Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum. Sorum ben ile değil de yeğenim ile ilgili. YKS sonucunda sayısalda 138 bin sıralama yaptı. Yeditepe üniversite. Mimarlık(ücretli) istiyor kendisi ama ablam göndermem diye tutturdular(haklı olarak). Çünkü yıllığı 50 bin TL gibi fiyatı var. Yeğenimin psikolojisi şu an çok kötü. Kendisini odasına kapatmış durumda. Adana'da yaşıyoruz ve çukurova üniversitesinden başka yere göndermem diyor eniştem. Ne yapmalıyız hangi bölümleri tercih etmeliyiz bu sıralama ile. Rica etsem bir akıl verebilir misiniz? Ben birkaç bölüm buldum= endüstri mühendisliği---147.046 İşletme----430.645 Mimarlık----137.507 Biyomedikal mühendisliği--283.223 Kimya mühendisliği--283.363 Hemşirelik---132.472 İç mimarlık---207.962 Fen bilgisi öğretmenliği.---217.987 İnşaat mühendisliği.---243. Matematik.--246.037 Makine mühendisliği.----279.472 Kimya---339.951 Fizik----428.967 |
YKS 138 bin sıralama ile hangi bölümü seçmeliyiz

-
-
makine mühendisliği bence ama piyasada çok fazla makine mühendisi var iş bulma sorunu yaşatabilir o yüzden
-
Yeğeniniz kız mı erkek mi, bir de yeğeniniz mimarlık mı istiyor yoksa mimarlığı Yeditepe olduğu için mi istiyordu? Mimarlık istiyorsa veya başka birkaç bölüme ilgisi varsa bence o bölümlerin diğer üniversitelerde hangi sıralamalara denk geldiğine falan bakın.
Sorduğum 2-3 sorunun cevabını verirseniz öneride bulunmaya çalışırım. Bu arada ilk sorumu sapık olduğumdan sormuyorum sapık değilim, eniştenizin başka yere göndermek istememe nedeniyle bir ilişkisi var mı onu merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mezuna bıraksın 60k denesin
-
Hocam dokuz eylül üniversitesi inşaat 137 k ile almış 2020 de bu sene sizi hayli hayli alır
Akdeniz üniversitesi inşaat mühendisliği 190 k ile almış
Bu ünilere giderseniz hem güzel bir eğitim hayatınız olur tr ortalaması olarak hem devlet üniversitesinde okumuş olursunuz hem güzel bir öğrencilik hayatınız olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çukurova endüstri müh tutuyorsa araştırın o bölümü hocam
-
o sıralama ile mimarlık, inşaat ve makine yazmayın
-
Hemşirelikte olabilir
Yeğenim kız. Mimarlığı üniversite için istiyor. Asıl istediği Eczacılık-tıp-diş hekimliği. Kıbrısa bakıyoruz ücretli ama galiba imkansız
-
Eczacılık tıp diş girmesi için sırasıyla 100k 50k 80k ya girmesi lazımdı kıbrısa falan boşuna bakmayın barajlarını gecememis bu bölümlerin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Usta mezunluk dusunsun bence yegeniniz ılk senesıyse bı sans daha verıverın cocuga
-
Mezuna kalsın ne yapacak.Kalmam diyorsa o sıradan hemşirelik geliyor mu bilmiyorum ama hemşirelik yazabilir
Mimarlık bölümün de karar verdi galiba. 2. senesiydi bu dönem bir daha mezuna kalmak istemiyormuş.
-
Hayırlısı olsun hocam
Tamam Hocam şu anda müsait değilim akşam size özelden araştırıp yazayım. Hayırlısı olur umarım yeğeniniz için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Usta mezunluk dusunsun bence yegeniniz ılk senesıyse bı sans daha verıverın cocuga |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X