< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 21 Kasım 2022; 20:30:22 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YÖK'ten üniversiteye girecek 35 yaş üstü kadınlara ek kontenjan (3. sayfa)

-
-
Çok saçma bu, çok büyük haksızlık yaratırlar ancak.
Düşünsenize 1k'dan girilen ITU bilgisayar için 10 tane 35 yaş üstü kadın için ek kontenjan açsalar, bu kategoriye uyan kişiler aynı bölüme 200 bin sıralamayla girecekler.
Millet herkesin girme hakkı olan DGS gibi sınavlara laf ederken, bu sadece belirli bir kitleye kayırma olmuş direkt.
Kontenjan arttıkça ve öğrenci düzeyi aşağı indikçe eğitimin kalitesinin de hızla düştüğünü hatırlamak gerekiyor. Çok yanlış düşünülmüş bir hareket, insanı eğitimden ve sistemden daha da soğuturlar ancak böyle.
-
kızım sen cidden kafayı cizmissin örnek verdim. öncelik sağlanmasın zaten. kadınlar daha azsa belki bunun sebebi kadın olmaları değil, işlerini iyi yapamamalarıdır ne dersin?
ki sektörlerde kadın öncülerde var. ki bu benim için anlam ifade etmiyor. işini hakkıyla yapsın isterse şeytana tapsın banane xd
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tıplara ,top müh.lere vs ek kontenjan açarlarsa ÇOK AMA ÇOK büyük bir haksızlık olacaktır. Gerçekten inanılmaz ya kafayı yemelik. Normal bir şekilde hazırlan gir işte aga ya......
-
Tarihini bilmeyen birine fazla bir şey anlatmaya gerek yok. Daha dünya diye bir gezegene gelmediğiniz zaman Erkekler Kadınlardan her konuda üstündü. Kadınları ezip ayaklar altına alıyorlardı. Son 10 senede Kadınlar ile Erkekler eşit oldu. Hatta iş alımlarında kadınlar daha ön planda olduğu için normal olarak kendinize yediremiyorsunuz. Bizlerin sahip olduğu birçok olanaklara vakti zamanında bu kadar sahip olsalardı emin ol şuan bambaşka bir ülkede yaşıyorduk. Maalesef ki sizin gibi zihniyetteki insanlar bu düşünceleri köreltiyor.
-
Çok af edersin kendime yediremediğim hiçbir şey yok. Tarihimi de biliyorum. Benden daha iyi ise daha ön planda olabilir ben bunda da sorun görmüyorum. Veriler öyle der mi bilmem ama:D
Zihniyetimi de doğal görüyorum. Geçmişte yaşamadım. Ama şu an nasıl davranıyorsam öyle davranırdım. Kadınlarımız acı çekmedi demiyorum. Elbette yaşadıkları şeyler berbat, iğrenç şeyler. Maalesef pozitif ayrımcılığa benden hayır hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 21 Kasım 2022; 21:42:45 >
Bu arada malum matematik hocasını izliyorsan onun platformunda 35 yaş üstü sınava hazırlanan kadın çoktur.
-
Hazırlık okiyom kanka
o zaman gir yks ye ( herkes girmekte eşittir cinsiyetin sorulmaz )
tercihlerini yap
kazan
bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 8 Mart 2024; 13:24:54 > -
Hala tantana yapmaya devam ediyorsun. Bu söylediklerinin belli bir kısmı gerçeği yansıtsa da tam şu an erkeklerin özgürlüklerini 6 ay (hayatın ortalama 1/140'ı) elinden zorla alıp bedeli olan yüklü miktarda parayı ödemezse bu süre boyunca b*k temizlettikleri gerçeğini göz ardı ediyorsun. Sanki bütün b*kluk kadınların üzerindeymiş gibi davranıyorsun sana bunun gibi birçok örnek sayabilirim.
Herkes toplumun "kadınlar eziliyor" algısına o kadar kaptırdı ki erkekler bile kendilerine yapılan haksızlıkları normal karşılıyor umurlarında olmuyor. Medya kadını kurban gösteriyor ama kendi muhasebenizi yaparsanız bunun sadece kadından ibaret olmadığını görürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamechangerchanger -- 22 Kasım 2022; 0:28:7 > -
bu konuyu şikayet ettim ki bu sonsuz tartışma sona erebilsin. teşekkür etmenize gerek yok umarim kaldirilir da kafamiz daha fazla şişmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kadınlara sunulan fırsatlar sizlere sunulmadığı için yerinizde kuduruyorsunuz. Bizlere sunulan fırsatların %10'u kadınlara sunulsaydı şuan tepede oturanların %90'ı erkeklerden değil kadınlardan oluşurdu. Ondan sonra yok sınav sistemi kötü, müfredat kötü gibi bahanelere sığınıyorsunuz. Kadınlar bir toplumu ayakta tutan en temel yapı taşlarıdır. Aksini inkar etsende piyasadaki iş ilanlarının çoğunda kadın olduğunu değiştiremezsin.
-
klasik klişe laflarla gelme bana toplumun söylemlerini ne de güzel ezberleyip benimsemişssin sen öyle aslan :D (pardon aslan dedim
) Az orijinal ol kardeş. İş ilanlarının çoğunda kadın olsa ne yazar üstteki craftianın dediği gibi sadece 15 saat çalıştırılan kafeler, üniversite ile alan akademik kariyer gerektiren yerler değil. Yani umrumuzda değil kısaca. %90'ı mı kafa mı buluyorsun abartma tozu falan içtin sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamechangerchanger -- 22 Kasım 2022; 0:55:34 > -
Bu kadınlara ek kontenjan değil de 40 yaş üstü erkeklere ek kontenjan olsaydı o da aynı şekilde saçmalık ve haksızlık olacaktı, herkesi rahatsız edecekti. Küçük bir kitleyi öne çıkaran, ayrıcalık tanıyan bir durum yaratılıyor ve ne yaparsan yap o kitleye dahil olabilmen mümkün değil, bir durum bundan daha açık nasıl haksızlık olabilirdi?
-
4 sene sonra senin yerini onlar aldığında konuyu tekrar güncellersin.
-
Ben kendini bu kadar değersiz gören bir insan görmedim bir erkek kendini bu kadar alçaltamaz benim şu anki durumumu, ne yaptığımı, hedeflerimi ve ideallerimi bilmeden bu yorumu tak diye atabilmen ne kadar sığ olduğunu gösterdi zaten konu kapandı daha fazla diyaloğa girme benimle.
-
Öncelikle yapıcı eleştirin ve olgun düşüncelerini paylaştığın için sağ ol. Evet burda da bir haksızlık olacaktı fakat bu yaş aralığında sınava girecek kadın kişi azımsanacak sayıda olduğunu düşünmüyorum. Aynı yaş aralığı erkekler için olsaydı işler biraz daha farklı olabilirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X