Şimdi Ara

YOKUŞTA EL FRENSİZ ARABA KAYIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı dün dik yokuşlu bir yere park ettim kayma durumu test ettim.Vites 1 de iken el frensiz araba stop halinde iken kayıyor.Bu durum neden böyle olabilir ?Araç seke seke geri kayıyor bir yerde durur diyorum ama hiç durmuyor..

Fiorino 1.3

Parkettiğim yokuş bu şekilde..Biraz daha dik şekilde

YOKUŞTA EL FRENSİZ ARABA KAYIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthWorm -- 1 Kasım 2014; 18:25:18 >

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • tekerler aşınmış olabilir mi acaba ya da frenlerde bir sorun olabilir çünkü el frenini indirdiğinizde fren e debriyaja basıyorsunuz belkide frenlerde sorun vardır, bakımları ne zaman yaptırdınız. birde öyle durumlarda çok hızlı kalkış yapmaya çalışırsanız araba geri kayar genelde o yüzden normalden daha fazla ama çokta fazla olmamak koşula gaza basmanız lazım

El frenini bunun için yapmışlar.

Aracı eğimin durumuna göre birinci vitese veya geri vitese takmak da çözüm değil.

Çözüm el frenini çekmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişliler hareket edip kayabilir el frensiz abartılcak bir şey yok
    düz yolda stop edin vitesi 5e takın itin bakalım arabanız nasıl hareket edecek yavaşta olsa
    Daha Fazla Göster
  • Eski aracım fiorinoda bazen el frenini çekmeyi unutuyordum. Araba 1. vitesteyken 10 cm kadar geriye kayıp duruyordu. Tabi bunun motora, baskı balataya ve şanzımana biraz zararı var. Geri kaydığı için motora yük bindiriyor. Sizinkide geri kayıp duruyorsa normaldir. Eğer devamlı bi kayma varsa baskı balatadandır diye düşünüyorum.
  • 3. viteste de test ettiniz mi 3 te kaymaması lazım. Bizim araçta 1 viteste kayıyordu gösterdiğinizin daha dikiydi ama yokuş. Sonra 3 e taktım 3 te bırakmıyor.

Orijinalden alıntı: kosi35

tekerler aşınmış olabilir mi acaba ya da frenlerde bir sorun olabilir çünkü el frenini indirdiğinizde fren e debriyaja basıyorsunuz belkide frenlerde sorun vardır, bakımları ne zaman yaptırdınız. birde öyle durumlarda çok hızlı kalkış yapmaya çalışırsanız araba geri kayar genelde o yüzden normalden daha fazla ama çokta fazla olmamak koşula gaza basmanız lazım

Arkadasin mesajini tam okudun mu? Arac stop halinde ve dik yokusta el frensiz kayiyormus.

Arac geri kayarken tekerler sektirir gibi mi kayiyor yoksa bosta gibi mi kayiyor?

Fatih Sultan Mehmed Han.
  • .Predatör. kullanıcısına yanıt
    Seke seke kayıyor hocam bir yerde durur diyorum ama hiç durmuyor

Orijinalden alıntı: Gencerr

Seke seke kayıyor hocam bir yerde durur diyorum ama hiç durmuyor

Normaldir hocam.onden cekisli oldugu icin tam tutunamiyor on lastikler ve cok dik yokus diyorsunuz. Arkadan itis bir arac olsaydi daha kolay durabilirdi. Bence bir sorun yok aracta.

Fatih Sultan Mehmed Han.
  • Motor kaç km de?
  • 1.viteste yada geri viteste dik yokuşta arabayı bırakınca 10 cm kayıp durup-bir 10cm daha kayıyorsa gayet normal hemen hemen her manuel arabada oluyor bu durum ben el freni-geri vites-taş-tekerler kaldırım yönünde kombinasyonuyla arabayı sabitliyorum.Kimisi viteste bırakmaya çalıyor hayret
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.