Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
33
Favori
345.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son bir şey daha sorayım ben kurtarıcı aracım ile boş geçerken kantara girmek zorundamıyım. Mahmutbey yada çamlıca gişelerden geçiş esnasında yüküm yok boşum aracımda yük olup olmadığı net görünüyor zaten kantara girmek zorundamıyım bazı araçlar en soldan basıp gidiyor
  • ismailyld İ kullanıcısına yanıt
    Aracın muayenesi belgesi vs için girmen gerekiyor.Girmekten sana bir zarar gelmez zamanda kaybetmezsin.Gün gelir arkandan yüklü bir ceza gelebilir.
  • sadece k belgem eksik maliyetinden dolayı alamadım para kazanmış olsam hemen alıcam ama malum insanlarımız pazarlık üstüne pazarlık yapıyorlar oto çekiçi ile para kazanmak çok zor :(
  • ismailyld İ kullanıcısına yanıt
    Allah bol kazanç versin kardeşim inşallah.
  • kendim için düşündüğüm araçlardan birisi toyota hilux. malum araç pick up ve ruhsatta kamyonet geçiyor şehiriçinde sorun değilde yılda birkaç kere ailem ile şehirlerarası yol yaparım. kendi hususi kullanımım için almayı düşünüyorum. bu tarz araçların kantara girmesine gerek var mı? ya arkadan ceza yollanırsa? her seferinde mahkeme kanalı ile iptal mi ettirmeliyiz?
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Aracın hususi olduğuna dikkat et piyasada yada galerilerde ticari araçlar uygun fiyat olduğu için millet kanıyor.Hususi ve şahıs üstüne olsun sorun yok.Kantarlarada girmeni tavsiye ederim.İçin rahat olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven_41

    Aracın hususi olduğuna dikkat et piyasada yada galerilerde ticari araçlar uygun fiyat olduğu için millet kanıyor.Hususi ve şahıs üstüne olsun sorun yok.Kantarlarada girmeni tavsiye ederim.İçin rahat olur.

    peki içinde çoluk çocuk hanım bir araçla kantara girmenin mantığı nedir? yani sırf bu sebep bile bu aracı (sıfır almayı düşünüyorum) almayı zorlaştırıyor.
  • Ben kanunlar çerçevesinde konuşuyorum.İçinde alie olan araç alınmaz diye bir kanun yok.Bu dediğin insiyatife girer.Görevliye beni nasıl alırsın deme hakkın olmaz.Ama araç boşsa ve binek bir araçsa aile varsa içinde musama gösterilmeye çalışılıyor.
  • baboş selektör kolunu kopartıcaz yakında size selektör yaparken bi durdurunda iki dakika sigara içelim hep kamyon tıra çalışıyorsunuz önümüz yaz susarsınız canınız meyveli kek ister tansiyonunuz düşer tuzlu kraker istersiniz yardımcı oluruz..
  • Ruhsatında H 100 hyundai, çift sıra yan. cam. h. kamyonet yazan ve şirkete kayıtlı araç ile yüksüz vaziyette hasta ziyaretine giderken son anda fark ettiğim bayrakçıya es geçtim,kontrol noktasına girmedim. Üzerinde 2. tebligat yazan ceza tutanağında, tüm uyarılara rağmen kontrol noktasına girmeme ve seyrine devam etmekten 65-4 ten 1544,00 tl. ceza geldi. (Src var, K belgesi yok) Benim sorum K belgesinin yokluğundan ceza yermiyim? Ayrıca ceza yediğim günden 47 gün sonra tebligat yapıldı, 7 yada 10 gün içinde yapılması gerekli değil mi? daha önceden basında zamanında tebligatı yapılmayan cezaları ödemeyin (geçmiş eski borçları itiraz edin) diye haberler vardı. Ne yapmam lazım?
  • btnr B kullanıcısına yanıt
    Tebliğ tarihi önemli sana ulaşana kadarki sürenin önemi yok.Cezalarda 1 aya yakın ulaşıyor zaten.Bazen 2 haftada geldiğide oluyor.Şirkete kayıtlı ise ve belge yoksa belgeden ceza gelir.Vergi dairesinden cezaya baktırabilirsin.
  • benı muayanei yok dıye durdurdu ve cea yollayacakları soyledıler ve ceza geldı 602 tl bu ce neden karayolarında bu kadar yuksek normal polıs cevırdegınde 92 tl kesılıyor da kantarda 602 kesıyorlar acama bılgı verırsenız sevılırım tskler
  • ist_3434 İ kullanıcısına yanıt
    Burdaki detay ceza yetki belgesine kesiliyor.Aynı madde değil.Bakanlık verdiği yetki belgesinde mükelleflerden bazı şartlara uymasını ister.Bunlardan biride budur.Fark bu yani.Makbuza bakarsanız orda teknik şartlara uymayan araç yazar zaten.
