Şimdi Ara

Yolda makas kesmek neyin göstergesi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çoğu zaman sol şeridi bazı araçlar kendi malı sanar ve başkalarının o şeridi kullanmasına izin vermez tahammül de etmez.. aslında sollama dışında bu şeritte sürekli ilerlenmemesi gerekir.. ama gel de anlat.. benim gibi hız kurallarına uyan bir insansanız sollama haricinde sol şeride çıkmazsınız ola ki çıktınız arkanızdan her türlü hafif ticari ve özel araçlardan selektör yer ve selektör manyağı olursunuz.. bazen de sol şeritte olmaması gerkenler yüzünden o araçları sağlamak zorunda kalırsınız..

makas atanlara gelirsek.. bu insanların normal olmadığını ve ne kadar tehlikeli şeyler yaptıklarının farkında olmadıklarını düşünüyorum ben.. ama ne yazık ki sayıları giderek artıyor.. yapabileceğiniz tek şey kendinizi korumak.. aslında bu ülkede araç sürenlerin yarısının ehliyeti normal şartlarda bu ülke hukuk olan bir ülke olsa iptal olur.. insan hayatının hiç değeri yok..

• Yazdıklarım makas atmaksa demek bende atıyorum :
    öndeki kendini çok hızlı sanıyor sürat 200-220 solda seyrediyor geçiceği araç en azı 500m ileride, ilk başdan arkasından takip ediyorum gelecek boşlukda sağa geçip bırakır diye, bakıyorum yine 500m ilerideki aracı geçmek için halen sol tarafdan ayrılmıyor bunu böyle 2-3 araç seyredip sağa çekilmeyince basıp sağdan geçiyorum şimdi bu makas sayılıyormu ?
  • Bak adamım biri sadece seni makaslayarak geçiyorsa inan ki senin sürüşünde bir sıkıntı vardır

Ama biri herkesi makasla geçiyorsa sorun ondadır
  • Yolda makas atmak AŞAĞILIK KOMPLEKSİNDEN kaynaklanmaktadır. Kendini sosyal hayatta kanıtlayamayan insanlar "ego"larını farklı şekillerde tatmin etmeye çalışırlar. Bunun maddi güçle alakası pek yoktur. Bu gibi insanlar uzak durulası insanlardır. Hele yanında bir bayan varsa bu tip insanlar kendini kanıtlamak uğruna her şeyi yapabilirler. Uzak durunuz....

Daha fazla bilgi için:http://en.wikipedia.org/wiki/Inferiority_complex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 8 Mayıs 2012; 22:01:32 >
  • Sola yapışmıssa ne selektor ne korna duyuyor ve görüyorsa yavas yavas gidip önüne bütün arabaları alıyorsa bu adam trafikten anlam.ıyordur.Be adam yola niye cıkıyorsun ? hadi cıktın senın en solda ne işin var.Bu tarz insanlara sagdan gecip direkt önüne kırıyorum.O zaman anlayıp saga geciyorlar.Bir de farklı bir tür var önüne kırınca gelmiş sellektör ler kornalar yapanlar.ya sabır deyip devam ediyorum
  • Ehliyetimi aldıktan sonra ilk yılda çok dikkatli bir şofördüm, acemiliğin etkisi.. (yirmilerin başları)

Bir müddet sonra, çok hızlı kullanan, o makas senin bu makas benim devrine girdik, gençliğin etkisi.. (yirmili yaşların çoğunluğu)

Şimdi ise, hem dikkatli hem saygılı bir sürücü olduğumu düşünüyorum, gerektiği yerde gerektiği
    gibi araç kullanıyorum, bu da olgunluk etkisi olsa gerek (yaş 32)

sanırım buna benzer bir değişim birçok kişide yaşanmıştır. Bana göre makaslı vb. kullanımdan ziyade
    maganda tarzı insanlar çok rahatsız edici oluyor..
  • olay şu bence sol şeritde arkanızda bir araç gördüğünüzde hemen sağa geçmelisiniz daha sellektör yemeden..

