|
Bildirim
|
Gençler burada kimse size oturup ders programı yazmaz. Bu 1.
2. olarak da kim yaparsa yapsın yaptığı programa uyamayacaksınız ve sağlıklı olmayacak. En iyi program kendi yaptığınız programdır. İnternetteki örnek programlara bakın kaç saat çalışma ile hangi konuyu ne kadar sürede bitirir öğrenin. Yakınınızdaki mezun arkadaşlardan veya forumdan bir konunun ne kadar süreceğini öğrenin. Daha sonra ona göre kendinize yıllık program yapın. Misal ben yaptım 3-4 aydır tamamen programa bağlı olarak güzel bir şekilde ilerliyorum. Hatta programımdan her konuyu bitirdiğimde orayı siliyorum bunu yapınca bir şeyi hallettiğimi düşünüp kendime moral sağlıyorum. Ama burada dikkat etmelisiniz ki bir yerden sonra sadece oraya silik atmak için konu bitirmeye çalışmayın. Programda neleri hesaplamalısınız belki oradan tüyo verebilirim. 1- Ders çalışma sürenize göre gerçekçi bir program hazırlayın. 2- Günde 3 ders çalışın. Dersler arasında çok süre olmasın. Misal Çarşamba fizik çalışıyorsanız gidip bir sonraki fiziği pazara koymayın. Arada 4 gün var o sürede hepsini unutursunuz. 3 Ders olursa bu en fazla 2 güne iniyor. 3- Dersleri günlere yerleştirirken kesinlikle kendinize göre yerleştirin. Misal benim matematiğim iyidir fenim berbattır. YGS LYS devam etseydi bütün ağırlığımı fene bastırarak çalışacaktım. Ama yeni sistem değişikliğinde matematiğin önemi biraz daha arttı fene göre. Ona göre değiştirdim. Millet şuan 4 matematik 1 fen çalışıyorsa ben 2 matematik 3 fen çalışıyorum. Bunu yine kendinize göre ayarlamalısınız. Hangi derste eksiğiniz varsa ona göre ders sayısını yerleştirin. 4- Programda her gün paragraf, problem ve geometri çözebileceğiniz bir zaman bırakın. Misal 5-6 saat çalışıyorsanız 4-5 saatinizi günlük dersinize, kalan zamanınızı ise problem, paragraf ve geometriye ayırın. Programda da konularınızı ona göre yerleştirin. 5- Haftalık program yapın. Günlük olarak sadece dersleri belirleyin. Aylık yaparsanız daha çok zaman var deyip salarsınız, günlük yaparsanız çok sıkışır ne yaptığınızı anlamazsınız. Haftalık idealdir. 6- Denemeler için süre ayırın. Mesela bir hafta koyduğunuz konuda çok az biyoloji dersi vardır onu tam 1 konuya denk getirmek için araya deneme sıkıştırın. 7- Post-it'ler veya ajanda kullanarak; aklınıza takılanları, ne yapıp yapmayacağınızı, size güzel gelen fikirleri yazın. Zihninizin yükünü azaltır. Daha verimli çalışırsınız. 8- Düzenli olun. 9- Baktınız konular yetişmiyor o zaman çalışma sürenizi arttırmalısınız. Eğer arttırmazsanız yetişmez ve çakılırsınız. Kısacası gelecekte neler olabileceğini az çok kestirirsiniz ve kendinizi ona göre ayarlarsınız. 10- Son haftalara kesinlikle konu koymayın. Son haftalarda bol bol deneme atmalısınız. Denemeyi de geçtim eğer aksilik çıktı programda bir konuyu yetiştiremediniz onu telafi etmek için zamanınız olsun. Sayısalım 2 cümleyi bir araya getiremiyorum özür diliyorum anlaşılmayan yer varsa sorun ![]() |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litation -- 16 Ekim 2017; 15:7:59 > |
|
|