  • İyi akşamlar. Bu konuda benim de bir merakım var. Fiat fiorino var bende. Şahsi. Kamyonet diye geçiyor. Marketimiz var haftada bir toptancıya gidip ürün alıyoruz ama yolumuzun üzerinde herhangi bir denetim noktası yok. Bazen kamyonları çeviren polisler görüyorum gittiğim güzergah da. Polis beni çevirip ticari yükten ceza yazar mı. Yazarsa ne kadardır. Bu işi resmiyete dökmek için ne yapmam gerekir birde bir sürü belge çeşidi var. Yok k2 yok src. Bunlardan hangisi olsa ve ticari yükle yakalansam. Hayırlı işler deyip federallere yoluma devam edebilirim. :)
    Bir de belki alakasız olacak ama 1.köprüyü kullanamıyoruz. Kamyonet yazdığından dolayı. Ama normal araçla ne zaman geçsen 1.köprü de bir sürü doblo fiorino vs görüyorum. Bunlara cezayı kim nasıl yazabiliyor. Ve yazıyorsa ne kadardır. Bu son soruyu tabi bilginiz vardır belki diye sordum. Kolay gelsin .₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasinoznalcin Y kullanıcısına yanıt
    K2 yıldızlı belgesi alman gerekiyor.Yalnız irsaliyede gönderici yada alıcı sen olacaksın.Bunun mantığı k2 belgesi kendi yükünü taşıyanlar için çıkarılmıştır.Eğer denetimde irsaliyede senin ismin olmazsa gönderici yada alıcı yine ceza yersin.Köprü olayında kesin bir bilgim yok kafa karıştırmak istemiyorum.Src olayındada k2 belgesi olup yetki belgesinde tek aracı olanlar eğer kendisi sürüyor ise arabayı src sorulmaz bilgin olsun.Yetki cezası 1207 tl.Aracında yük varkende ceza yersin.
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim. Bazı konular açıklığa kavuştuu.
    Taşıdığımız ürün market adına faturalı oluyor. Markette annemin üzerine bu şekilde olmuyor sanırım. Yükü bazen ben bazende babam alıyor. Bu durumda bizim sıkıntı yaşamamak adına hangi belgeyi almamız gerek. Ve bu alacağımız belgeyi sahış olarak yani, ben ayrı babam da ayrı mı alması lazım.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinoznalcin Y kullanıcısına yanıt
    Araç kimin üstüne kayıtlıysa o alıyor.K2 yıldızlı belgesi.Dikkat edeceğin husus yetki belgesi kimin üstüneyse onun adına irsaliye düzenlensin.
  • İyi akşamlar , nişanlım urfadan sakaryaya tayin olacak ve çoğu ev eşyasını arkadaşlarına bıraktı. Getirmek istediği giysileri, şahsi eşyaları, televizyonu filan var. Bunlar da yaklaşık 10 koli filan tutacak gibi. Niyetim bir arkadaşın minibüsünü alarak ya da bir doblo kiralayarak onları buraya getirmekdi. Lakin benim src belgem yok , muhtemelen araçlarında k belgesi yok. Şahsi ev eşyamı kendime ait olmayan bir araçla bu belgeler olmadan taşımam sıkıntı olur mu ? Ceza yer miyim acaba? Bu konuda ki tavsiyelerinizi çok merak ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler , hayırlı geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtl_lgn -- 6 Haziran 2016; 0:17:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtl_lgn kullanıcısına yanıt
    Süpriz yaşamaman için k belgeli bir araç bulmanı öneririm.Arkadaşın minibüsü demişsin.Eşyalarında az dediğine göre.Eğer ruhsatta minibüs olarak geçiyorsa olabilir.Yalnız bu sefer polis durdurursa sorun yaşayabilirsin.Tavsiyem k belgeli bir araç.Cezalar ağır.
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Ceza riskini göze alamadık , o yüzden buradan kendi aracımla çıkıp alabildiğimi alacağım kalanı da otobüse verip burada karşılamayı düşünüyoruz. İlginiz için çok teşekkür ederim, ama şu K belgesi olayının bu kadar büyük bir dayatma olmasını aklım almıyor bir türlü. Ufacık dobloyla buradan urfaya giderek neyin ticaretini yapmamı bekliyor ki devlet . Artık iyiden iyiye kendimi sadece devlete para kazandıran bir araç gibi görmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.