Şimdi Ara

YKS ÇALIŞMA PROGRAMI GÜNCEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler önerebileceğiniz çalışma programı varmı en temelden sayısal olarak hazırlanacağım çalışma programınız vs varsa atarsanız çok iyi olur
    misal burdaki çalışma programına baktım bazı konular eksikhttps://www.bilgenc.com/yks-tyt-sayisal-calisma-programi/
    Sizlerin önerebileceği 3 4 aylık sıkı bir çalışma programı varsa yada kendi hazırlamış olduğunuzda olur yollarmısınız ben kendim hazırlamak istemiyorum çünki kendi hazırladığım verimli olmuyor şimdiden saolun

• Gençler burada kimse size oturup ders programı yazmaz. Bu 1.

2. olarak da kim yaparsa yapsın yaptığı programa uyamayacaksınız ve sağlıklı olmayacak. En iyi program kendi yaptığınız programdır. İnternetteki örnek programlara bakın kaç saat çalışma ile hangi konuyu ne kadar sürede bitirir öğrenin. Yakınınızdaki mezun arkadaşlardan veya forumdan bir konunun ne kadar süreceğini öğrenin. Daha sonra ona göre kendinize yıllık program yapın.

Misal ben yaptım 3-4 aydır tamamen programa bağlı olarak güzel bir şekilde ilerliyorum. Hatta programımdan her konuyu bitirdiğimde orayı siliyorum bunu yapınca bir şeyi hallettiğimi düşünüp kendime moral sağlıyorum. Ama burada dikkat etmelisiniz ki bir yerden sonra sadece oraya silik atmak için konu bitirmeye çalışmayın.

Programda neleri hesaplamalısınız belki oradan tüyo verebilirim.

1- Ders çalışma sürenize göre gerçekçi bir program hazırlayın.
    2- Günde 3 ders çalışın. Dersler arasında çok süre olmasın. Misal Çarşamba fizik çalışıyorsanız gidip bir sonraki fiziği pazara koymayın. Arada 4 gün var o sürede hepsini unutursunuz. 3 Ders olursa bu en fazla 2 güne iniyor.
    3- Dersleri günlere yerleştirirken kesinlikle kendinize göre yerleştirin. Misal benim matematiğim iyidir fenim berbattır. YGS LYS devam etseydi bütün ağırlığımı fene bastırarak çalışacaktım. Ama yeni sistem değişikliğinde matematiğin önemi biraz daha arttı fene göre. Ona göre değiştirdim. Millet şuan 4 matematik 1 fen çalışıyorsa ben 2 matematik 3 fen çalışıyorum. Bunu yine kendinize göre ayarlamalısınız. Hangi derste eksiğiniz varsa ona göre ders sayısını yerleştirin.
    4- Programda her gün paragraf, problem ve geometri çözebileceğiniz bir zaman bırakın. Misal 5-6 saat çalışıyorsanız 4-5 saatinizi günlük dersinize, kalan zamanınızı ise problem, paragraf ve geometriye ayırın. Programda da konularınızı ona göre yerleştirin.
    5- Haftalık program yapın. Günlük olarak sadece dersleri belirleyin. Aylık yaparsanız daha çok zaman var deyip salarsınız, günlük yaparsanız çok sıkışır ne yaptığınızı anlamazsınız. Haftalık idealdir.
    6- Denemeler için süre ayırın. Mesela bir hafta koyduğunuz konuda çok az biyoloji dersi vardır onu tam 1 konuya denk getirmek için araya deneme sıkıştırın.
    7- Post-it'ler veya ajanda kullanarak; aklınıza takılanları, ne yapıp yapmayacağınızı, size güzel gelen fikirleri yazın. Zihninizin yükünü azaltır. Daha verimli çalışırsınız.
    8- Düzenli olun.
    9- Baktınız konular yetişmiyor o zaman çalışma sürenizi arttırmalısınız. Eğer arttırmazsanız yetişmez ve çakılırsınız. Kısacası gelecekte neler olabileceğini az çok kestirirsiniz ve kendinizi ona göre ayarlarsınız.
    10- Son haftalara kesinlikle konu koymayın. Son haftalarda bol bol deneme atmalısınız. Denemeyi de geçtim eğer aksilik çıktı programda bir konuyu yetiştiremediniz onu telafi etmek için zamanınız olsun.

Sayısalım 2 cümleyi bir araya getiremiyorum özür diliyorum anlaşılmayan yer varsa sorun
  • Hocam mezunum bayadır salmıştım mf4 200 k dan mezuna bıraktım bu sene hedefim mf4 80 k
    yani dershane olmadığı için günün tamamı boşum hocam sizin eğer güzel planınız varsa bu konu altından paylaşırsanız hem ben hemde belki bazı arkadaşların işine yarar
  • Yardımlarınızı bekliyorum beyler
  • Bu sitede hangi konular eksik ? Bana tam gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • try1241 T kullanıcısına yanıt
    En basiti tyt matta 23 konu var bunda 18 konu çalışma programında var
  • Günceldir
  • Up 190dan biraktim bende de dershane yok. Turkcem genelde paragrafta sikinti olmuyor ama dil anlatim bilmiyorum. Ygs lys sistemi olsaydi her seyi kafamda halletmis sayilirdim su an emin degilim. Su an elimde 345 ygs matematik soru bankasi var onu cozuyorum problemlere kadar matematik bitti. Fizik ve kimya icin karekok sifir kullaniyorum. Fizik ve kimya icin soru bankasi palme var ikisinden de. Biyoloji ve turkce icin kaynak onerileri ve genel bi ders programina ihtiyacim var tesekkurler simdiden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS DERS ÇALIŞMA PROGRAMI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan*

Up 190dan biraktim bende de dershane yok. Turkcem genelde paragrafta sikinti olmuyor ama dil anlatim bilmiyorum. Ygs lys sistemi olsaydi her seyi kafamda halletmis sayilirdim su an emin degilim. Su an elimde 345 ygs matematik soru bankasi var onu cozuyorum problemlere kadar matematik bitti. Fizik ve kimya icin karekok sifir kullaniyorum. Fizik ve kimya icin soru bankasi palme var ikisinden de. Biyoloji ve turkce icin kaynak onerileri ve genel bi ders programina ihtiyacim var tesekkurler simdiden

Upped
  • Gençler burada kimse size oturup ders programı yazmaz. Bu 1.

