Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
33
Favori
346.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mitoqondri kullanıcısına yanıt
    Kantarlardaki oynama payı için devlet zaten pay veriyor.40 ton o aracın azamisi 42 ye kadar yakıt vs oynama payı vermiş.Sen sınırda yüklersen gayet normal.Bir sonraki kantarda belki daha düşük gelecek.Tabiki itiraz hakkın var her cezada olduğu gibi.
  • sertankirco S kullanıcısına yanıt
    Seat ibiza otomobil değil mi?Otomobiller denetime girmiyor zaten.
  • fahriselcuk F kullanıcısına yanıt
    Onlar kişisel eşyalar dil dökmenize gerek.Onlarla ceza yemezsiniz.Ama işaret olunca kantara girin.Bakarlar gönderirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven_41

    Kantarlardaki oynama payı için devlet zaten pay veriyor.40 ton o aracın azamisi 42 ye kadar yakıt vs oynama payı vermiş.Sen sınırda yüklersen gayet normal.Bir sonraki kantarda belki daha düşük gelecek.Tabiki itiraz hakkın var her cezada olduğu gibi.

    İki kantar arası 1.5 ton oynama ihtimali var mıdır ? Araca mazot ve yük alınmadı. Hatta yolda yakıtta yaktı, daha düşük beklerken böyle bir kilo ile karşılaştık.

    Bakalım cezaya yinede itiraz edicez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Ay Gerede de 42.100 kilo Ile Kantardan Geçmis Babamlar Tekrar Tartim Yapmislar Babam aractan bi kac parca esya ile inmiş bu sefer kantar 18 kg az tartmis(Babam 90 kilo) cezaya itiraz etmeden payimiza duseni yatirdik ama kantarlar harbiden fazla tartıyor fazladan tartip yaziyorlar cezalari haram zehir olsun diyorum allah yukarida görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kantarlar araç hareket halinde tarttığı için şaşma olur devlette buna önlem olarak ruhsattaki azami ağırlıklara ekstra tonaj verdi.Bu verilen ekstra tonajı yanlış anlıyor millet.Bu açıklamayı daha önceki mesajlarda defalarca yazdım.Görevli arkadaşlarda yıllardır bu uyarıyı yapıyor.Ama yinede son sınıra kadar aracı yükleyenler var.Sonrada yok bura fazla tartı şura az tarttı.Mahkeme falan.Uğraşan sizsiniz.Yorulan sizsiniz.O araca ruhsattaki azamisi neyse o yüklense bunu yaşamıcaksınız.O araca devlet fazladan 2 ton vermiş kantar şaşar diye.Sen 2 ton daha yük at diye değil.

    Ayrıca kantarlarda düzenli olarak kalibrasyon ayarı yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_41 -- 17 Temmuz 2016; 22:21:46 >
  • Mitoqondri kullanıcısına yanıt
    Araç tam kantar üstünde fren yapması, kantarın hata payı vb nedenler biraraya gelirse mümkün.Daha öncede defalarca yaşanmış bir olay.
  • Hocam merhabalar,

    Öncelikle yardımseverliğin için çok teşekkürler. Bende Hususi Otomobilim ile çektiğim Çekme karavan mevcut. Trafik kanununda Çekme Karavan diye bir tanım yok, römork olarak geçiyor. Yönetmelikte römorkların ruhsata tabi olmaması için 750kg sınırı mevcut.
    Bu tarz römorkların ağırlık kontrolü Yol kenarı denetim istasyonlarının yetkisi dahilinde mi? Motor karavanları tarttığınızı biliyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın denetimden kaçmak için vs sormuyorum, benim karavanım 700kg. Türkiye'de bu konuda bir karmaşa mevcut. Aydınlatırsan memnun olurum ?

    Çekme karavan nedir ? diye soranlar olursa diye temsili bir resim ekliyorum.





  • poseidon81 kullanıcısına yanıt
    Ruhsatta karavan yazması lazım parantez içinde.Denetime tabi değiller.
  • fiat ducato ruhsatta hususi yazılı panelvan 2+1 yolcu alabilir. siz arkada 4 üncü yolcu bulursanız görürseniz , ceza yazıyormusunuz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim birkaç sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ducato aracım var. Projesi çizilip, yandan ön kısımlara cam açıldı ve içi karavana çevrildi. Ruhsatı M1 sınıfı Özel Amaçlı Motokaravan olarak geçiyor. Korkumdan her gördüğüm tartım istasyonuna giriyorum. Normal olarak muhabbet bu şekilde geçiyor.
    ben: aracım karavan
    görevli: ruhsatınıza bakabilir miyim?
    ben:buyrun...
    görevli: tamam geçebilirsiniz. sonra tartının üzerinden yüksek hız yazısı ile birlikte geçip gidiyorum.
    Bunun bir yolu yok mu, ruhsatım tartı istasyonuna girmemi gerektirmiyor (gezmeye giderken tartı istasyonu kaçıracağım diye ödüm kopuyor. Bu durumu bilmeden daha önce kaçırdığım zaman da oldu) ama işaret edildiğinde girmezsem arkadan ceza geleceğini de biliyorum. Aracımın resmini aşağıya ekliyorum.



