Şimdi Ara

Yokuş Çıkarken Gelen Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 benzinli polo aracım var. 2.viteste diyelim hafif eğim çıkıyorum motordan hırıltı sesi geliyor usta avans vurma sesi dedi fakat bu araçlarda avans ayarı yokmuş ben. 1'den 2'ye attım diyelim sonra gaza biraz dokundum bu sesi duyuyorum bu ses ile ivmeleniyorum hız artınca bu ses kalmıyor nedir bu ses acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avans zaten motora yük bindiği zaman oluşan bir vuruntudur.Kullandığınız yakıt ile bağlantısı yüksektir , aracınız lpg li ise lpg ayarıda kaçmış olabilir

• Vuuu diye bir ses geliyor uğultu sesine benzer düsük hızlarda geliyor ayni durum bende de var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

Avans zaten motora yük bindiği zaman oluşan bir vuruntudur.Kullandığınız yakıt ile bağlantısı yüksektir , aracınız lpg li ise lpg ayarıda kaçmış olabilir
    Aracım polo ahw motor bunlarda avans ayarı yok dedi benim ustam

• quote:

Orijinalden alıntı: bulanıklı499

Vuuu diye bir ses geliyor uğultu sesine benzer düsük hızlarda geliyor ayni durum bende de var
    Benim araçtaki ses traktör sesi gibi bi ses

• yokuşta devir düşünce araç zorlanınca sanki metal bir yere hızlıca çarpıyor gibi bir ses değil mi? aynı ses benim aracımda da var çok araştırdım yanıt bulamadım. bir olumsuz etkisini de görmedim

not: benzinli, lpg yok, benzini shell ve opet harici almam

• Yok ya öyle bi ses değil dusuk hızlarda geliyor o kadar rahatsiz edici bi ses değil yabancı biri anlamaz yanı sanzimandan olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Avans ayari diye birşey yok zaten, avans fakir e düşmesi sonucu pistonların yetersiz benzinden dolayı aşağıda patlamasıdır yani 0 noktasına gelmez ortada itekler.Bunun nedenleri yakıt olabilir yada bobin den dolayı da olabilir .Yakıtı opetten mi alıyorsunuz?

• Krank yatağa vuruyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

Avans ayari diye birşey yok zaten, avans fakir e düşmesi sonucu pistonların yetersiz benzinden dolayı aşağıda patlamasıdır yani 0 noktasına gelmez ortada itekler.Bunun nedenleri yakıt olabilir yada bobin den dolayı da olabilir .Yakıtı opetten mi alıyorsunuz?
    Genelde opet ve bp

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Opetten bir süre benzin almayın bir bakın değişiklik olacakmı , avans ayarı aracin beynine bilgisayar ile bağlanması ile yapılıyor artık yanlış bilgi vermiş olmayayım eskiden karbülator lü sistemlerde buji ile ayarlanırdı

• şır şır diye geliyomu ses özellikle gaza bi anda yüklendiğin veya yüksek devirde gittiğin zaman. böyle sanki bişey varmış, çok hızlı dönüyomuş fakat ucu biyerlere sürtünme sonucu ses yapıyomuş gibi ses?
  • quote:

Orijinalden alıntı: impostoryw

şır şır diye geliyomu ses özellikle gaza bi anda yüklendiğin veya yüksek devirde gittiğin zaman. böyle sanki bişey varmış, çok hızlı dönüyomuş fakat ucu biyerlere sürtünme sonucu ses yapıyomuş gibi ses?
    Dizel motorda gaza bastığında nasıl ses geliyorsa aynen o şekilde ses geliyor

• 2000 devir o yokuş için yetersiz geliyor olabilir. Az daha devirli kalmaya çalışın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

2000 devir o yokuş için yetersiz geliyor olabilir. Az daha devirli kalmaya çalışın?
    3000 devirdede geliyor hırıltı sesi

• Buji kablolarınız orijinal mi?

• quote:

Buji kablolarınız orijinal mi?
    Orijinal bremi ama eskimiş durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Orijinal bremi ama eskimiş durumda

Alıntıları Göster
    Ondan yapabilir. Gece karanlıkta motor kaputunu açınca, araç çalışırken belli belirsiz mavi parazitler gözüküyordu benim. Değiştirince hırıltı bitmişti.

• quote:

Ondan yapabilir. Gece karanlıkta motor kaputunu açınca, araç çalışırken belli belirsiz mavi parazitler gözüküyordu benim. Değiştirince hırıltı bitmişti.

Alıntıları Göster
    Buji kablosu arızalı olsa araba tekleyerek çalışmazmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Buji kablosu arızalı olsa araba tekleyerek çalışmazmı

Alıntıları Göster
    Teklemeden önce hırıltı yapar. Bendeki araç öyleydi, kablolar yan sanayiymiş değiştirince rahatlamıştı araba.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.