2. olarak da kim yaparsa yapsın yaptığı programa uyamayacaksınız ve sağlıklı olmayacak. En iyi program kendi yaptığınız programdır. İnternetteki örnek programlara bakın kaç saat çalışma ile hangi konuyu ne kadar sürede bitirir öğrenin. Yakınınızdaki mezun arkadaşlardan veya forumdan bir konunun ne kadar süreceğini öğrenin. Daha sonra ona göre kendinize yıllık program yapın.

Misal ben yaptım 3-4 aydır tamamen programa bağlı olarak güzel bir şekilde ilerliyorum. Hatta programımdan her konuyu bitirdiğimde orayı siliyorum bunu yapınca bir şeyi hallettiğimi düşünüp kendime moral sağlıyorum. Ama burada dikkat etmelisiniz ki bir yerden sonra sadece oraya silik atmak için konu bitirmeye çalışmayın.

Programda neleri hesaplamalısınız belki oradan tüyo verebilirim.

1- Ders çalışma sürenize göre gerçekçi bir program hazırlayın.
    2- Günde 3 ders çalışın. Dersler arasında çok süre olmasın. Misal Çarşamba fizik çalışıyorsanız gidip bir sonraki fiziği pazara koymayın. Arada 4 gün var o sürede hepsini unutursunuz. 3 Ders olursa bu en fazla 2 güne iniyor.
    3- Dersleri günlere yerleştirirken kesinlikle kendinize göre yerleştirin. Misal benim matematiğim iyidir fenim berbattır. YGS LYS devam etseydi bütün ağırlığımı fene bastırarak çalışacaktım. Ama yeni sistem değişikliğinde matematiğin önemi biraz daha arttı fene göre. Ona göre değiştirdim. Millet şuan 4 matematik 1 fen çalışıyorsa ben 2 matematik 3 fen çalışıyorum. Bunu yine kendinize göre ayarlamalısınız. Hangi derste eksiğiniz varsa ona göre ders sayısını yerleştirin.
    4- Programda her gün paragraf, problem ve geometri çözebileceğiniz bir zaman bırakın. Misal 5-6 saat çalışıyorsanız 4-5 saatinizi günlük dersinize, kalan zamanınızı ise problem, paragraf ve geometriye ayırın. Programda da konularınızı ona göre yerleştirin.
    5- Haftalık program yapın. Günlük olarak sadece dersleri belirleyin. Aylık yaparsanız daha çok zaman var deyip salarsınız, günlük yaparsanız çok sıkışır ne yaptığınızı anlamazsınız. Haftalık idealdir.
    6- Denemeler için süre ayırın. Mesela bir hafta koyduğunuz konuda çok az biyoloji dersi vardır onu tam 1 konuya denk getirmek için araya deneme sıkıştırın.
    7- Post-it'ler veya ajanda kullanarak; aklınıza takılanları, ne yapıp yapmayacağınızı, size güzel gelen fikirleri yazın. Zihninizin yükünü azaltır. Daha verimli çalışırsınız.
    8- Düzenli olun.
    9- Baktınız konular yetişmiyor o zaman çalışma sürenizi arttırmalısınız. Eğer arttırmazsanız yetişmez ve çakılırsınız. Kısacası gelecekte neler olabileceğini az çok kestirirsiniz ve kendinizi ona göre ayarlarsınız.
    10- Son haftalara kesinlikle konu koymayın. Son haftalarda bol bol deneme atmalısınız. Denemeyi de geçtim eğer aksilik çıktı programda bir konuyu yetiştiremediniz onu telafi etmek için zamanınız olsun.

Sayısalım 2 cümleyi bir araya getiremiyorum özür diliyorum anlaşılmayan yer varsa sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litation -- 16 Ekim 2017; 15:7:59 >

• Dostum cevabin icin cok tesekkurler ugrasip yazmissin. Tabi ki dedigin gibi kendimize gore program yapmaliyiz ama sikinti su ki hic yapmadigimiz icin bilmiyoruz. Gecen sene etrafimda gordugum tek program 1 ayda ygs yok su kadar haftada lys mat vs. cok sikistirilmis programlardi. Ben de ne zaman yapmaya calissam gozumde bunlar canlaniyor onlara nazaran daha gevsek bir program yapmis gibi hissedip hevesimi kaciriyorum sonra da iyice karman corman oluyor butun isler. Bu arada siz de mezuna mi kaldiniz + kaldiysaniz kac binden vs. bi de rica etsem ornek olmasi acisindan 1 haftalik bi programinizdan atar misiniz pm ya da direk buraya. Tesekkurler

• Takip ettiğim bir blog sayfası var. Orada kendi programını yapmayı gösteriyor. Belki yardımcı olur.

• YKS ÇALIŞMA PROGRAMI burada da paylaşmışlar, belki sana faydası dokunur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.