Şimdi Ara

YKS 13.sü ama 1.5 Yıldır İşsiz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YKS 13.sü ama 1.5 Yıldır İşsiz!AkademikLinkyoutube
    #akademiklink #başarı #üniversite Hayatta bazen akademik başarı gelecek vaad eder mi? YKS'de sıralamaya girmek gerçekten önemli mi? Üniversite mezunları nasıl iş buluyor? Hepsi ve daha fazlasını sevgili YKS 13.sü olan Ece hocamızla konuştuk! 📌Katıl butonu ile hem ekibimize hem de Babişko Asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCFH3gPaFetVFPHOiU5tUj8g/join 📌 Peki Ya Web sitemizi ziyaret ettiniz mi? Orada da birçok farklı anket ve blog yazıları ile karşınızdayız: akademiklink.net 🔸 Instagram ve Twitterda da farklı içeriklerimiz ile sizleri bekliyoruz: Instagram: https://www.instagram.com/akademiklink/ Twitter: https://twitter.com/istatistikvean1 🔸 Tüm sosyal medya hesaplarımız: https://campsite.bio/akademiklink
    https://www.youtube.com/watch?v=IAtM4Afee4A&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu kızı 1 ay önce falan instagram’da görmüştüm orada da iş bulamadığından bahsediyordu. muhtemelen türkiye 13.’sü olmanın özgüveniyle başlangıç için 100k bile olsa beyaz yaka köleliği yapmak istemiyor. önce reels sonra youtube videosu derken muhtemelen influencer olma girişimleri var zira sponsorlar falan derken hayvan gibi para kazanıyorlar.
  • Videoda kendisi söylüyor iş beğenmediğini

• Garip bir şekilde Sabancı TM bölümü mezunu işsiz olan kaç kişi duydum. Sebebi nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Takıldığım yer daha çok video çekilen ortam oldu, insan az özenir ya

• YKS 13.sü ama 1.5 Yıldır İşsiz!

Şu kadro ile takılmış büyük ihtimalle üni hayatında

• bu kızı 1 ay önce falan instagram’da görmüştüm orada da iş bulamadığından bahsediyordu. muhtemelen türkiye 13.’sü olmanın özgüveniyle başlangıç için 100k bile olsa beyaz yaka köleliği yapmak istemiyor. önce reels sonra youtube videosu derken muhtemelen influencer olma girişimleri var zira sponsorlar falan derken hayvan gibi para kazanıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1,5 yılda 40 tane iş ilanına müracaat ettim diyor, gayet normal işsiz kalması

Edit: Kızın adam akıllı bir stajı da yok, uluslararası ilişkiler gibi kolay bir bölümde, Sabancı gibi kolay bir üniversitede yapa yapa 2.6 GPA yapmış. YKS 13.lüğü ile iş bulunmuyor, zaten son aylarda sayısal beceremeyip EA'ya geçen tiplerden. EA'da derece yapanlara çok derece yapmış gözüyle bakmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengcici -- 3 Ağustos 2025; 14:20:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt
    13. olmuşsun ama 100 bin lirayı küçümsüyorsun baştan o bölümü tercih etmeyeceksin o zaman. TC wc halkına hersey müstahak

• cengcici C kullanıcısına yanıt

2.6'yı videoda mı söylüyor, dikkat etmemişim  sabancıda 3 altına diploma veriyorlar mı ya

• undetectable U kullanıcısına yanıt

Twitter’ın yalancısıyım, LinkedIn’ini uçurmuş kız o yüzden teyit edemiyorum, bazıları 3.3 olduğunu iddia ediyor yine Twitter’da, ikisi de düşük öyle bir okul için

hocam hadi 3.3 kabul edilebilir diyelim. iibf okuyup da uzun dönem staj yapmayan biri nasıl iş bulmayı planlıyor ki? hiç akıl işi değil

• Ya arkadaşlar siz iyi misiniz? YKS 13.sü, ÇAP yapmış, Sabancı mezunu kız. GPA 2.6 da olsa, çok fazla staj yapmamış da olsa, 1 senedir işsiz kalması hiç normal değil. 215 tane falan üniversite var, bu kız iş bulamıyorsa diğer insanlar ne yapacak? Bu arada yüksek ortalama iş bulmak için yapılan bir şey değildir, okuldaki derslerin piyasadaki işlerle hiç alakası yok.

