Şimdi Ara

Yoğurt Fabrikasından Emekli Oluyorum Soruları Alayım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bir kaç aydır çalışıyordum. Bu gün son günüm işi bırakacağım. Benim bulunduğum fabrikanın asıl üretim ürünü yoğurt ve ayran. Gece vardiyasında çalışıyordum 16: 00 / 00:00 arası 8 saat çalışıyordum. Haftada 1 -2 gün iş yetişmeyip mesaiye kaldığımda oluyor. Her neyse sonuçta gıda üzerine bir fabrika olduğu için sorularınız olabilir diye düşündüm.

    Emekli dediysem işi bırakıyorum Yanlış anlaşılma olmasın. Bizim buralarda zırt pırt iş değiştirenlere yine emekli mi oldun derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justlook78 -- 21 Haziran 2014; 14:30:00 >



    _____________________________
  • Kase ne durumda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________

    "HERKEŞE BENDEN ÇAY"
  • hangi şirket?
    hijyen kurallarına nasıl dikkat ediliyor?
    domuz jelatini kullanılıyor mu?
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhcd

    hangi şirket?
    hijyen kurallarına nasıl dikkat ediliyor?
    domuz jelatini kullanılıyor mu?

    Şirket ismini vermek istemiyorum.

    Hijyen kurallarına son derece iyi uyuluyor. Herkes iş kıyafetleri, çizmelerini ve bonelerini giymek zorunda üretüm bölümüne her giriş çıkışta Mavi ışıklı bi giriş koridoru var oradan giriyoruz ellerimize dezenfekte spreyi sıkılmadan ve çizmeler temizlenmeden giremiyoruz makina sokmuyor içeri

    Yoğurtların hepsinde Helal ibaresi bulunuyor ve islami şartlara uygun olarak yapılıyor hocam.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhcd

    hangi şirket?
    hijyen kurallarına nasıl dikkat ediliyor?
    domuz jelatini kullanılıyor mu?

    Şirket ismini vermek istemiyorum.

    Hijyen kurallarına son derece iyi uyuluyor. Herkes iş kıyafetleri, çizmelerini ve bonelerini giymek zorunda üretüm bölümüne her giriş çıkışta Mavi ışıklı bi giriş koridoru var oradan giriyoruz ellerimize dezenfekte spreyi sıkılmadan ve çizmeler temizlenmeden giremiyoruz makina sokmuyor içeri

    Yoğurtların hepsinde Helal ibaresi bulunuyor ve islami şartlara uygun olarak yapılıyor hocam.

    Alıntıları Göster
    yere düşen yoğurtları ne yapıyorsunuz?
    _____________________________
    Üç gözlü bir karganın üç gözü olmalı. Bunun sadece bir gözü var, o da kırmızı. Bran, meşale ışığında bir kan gölü gibi ışıldayan gözün onu izlediğini hissedebiliyordu. Lordun diğer gözünün olması gereken yerde ince ve beyaz bir kök büyümüştü. Lordun göz çukurundan çıkan kök, adamın yanağına inmiş ve boğazına girmişti.
    "Sen üç gözlü karga mısın?" -Bran Stark




  • Neden çıkıyorsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guardline

    Neden çıkıyorsun
    gıda mühendislerinin görev ve yetkileri hakkında bilgi verebilir misin ne iş yapıyor bu adamlar toplamda kaç kişiler işe hiç gelmeseler eksikliklerini hisseder misiniz
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    yere düşen yoğurtları ne yapıyorsunuz?