buraya kadar normal

yol vermeyen biri için ne yapılır yoruma açık.

ama bizim asıl lafımız sanırım konununda muhatap sorusu

biz daha farkedemeden bir kaç aracın birbirleri ile diğer araçların arasından tehlikeli manevraları

bu tiplere yanımdan geçerken beni ve ailemi tehlikeye attıkları için kulaklarını çınlatıyorum

buna hakları yok vede hiç kimsenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Sonuçta biz bu yolları bir yerlere ulaşmak için kullanıyoruz, ralli yapmak için değil...

maalesef herkes için aynı şey geçerli değil...
    Kimi gerçekten ralli için kullanıyor.

Kimi de nargile içecek farklı mekan arayışında

İlginç.

• kız arkadaşım makas atmaya "kesik atmak" diyor başlığı görünce o aklıma geldi bi an
  • sağ şeritte giderseniz makas yemezsiniz
  • ya p.çliğin yada acelenin göstergesi eğer araba 107 tarzı ve apaçi modifiyeli ise ilk ihtimal daha da artar
  • Gardaş her babayiğit giremez makasa, çünkü yemez. Herkes makas atabilir, ama zig zag şekilnde makası anca usta şöförler atar.
    BMW, Mercedes, Tofaş en iyi araçlardır makas için çünkü arkadan çekişli kardiş.
  • kısa ve net : öküzlüğün
  • amaçsızca en soldan bir anda en sağ şeride geçmelerinden nefret ediyorum yani 5 saniye kazandın da ne oldu ??!! tamamen apaçiliğin bir sonucudur. en zenginlerde bile bu durum var. adamın altındaki arabayı doğan-şahin gibi kullanmasını gördükçe arabaya acıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak7777®

sağ şeritte giderseniz makas yemezsiniz

Kesinlikle.

Adam aynaya bakmıyo yada kıllığına sağa geçmiyo ne yaparsın bu adama. İlk yaklaşırım sellektör atmam fayda yoksa sellektör atarım. Baktım yine olmuyo sellektör kolunu baya zorlıcak sellektör yaparım. Yine mi olmuyo ilk sağdan geçerim. Akıl hastası olmaktansa makası atarım.
  • Ben Makas Atmayı Seviyorum.Bomboş Yolda Mal Mal Yürüyen Adamları Görünce Hele.Ama Arabaya Hiç Güvenmediğim İçin Çoğu Zaman Denemem.Arabadan Keyif Alınacak Olaylardan Biridir,Araba Kullanmayı Seven Adam Yapılacak Yerde Başkasını Tehlikeye Atmadan Bazı Şeyler Yapmalıdır.

Makas Yemeyi Hiç SevmemMesela Hergün Eve Giderken Çıktığım Bi Yokuş Var,Araba Biraz Kesildiği İçin Ve Genelde O Yokuşta Sigara Yaktığım İçin 2. Viteste Fazla Kasmadan Gidiyorum.Biri Sollamaya Kalkına Köklüyorum Gazı Deli Oluyolar
  • 3 şeritli yolda,sol şeritteki vatandaş ortadaki kamyonla aynı hızla gidiyorsa ve orta şeritteki kamyonda sağ şeridi kendine layık görmeyip ısrarla orta şeritten gidiyorsa,mecburen bu aracın sağından geçerim.
  • Acelem olduğunda yaptığım bi olay ama keyif olsun diye yapmadım hiç bi zaman,ama keyifli olduğu söylenebilir

bide şöyle tipler var tabi kendi dahil tüm trafiği riske atıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 9 Mayıs 2012; 2:03:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

%60 ı magandalık %40 ı acelesi olan insanlar diye düşünüyorum

çok iyimser rakamlar.
  • şu forumda sürekli bişeylerden şikayet eden insanlar var memleket meselesi haline getiriyolar resmen vay niye sis farını açtın vay niye sağımdan geçtin...benzin 5 liraya dayandı adamlar hala makas atanı sis farını açanı düşünüyo ya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.