Şimdi Ara

YÖK'ten üniversiteye girecek 35 yaş üstü kadınlara ek kontenjan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteye girecek lise mezunlarının hakkına halel getirmeden 35 yaş üstü kadınların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yaptıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda yükseköğretime erişim konusunda engelleri olan veya bir şekilde okumak istediği, başarabildiği halde gerek imkanlar gerek şartlar dolayısıyla yükseköğretime katılamayan, üniversitelere erişemeyen 35 yaş ve üzeri kadınların yükseköğretime katılmaları için proje başlattıklarını anlatan Özvar, şu bilgileri verdi: "35 yaş üstü kadınlarımız için diğer öğrencilerimizin gireceği kontenjanları kullanmadan yani yeni üniversiteye girecek veya tekrar üniversiteye girecek lise, mezunlarının hakkına halel getirmeden onların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yapıyoruz.

Bu vesileyle inşallah üniversite sınavına girecek 35 yaş üstü Türk kadınları, kendileri için eğer sınavı elbette başarabildikleri takdirde arzu ettikleri puanları alabildikleri takdirde üniversitelere girebileceğini şimdiden duyurmak isterim."

"35 yaş üstü kadınlara ek kontenjan konusunda 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için bir müjde verebilir misiniz?" şeklindeki soru üzerine Özvar, "Bunun için büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim." yanıtını verdi.

https://t24.com.tr/haber/yok-ten-universiteye-girecek-35-yas-ustu-kadinlara-ek-kontenjan-hazirligi,1073781

• ben 24 yaşında üni hayatına uyum sağlayamıyorum. 35 yaşında üni mi okunur yav xd

• Sen uyum sağlayamıyorsun diye herkes uyum sağlayamayacak diye bir şey yok.  

• Buna ek her erkek maaşının yarısını bu kadınlara burs olarak versin. Köprü kral ilişkisi…

• laplasyen kullanıcısına yanıt

Katılıyorum. Ayrıca kütüphane ve dersliklerde oturma önceliği de kadınlarda olmalı. Mesela ders 15:00'de başlıyorsa erkekler 15:00'dan önce girememeli dersliğe. Kadınlar girsin, otursun, yer kalırsa erkekler otursun. Son olarak vize ve finallerde +20 puan almalı kadın öğrenciler.

• scientia kullanıcısına yanıt

//edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03D7516A4 -- 21 Kasım 2022; 13:15:31 >
  • Bence direk ülkeyi kadinlara verelim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Milf lobisi

• Facebook YKS grubundaki YKS çalışan anneler için güzel haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bi şeyi de destekleyin yine başlamışsınız. zamanında okumak isteyip okuyamayan ya da okuma hakkı elinden alınan o yaş grubundaki kadınlar için güzel gelişme. teşvik edilecekse okumaya teşvik edilsin.

• Güzel bir gelişmeye benziyor

• lovecraftianism kullanıcısına yanıt
    Prenses Ela hani banlanmıştı

• Herkesi almadıkları sürece güzel bir şey

• lovecraftianism kullanıcısına yanıt

Maalesef bunları düşünecek kadar zekaları yok. Bir toplum kadınlara ne kadar öncelik tanırsa o ülke kendini o kadar

geliştirmeye açıktır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.