Şimdi Ara

Yolcu Uçağı İle Uçmak Nasıl Bir Duygu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
9.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle uçakla seyahat etmiş bir ağabeyimizden rica etsem de bana anlatsa bu uçak insana neler hissettiriyor?
    Yakında hayatımda ilk kez uçağa bineceğim büyük ihtimal. Ancak merak ediyorum o uçağın yerde hızlanışı, kalkışı, havada süzülüşü,
    sonra inişe geçmesi, yere inmesi vs. vs. esnalarında yolculuk nasıl oluyor? Uçağa binmek heyecan verici bir şey mi?

• Kalkarken geriye yapıştırıyo biraz o sadece birde bazen altında yokmuş gibi oluyo pek bi özelliği yok yani..
  • İlk bindigimde kalkisa gectiginde altma .içcaktm sanki hizini alamayip geri cakilcakmis gibiydi buyuk ihtimalle sendede olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalkarken birden hızlanıp kalkışa geçiyor dikkat et hemen gerilme inişde de genelde yumuşak olur fakat pilota bağlı 2 3 defa çok sert iniş de yaşadım. Onun haricinde havadayken yerden pek farkı yoktur içki filan al uyu zaten yoksa sıkıcı olur
  • dostum hiçbişe anlamıyorsun suanda nasılsan öylesin gidiyormu gitmiyormu belli değil zaten ucak havalandımmı hiçbişe görülmüyor bide bulutluysa hava offf o zaman hiçbişe göremiyorsun. Bi tek inişte hissediyorsun o kadar yani sandığın kadar maceralı zevkli bişe değil.
  • Ben bi kere bindim uçak düşünce bidaha binmeye korktum.

(Panik Atak var bende binemem)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

İlk bindigimde kalkisa gectiginde altma .içcaktm sanki hizini alamayip geri cakilcakmis gibiydi buyuk ihtimalle sendede olur

Yapma ya.
    Biri benden büyük, diğeri yaşıtım olmak üzere iki karşı cinsimle gideceğim bu yolculuğa, rezil olmayalım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle heyecan verici. Yaşım 26. defalarca bindim ama kalkışlar ve inişler özellikle hem bi tedirginlik hem heyecan sarıyor insanı. Sürekli cam kenarını seçerim ve manzarayı izlerim. Sana tavsiye cam kenarı seç
  • kısa uçuştan tutta 10-11 saatlık uçuş yapmış biri olarak,iniş,kalkış ve türbülans harici hiç bir şey hissetmezsin,800-850km hızla gitmesine rağmen.
  • uçak inerken düşüyor hissine kapılıyorsun.önceden tecrübe etmek istersen biraz hızlı inen asansöre bin 4 kat aşağı in o duygu işte
  • Ilk bindigimde 7 yasindaydim. O zaman pek birsey cakmamistim ondan sonrada 50-60 kere binmisimdir en az ucaga ama onceden binmis oldugum icin ne heyecan verdi ne baska birsey. Ilk kalkisda biraz korkabilirsin belki cunku ucak yavas giderken birden hizlaniyor ve baya ses oluyor o olduktan 10-15 saniye sonrada havalaniyor zaten sonra havadayken hep ayni. Birde inmesi var inmesi kalkis kadar zevkli degil normal inise geciyor sonra pilotun iyi olmasina veya hava sartlarina gore ucak bazen sert iniyor bazen yumusak iniyor yere birde o var. Eger korkuyorsan falan hic korkulcak birsey yok belki ilk kez binicegin icin heyecan verici olur senin icin ama sonra siradanlasiyor.
  • kargo uçağı ile uçacak halin yok ya.. bu nasıl sorudur??
  • İlk bindiğimde Malatya'ya gidiyoduk kafile ile. Malatyada şiddetli bi rüzgar var çok sallantılı bir iniş oldu.
    Etrafımdakilere bakıyodum sürekli. Biri bağırmaya başlasa ben de feryadı koparacaktım:)
    Sağ salim indik çok şükür.
    Sen de öyle yap. Çevrende panik yapan yoksa korkmuyomuş gibi davran
  • pek bir numarasi yok korkulucak merak etme ,

bana en zevkli geleni , ucagin kalkis ani, cam kenari alirim hep , ucak yavas yavas pistte dolaniyor , duzluge cikmak icin , o duz yolu heyecanla bekliyorsun

ucak kafayi ceviriyor aha duzluk geldi iste ,

yolu ortaliyor ve duruyor , onunde upuzun dumduz bir yol , 5-10saniyelik bir bekleyis , tabi ben kafayi cama yaslamisim kulaklarimida pur dikkat motora vermisim ,

ve motorlar tum guc ALLAH dusun sifirdan oyle bir hizlaniski bu eger araba ile kalkis hizlanmalarini seviyorsan bu onun on kati zevkte ,

ucak yardira yardira gidiyor 5-6saniye oldu karada gorebilecegin en yuksek hiza ulastin bile simdiden , iste havalaniyoruz bileee
  • cam kenarında oturursan sakın kalkış ve inişlerde pilot manevra yaparken camdan dışarıya bakma

birde ortalarda oturursan türbülans daha çok hissediliyor sanırım uçak ortadan çat diye 2ye ayrılacakmış gibi olabilir hayvan gibi zangır zangır sallanıp kıçın hop koltuğa deyip hop havalanabilir ama sen yinede cool takılmaya devam et hiçbirşey olmaz.

yinede çok korkacak olursan hosteslere bak onların sakin hali seni rahatlatacaktır (ama sakın yanındaki karşı cinslere çaktırma hani sanki böyle yaav tuvalette boşmuki acaba allah allah dercesine bakacaksın koridora)

başka diyecek sözüm yok teşekkürler
  • inişlerden sonra pilotu alkılamayı unutma nazeaket göster
  • arkadaşlar zaten herşeyi demiş.. bize laf kalmamış.. uçakta illaki heyecan, stres yapan olur, olacaktır.. pencereden bakmaya korkanlar vs.. sen onlardan olma.. rahat ol.. yükseklik korkun yoksa cam kenarı al.. boyuna izle karınca boyutundaki şeyleri.. uçuş boyuınca kemerin takılı olsun.. emniyetinden taviz verme.. o kemer Allah korusun ama ani bir düşüşte, sarsıntıda senin hayatını kurtaracak.. iniş ve kalkışta kesinle kemerin takılı olsun zaten ki hosteslerde geziyor uçağı takmayanları uyarıyor.. hadi hayırlı traşlar.. şey yani uçuşlar..
  • 30 kere falan binmişimdir. Son binişimde bile tırstım biraz. Bazen çok sallıyor kaç kere bindiğinin önemi yok. İlk binişimde daha rahattım.
  • Sağ olun arkadaşlar cevaplar için.
    Uçuşla ilgili herhangi bir korkum ya da endişem yok. Sadece uçuşun nasıl hissettirdiğini merak ettim.

Merak ettiğim bir şey daha var

quote:

Orijinalden alıntı: Garrosh

cam kenarında oturursan sakın kalkış ve inişlerde pilot manevra yaparken camdan dışarıya bakma

Bunu yükseklikten korktuğumu varsayarak mı yazdınız, yoksa başka bir nedeni var mı?
    Tekrar teşekkürler.
  • Rota sina girerken ucak havada manevra yapar. O esnada icin gecebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.