmayı çok isterim. kendim bakıyorum genelde minumum 250-300k km. yapmış araçlar görüyorum herkes bişey söylüyor otomatik viteslerin sıkıntı çıkardığını vs. zorda kalırsam düz vitesde alabilirim ama bulaşmayı istemiyorum.

konfor gibi bir beklentim yok beyaz plasik sandalyeli araç bile kabülümdür yeterki sorun çıkarmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 1 Aralık 2025; 8:8:14 >

• Yakıt tercihiniz dizel mi benzinli mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• rakam düştükçe araç arızaları artar haliyle. imkan olsa da daha modelli yani daha iyi durumda araçlara baksanız. motor mekanik olarak sorunsuz ama kaporta olarak boyalı değişen araçlara yönelmenizi öneririm ben de. yolda kalmayın ama kaportası çok önemli değil. japon araçları daha sorunsuzdur. yaris jazz space star swift

• yıllar önce ilk aracım olan jazzı 43,000 e aldım,

3-4 bin fazla verip cr-v alabiliyordum

ilk araç ne olur ne olmaz diye almadım

şimdi olsa kesinlikle cr-v alırdım

hoş şu an fiyat farkları çok fazla

bir mekanikçi olmadığım için ayrıntılı bilgilendirme yapmam doğru olmaz. Fakat eski otomatik şanzımanlarda genel olarak sorun yaşama ihtimaliniz olabilir. Bu her araçta olabilir ve kenarda onarım ihtimalini her zaman elde bulundurun. Özellikle 200 binden sonra çift kavrama, robotik kavrama gibi sistemlerde ya değişiklik olmuştur ya yakındır.

Tam otomatiklerde de özellikle mekanikçiye gösterip almanızı öneririm ama bir çoğu çift kavramalardan daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır.

Manuel kullanmaya eliniz yatkınsa, Suzuki Swift 4x4 leri alabilirsiniz. Suzuki genel olarak dayanıklı araçtır. Boyut olarak da ufak dediğiniz için uygun olabilir. 4x4 ile de ankarada kar yağmur çamur gidersiniz.

Yine güvenilebilecek araçlar, 2010 üstü olarak baktım fakat ne kadar temizler kişilerle görüşmeniz güvenmeniz durumunda bir ekspertiz gerekir.

Hyundai Getz 1.4 DOHC olabilir, i20, i30,

Kia Picanto, Rio, Ceed

Mazda 2 veya 3

Mitsubishi Colt

Toyota Auris

Yine Fiat araçları sorun çıkarabilecek bile olsa ustası çok, parçası çok araçlardır. Ben şahsen tercih etmeyecek olsam da özellikle Pandayı çok sevenler oluyor, Bravo C segment için bir alternatif, Palio vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.