• Pîr kullanıcısına yanıt
    100 bin iyi para 4 ay da 400 k çene ameliyatı oluruz

• ikigai kullanıcısına yanıt

Tamam da, seçici davranıyorum diyor. Mevcut iş piyasasındaki herhangi bir işe giremiyor değil. Demek ki bu süreci finanse de edebiliyor. Toplumda işsiz olarak adlandırılan kesimle aynı değil. İyi okul ve bölümlerden mezun kişiler bile eğer başka şansları yoksa ilk buldukları ile atlıyorlar genellikle. Eğer bunu yapmayıp benim için ideal işi bekleyeceğim diyorsa o bir tercihtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: derfremde

Tamam da, seçici davranıyorum diyor. Mevcut iş piyasasındaki herhangi bir işe giremiyor değil. Demek ki bu süreci finanse de edebiliyor. Toplumda işsiz olarak adlandırılan kesimle aynı değil. İyi okul ve bölümlerden mezun kişiler bile eğer başka şansları yoksa ilk buldukları ile atlıyorlar genellikle. Eğer bunu yapmayıp benim için ideal işi bekleyeceğim diyorsa o bir tercihtir.

YKS 13.'sü, TR'nin en iyi üniversitelerinden birini ÇAP yaparak bitirmiş. Üç harflilerde kasiyer olarak mı işe başlasın ne yapsın iş bulamayınca? İş seçmeden her yere başvurmak ayrı bir saçmalık bence. İstediğin hiçbir yer seni almıyorsa, sürekli daha aşağıya bakmak yerine alternatif yollar aramanın zamanı gelmiş demektir.

Kasiyer olarak mı başlasın diye abartılı bir soruya gerek yok. Kendi bölüm arkadaşları nerede çalışmaya başladıysa öyle bir yerde çalışabilir. Aynı dönemde mezun olan herkes mi işsiz kaldı? Hepsi iyi kötü bir yerde başlamıştır.

• derfremde D kullanıcısına yanıt

Anlamıyorsunuz sanırım. Videoyu izlediniz mi? Çünkü videoda da açıkça belirtmişler. Özel okullarda, iş bulamayan bir burslular kalır, çünkü paralıların hepsinin ailelerinin bağlantıları ve paraları vardır. Dönem arkadaşlarının sahip olduğu aynı bağlantılara ve tanıdıklara sahip değil bu kız belli ki, defalarca videoda bu konuşuldu oysa ki...

Kendi çevremden de biliyorum, stajlar bile tamamen tanıdık aracılığyla bulunuyor. Daha geçen bir arkadaşa nasıl stajı bulduğunu sordum, tanıdık olmasa imkansız dedi kendisi de.

Bunu bilmek için videoyu izlemeye veya özel üniversitede okumaya gerek yok. Zengin ve bağlantıları iyi olan kişiler Sabancı'da değil herhangi bir Anadolu üniversitesinde de okusa da en kaymak tabaka işlere yerleşir. Sabancı'da burslu okuyan kişinin kendini oradaki zengin aile çocuklarıyla kıyaslaması büyük yanılgı. Devlet üniversitesinde İİBF okuyan kişiler videoda bahsedilen gibi teklif yağmuruyla mu karşılaşıyor. Boğaziçi İktisat mezunları bile uğraşıyor, didiniyor iyi bir işe ulaşmak için. Denetleme firmalarında düşük maaşlarla keyiflerinden mi çalışıyorlar?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.