Şimdi Ara

Yollarda anlam veremediğim lastik izleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otoyollarda ve karayollarında bazı yerlerde up uzun belki 50 belki 100 belki 200 metre kamyon lastik izleri bulunuyor.. fren yapsa o kadar kaydıramaz diye düşünüyorum üstelik yolun doğrultusu dışında oluşmuş izler de bulunmakta.. bu izler nasıl oluşuyor hep merak etmişimdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 4 Temmuz 2019; 22:50:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha ucuz olduğu için lastikleri kaplama yaptırıyorlar, lastik yolda giderken herhangi bir sebepten yarılıyor dorsenin araya biryere sıkışınca sürte sürte o izleri yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 derece sıcakta 40 ton yüklü bi tırın lastiğini düşünün, ani manevra-frenlemelerde yükün nasıl orantısız biçimde dağılacağını hayal edin, teker kaymasa bile o izi bırakır. Ağır tonajlı uçaklarda da böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Finnbhennach

Daha ucuz olduğu için lastikleri kaplama yaptırıyorlar, lastik yolda giderken herhangi bir sebepten yarılıyor dorsenin araya biryere sıkışınca sürte sürte o izleri yapıyor.
    Kaplama lastik her ne kadar ucuz olduğu için tercih meselesi olsa da trafik canavarının diğer adıdır gece Bartın’a giderken kaplama lastiği patlayıp yolun ortasında kalan parçalarına benimle birlikte 8 araç çarptı hatta birisi aracı bariyerlere sürtüp ağır hasar aldı benim aracında ise ön tampon turbo soğutucu borusu tampon ızgaraları çekici vs bana tamı tamına 8000 TL masraf açmıştı. Çok tekeri patlayan kamyona şahit oldum ama en çok dağılan kaplama lastik bütün halinde düşüveriyor

• DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Kaplama lastikte kullanılır sıkıntı yokta bizde teker parçalanana kadar kullanma kültürü var. Bundan vazgeçmek lazım. Özellikle kamyoncular eski lastikleri arkaya takıyor ve gittiği yere kadar diyor. Ondan sonra olan millete oluyor.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Kaplama lastikte kullanılır sıkıntı yokta bizde teker parçalanana kadar kullanma kültürü var. Bundan vazgeçmek lazım. Özellikle kamyoncular eski lastikleri arkaya takıyor ve gittiği yere kadar diyor. Ondan sonra olan millete oluyor.

Geçmiş olsun.
    Teşekkür ederim hocam

• Ben de merak etmişimdir. Tahminimce, bazen ustalar balata ayarı yapamıyor. Aracın Bir tarafı daha çok sıkıyor. Böyle olunca ani frenlemede kilitleniyor teker.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dorselerin frenleri kilitleniyor. ABS yok o yüzden sert frende sürte sürte duruyorlar. Birkaç kez şahit oldum.

• bazı modellerde ilave dingil ağırlık yüklendikçe yola basar. yarım yükdeki kamyonlarda sert frenlerde arka ilave dingildeki tekerler kilitlenme eğiliminde olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salserol -- 6 Temmuz 2019; 19:32:47 >
  • Kamyon ve dorselerde hafif yük altında kısmen havaya kaldırılmış tekerlek yere daha az temas ettiği için frende kaya kaya gidiyor ondan.

• Şehirlerarası yolların bir klasiğidir. Yol kenarında, refüjlerde düşmüş lastik kaplamaları.

Lastik kaplama işi düzgün ve standartlara uygun yapılırsa ekonomi sağlar. Her lastik kaplama yapmaya uygun değil. Bir lastik en fazla bir kere kaplama yapılmalı. Ancak bu kaplama işi gerekli yeterliliği olmayan merdiven altı yerlerde yapılırsa, bir lastik defalarca kaplanıp kaplanıp kullanılırsa risk başlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.