    Kabına doldurup etiketleyip satıyoruz

    Şaka şaka yere düşen yoğurt bizim için facia dökülmesi önemli değil ama temizlemek vakit kaybettiriyor. Önce dökülen yere hortumla su tutuyoruzm Çekpasla giderin içine çekip daha sonra dökülen yere pas pas atıp tertemiz yapıyoruz. Kabınıda plastik geri dönüşüm kutusuna atıyoruz.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kromatit

    gıda mühendislerinin görev ve yetkileri hakkında bilgi verebilir misin ne iş yapıyor bu adamlar toplamda kaç kişiler işe hiç gelmeseler eksikliklerini hisseder misiniz

    Hocam ben gece çalıştığım için mühendisi çok görmüyorum ancak gündüz vardiyasında devamlı bulunan bir mühendis var mayalama işlemlerine falan çok karışmıyor sadece başlarında bekliyor. Zaten her gün aynı işler yapıldığı için usta başı yönetiyor bizi. Mayaların markası değiştiğinde yada ürünün son kullanma tarihini yani ömrünü arttırmaya yönelik şeyler yapılacağı zaman hemen el atıyor duruma. Mesela bizim ürettiğimiz köy yoğurtlarının kapakları tutmuyordu çözümü buldular şimdi çok kaliteli kapaklar üretilmeye başlandı. Yani sonuç olarak işin içindeler.
    _____________________________




  • Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guardline

    Neden çıkıyorsun

    Memleketime gitmeyi düşünüyorum ardından ise arkadaşımla planlarımız var bir kaç şehir dolaşmamız lazım. Yoksa iş açısından sıkıntım yoktu.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: guardline

    Neden çıkıyorsun

    Memleketime gitmeyi düşünüyorum ardından ise arkadaşımla planlarımız var bir kaç şehir dolaşmamız lazım. Yoksa iş açısından sıkıntım yoktu.

    Alıntıları Göster
    Kac yillik yogurtcuyum boyle kase gormedim lafini hakkini vererek kullaniyorsun yani
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: geno123

    Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    Hocam benim bulunduğum fabrikada süt tozu çok nadir zamanlarda kullanılıyor çünkü yaz geldiği ve sütler arttıpı için süt tozuna ihtiyaç yok. Köy yoğurduyla normal yoğurdun ve ayranın farklı olmasının sebebi mayalarının farklı olması. Köy yoğurdu biraz daha cıvıktır hatta ve tadı daha güzel oluyor. Köy yoğurdu ayrı tankerin içine mayalanıyor. Normal yoğurt ayrı tankerin içine mayalanıyor bambaşka şeyler yani.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Outsider

    Kac yillik yogurtcuyum boyle kase gormedim lafini hakkini vererek kullaniyorsun yani

    Alıntıları Göster
    vay be
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: geno123

    Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    Hocam benim bulunduğum fabrikada süt tozu çok nadir zamanlarda kullanılıyor çünkü yaz geldiği ve sütler arttıpı için süt tozuna ihtiyaç yok. Köy yoğurduyla normal yoğurdun ve ayranın farklı olmasının sebebi mayalarının farklı olması. Köy yoğurdu biraz daha cıvıktır hatta ve tadı daha güzel oluyor. Köy yoğurdu ayrı tankerin içine mayalanıyor. Normal yoğurt ayrı tankerin içine mayalanıyor bambaşka şeyler yani.

    Süt bölümü hakkında bi bilgin var mı süt tozu ne kadar katılıyor ? Köyde gerçek inek sütü içmiştim marketten aldığımız sütle alakası bile yok
    _____________________________
    What you give is what you get




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. eneox

    vay be

    Alıntıları Göster
    Kaymaklı yoğurt hakkında bir çok efsane dolaşıyor, gerek internette gerek gazetelerde falan. Cidden sağlıksız mı kaymaklı yoğurt? Nasıl yapılıyor tam olarak?
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: geno123

    Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    Hocam benim bulunduğum fabrikada süt tozu çok nadir zamanlarda kullanılıyor çünkü yaz geldiği ve sütler arttıpı için süt tozuna ihtiyaç yok. Köy yoğurduyla normal yoğurdun ve ayranın farklı olmasının sebebi mayalarının farklı olması. Köy yoğurdu biraz daha cıvıktır hatta ve tadı daha güzel oluyor. Köy yoğurdu ayrı tankerin içine mayalanıyor. Normal yoğurt ayrı tankerin içine mayalanıyor bambaşka şeyler yani.

