Şimdi Ara

yol sesi ve yol tutuş için lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar oracımın orjinal lastikleri 195/50r15 continental premium contact bu lasstik çok sert ve aynı zamanda otobanda çok iyi yol tutuyor ama pütürlü yolda hiç tutmuyor sanki
    bu sorun yüzünden 20000km lastiğimi değiştirmek istiyorum

nokian lastikleri en sessiz lastikmiş okuduğum kadarıyla bide michelin
    sizce öneriniz ne olur
    bu ebat için lastik fiyatı nedir

2005 invite colt 1.3
  • valla michelin pilot primacy öneririm
    arkadaşın 307cc sinde dunlop vardı bunlardan taktırdı baya menun olduğunu söylüyor..
    ayrıca bizim megane2 lerinde orjinalind bunlardan var ama daha değiştirmediğimizden bi kıyas yapamıcam ama memnunuz

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • hocam ben yol sesinden muzdaribim o yüzden bana yardımcı olursanız sevinirim

2005 invite colt 1.3
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

valla michelin pilot primacy öneririm
    arkadaşın 307cc sinde dunlop vardı bunlardan taktırdı baya menun olduğunu söylüyor..
    ayrıca bizim megane2 lerinde orjinalind bunlardan var ama daha değiştirmediğimizden bi kıyas yapamıcam ama memnunuz

Bencede michelin pilot primacy iyi bir seçim olabilir.
  • 200ytle biraz zor bulursun kaliteli lastik istersen...lassa impetus-bridgestone potenza er30 falan şehiriiçi için uygundur tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

200ytle biraz zor bulursun kaliteli lastik istersen...lassa impetus-bridgestone potenza er30 falan şehiriiçi için uygundur tavsiye ederim

er 300 ün giyatı 193 lira o yüzden kıyasladım.

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • benim 2004 poloda dunlop vardı. geçen hafta hankook kar lastiği taktırdım dişli olmasına rağman daha az ses vermeye başladı
  • Ben michelin kullandım daha yeni. Fakat memnun kalmamıştım.Walla dayanamadım gidip bridgestone b-330 aldım. Türkiye şartları için bence en iyi lastik bridgestone b-330 tavsiye ederim.Çok sert bi lastikte değil, michelin gibi çok yumuşakda değil. 4 adet su tahliye kanalı var, ıslak zemindede iyi performans veriyo.Üstelik ses de yapmıyor. Ben b-330 ları almadan önce impetus 2 falan alacaktım, bana çok ses yapar dediler ve fazla uzun ömürlü değil dediler.Bundan önce Michelin energy serisi vardı daha 5 aylık, o da ses yapmıyordu fakat lastiğin omuz yapıları çok içerde olduğundan iyi yol tutmuyor ve yumuşak olduğundan da güven vermiyordu.Sırf ben bu yüzden elimden çıkardım bu lastikleri.Bence bir bridgestone bayiine git b-330 hakkında bi bilgi al.
    michelin çok iyi ama malesef bizim yollarımızda balın yapıyor.
    bize göre en iyisi goodyear benim denediklerim arasında
    bridgestone u denemedim ama iyi olduğunu söylüyorlar.
    bence goodyear.
  • Bende çoğu arkadaş gibi michelin i öneririm.yumuşak,yol tutuşu birici sınıf,sesi düşük bir lastik.ancak aracını genellikle stabilize yolda ve çukur tanımadan kullanıyosan bridgestone al derim.Çünkü michelin bu tarz yollarda çabuk balon yapar.Lastik sesine gelince bi takım şeyleri açıklamam lazım.lastikten gelen vuruntu sesi genellikle kuru zeminde ani fren yapılınca özellikle abs siz araçlarda lastiğin tek bölümünün silinmesinden dolayı meydana gelir.bu bölüm yola her vurdukça ses yapar.Yani gereksiz yere ani fren yapma derim.ikinci sebebi lastik dişlerine taş,çivi ve benzeri malzemelerin girmesidir.ayrıca aracının altına ziebart tarzı yerlerde araç altı ses yalıtım kaplaması yaptırarak lastikten,yoldan ve araçtan gelen sesleri dahada azaltabilirsin.
    ***erkam_arslan***
  • turkiye yolları için bence en iyisi bridgestone dayanıklı olmalı

astraya turanza er300 taktırdım konforlu ve yol tutuşu iyi bir lastik michlen kadar sessiz değildir ses konforu istiyorsan
    michlen energy taktırabilirsin ustelik 0.5 lt kadar yakıt tuketimini düşürüyormuş kuru yol tutuşu iyiymiş ama ıslak yol tutuşu biraz zayıfmış bir araştır istersen

adac pirelli p6 yı da en sessiz ve iyi lastik olarak değerlendirmiş ama yakıt tüketiminin fazla olduğunuda soylemiş onada bir bakabilirsin

almanca varsa aşağıdaki linkleri inceleyebilirsin

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15_03_2005/Bridgestone_Turanza_ER300.asp?ComponentID=108190&SourcePageID=108217

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15_03_2005/Michelin_Energy_E3A.asp?ComponentID=108193&SourcePageID=108217

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15_03_2005/Pirelli_P6.asp?ComponentID=108148&SourcePageID=108217

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.