    diğer sorum, Alkoven tip denilen karavanların tartı istasyonuna girme zorunluluğu var mı? Bilgi olması açısından resmini aşağıya ekliyorum.


    Son soru olarak. aşağıdaki tipte karavanlar mevcut. Bildiğimiz 4x4 kamyonetlerin üzerine özel olarak yapılan. Şahıs adına alınmış 4x4 bir kamyonetin üzerine, tip onay belgesi ile birlikte üretilmiş aşağıdaki gibi bir karavan yerleştirsek, yol kenarı kontrol noktalarında herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız (karavan araca yüklendikten sonra azami ağırlığı aşmadığını var sayarak soruyu soruyorum)? Karavan araç üzerinde çıkarılıp takılabiliyor, sabit değildir.





    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddy35 -- 26 Temmuz 2016; 15:21:20 >




  • suleymancirit S kullanıcısına yanıt
    Yük kısmında yolcu taşımanın cezası var.
  • shaddy35 S kullanıcısına yanıt
    Ruhsatta karavan yazmazsa sıkıntı var.Onun için görevli ruhsata bakmak zorunda.4x4 kamyonetler içinse tonaj haricinde bir sıkıntı olmaz.
  • Aracın ruhsatta azami ağırlık 3100 kg. bu araç kantara çıktığında 3550 kg yazarsa sıkıntı olurmu. teşekkürler.
  • vaven V kullanıcısına yanıt
    3716 kg ye kadar geçer
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Tekrar iyi günler,
    İstanbul - Tekirdağ arasında hususi kamyonetle giderken Mahmutbey'de her iki yönde, Kınalı'da da İstanbul yönunde kantar var.
    Yukarıdaki mesajlarda görevli işaret verirse girin kantara denmiş ama, bu üç kantardan sadece birinde görevli var diğer ikisinde manken bayrak sallıyor.
    1. Şu ana kadar görevli tarafından hiç çevrilmedim, ama mankenlerin olduğu istasyonlarda her seferinde ruhsat kontrolu yapıldı. Mankenler görevliden sayılıyor mu?
    2. Özellikle Mahmutbey'de çok kamyonet kantara girmiyor, tüm bu araçlara gerçekten ceza gönderiliyor mu? Yoksa kameradan falan boş olup olmadığına bakılıyor mu?
    3. Ben bir türlü tartımı beceremedim (özellikle Kınalı'da). Kasa boşsa tartılamadım diye strese girmeye gerek var mı, Zaten tartılmayı beceremiyorum, araç da boş, 10 km. ıle falan geçsem olur mu? Görevli durdurursa, durulur tabi.

    Kolay gelsin.




  • bgurkanli B kullanıcısına yanıt
    Manken görevliden sayılmıyor.İşaret varsa gir.Tartılman için 3 km hızla sabit geçmen lazım.Benim anlatmaya çalıştığım işaret yoksa bile gir çünkü mecburi istikamet tabelaları mevcut olduğundan işaret olmadanda kaçtı yazılabilir.Uygulama değişirde bütün araçlara kaçtı yazılırsa yazık olur az ceza değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven_41

    Herkez yalan yanlış bilgiler paylaşmış.Ben yol kenarı denetim istasyonunda çalışmaktayım.Bu konuda merak ettiklerinizi bu başlık altında sorabilirsiniz.Ayrıca aracınızın cezası varmı vb konularda yardımcı olmaya çalışıcağım.

    Denetim istasyonları özel diye biliyorum yani ihale üzerinden bireye veriliyor. Peki bu şahısların kazancı ne acaba ?
  • ducato panelvan aracımın muayene zamanı geçti, yakın zamanda bir yere gitmem lazım ve yol üzerinde denetim istasyonu mevcut. Aracım boş olacak, kantara girersem boş araç için de belge/muayene kontrolü yapılır mı yoksa direk bas geç mi deniyor? Boşu boşuna muayene cezası yemeyelim sonra..
  • Bkar21 B kullanıcısına yanıt
    Özel değil.Ulaştırma bakanlığının.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.