    Süt bölümü hakkında bi bilgin var mı süt tozu ne kadar katılıyor ? Köyde gerçek inek sütü içmiştim marketten aldığımız sütle alakası bile yok

    Hocam tad farkının süt tozuyla alakası yok işte. Süt tozu katılmasada tat farkı olyuor çünkü sütü dezenfekte eden çok yüksek derecelerde ısıtan makinlar vs. var daha sonra sütün yağı alınıyor içinden süte katkı maddeleri vs. katılıyor bunlar sütün tadınız değiştiriyor. Süt tozu her zaman konulmaz zaten ben işe girdim gireli en fazla yarım çuval süt tozu kullanılmıştır günlük 15 ton civarı sütten yoğurt yaptığımız halde.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: geno123

    Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    Hocam benim bulunduğum fabrikada süt tozu çok nadir zamanlarda kullanılıyor çünkü yaz geldiği ve sütler arttıpı için süt tozuna ihtiyaç yok. Köy yoğurduyla normal yoğurdun ve ayranın farklı olmasının sebebi mayalarının farklı olması. Köy yoğurdu biraz daha cıvıktır hatta ve tadı daha güzel oluyor. Köy yoğurdu ayrı tankerin içine mayalanıyor. Normal yoğurt ayrı tankerin içine mayalanıyor bambaşka şeyler yani.

    Süt bölümü hakkında bi bilgin var mı süt tozu ne kadar katılıyor ? Köyde gerçek inek sütü içmiştim marketten aldığımız sütle alakası bile yok

    Hocam tad farkının süt tozuyla alakası yok işte. Süt tozu katılmasada tat farkı olyuor çünkü sütü dezenfekte eden çok yüksek derecelerde ısıtan makinlar vs. var daha sonra sütün yağı alınıyor içinden süte katkı maddeleri vs. katılıyor bunlar sütün tadınız değiştiriyor. Süt tozu her zaman konulmaz zaten ben işe girdim gireli en fazla yarım çuval süt tozu kullanılmıştır günlük 15 ton civarı sütten yoğurt yaptığımız halde.

    O zaman bu kadar tat farkının oluşmaması lazım gerçek inek sütü içtiğinde çok koyu ve güzel bi tat gelir ağzına. Markettekiler su gibi hiç tadı yok
    _____________________________
    What you give is what you get




  • Kefir de yapiyor musunuz ?Yapiyorsaniz nasil oluyor?Tadi nasil ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: justlook78

    quote:

    Orijinalden alıntı: geno123

    Yogurt ve ayrani süt tozundan mi yapiyorsunuz. Nedwn köy yogurtlari kadar tatli olmuyor tatlandirici iceriyor?

    Hocam benim bulunduğum fabrikada süt tozu çok nadir zamanlarda kullanılıyor çünkü yaz geldiği ve sütler arttıpı için süt tozuna ihtiyaç yok. Köy yoğurduyla normal yoğurdun ve ayranın farklı olmasının sebebi mayalarının farklı olması. Köy yoğurdu biraz daha cıvıktır hatta ve tadı daha güzel oluyor. Köy yoğurdu ayrı tankerin içine mayalanıyor. Normal yoğurt ayrı tankerin içine mayalanıyor bambaşka şeyler yani.

    Süt bölümü hakkında bi bilgin var mı süt tozu ne kadar katılıyor ? Köyde gerçek inek sütü içmiştim marketten aldığımız sütle alakası bile yok

    Hocam tad farkının süt tozuyla alakası yok işte. Süt tozu katılmasada tat farkı olyuor çünkü sütü dezenfekte eden çok yüksek derecelerde ısıtan makinlar vs. var daha sonra sütün yağı alınıyor içinden süte katkı maddeleri vs. katılıyor bunlar sütün tadınız değiştiriyor. Süt tozu her zaman konulmaz zaten ben işe girdim gireli en fazla yarım çuval süt tozu kullanılmıştır günlük 15 ton civarı sütten yoğurt yaptığımız halde.

    Alıntıları Göster
    1 eğitim durumuz nedir okuduysanız hangi bölüm
    2 kaç yıldır çalışıyordunuz
    _____________________________




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.