Değer mi

GTÜ’den Marmara’ya
CENG 2. sınıfta bir daha YKS’ye hazırlanmak
Ben geçen sene 10k ile GTÜ CENG’e girdim geçen sene 1. mezun yılımda sonra hazırlığı atladım sınavla, 1 yıl kaybetmiş sayılır mıyım bilmiyorum neyse işte. Zaten düşeceğini bekliyordum sıralamaların ama dün görünce şok geçirdim, 10k ile girdiğim bölüm 22k’dan adam alıyor. Boşa okuyor gibi hissediyorum seneye 30k olacak bölümde.
Hem 2. sınıf derslerini idare edip hem de bir taraftan YKS çalışmak ne kadar mümkün? Konuları pek unutmadım, deneme çöze çöze günde maks 2-3 saat ayırarak çalışmayı düşünüyorum, bir mucize olur da ODTÜ falan tutturursam dersleri sayalar mı onu da bilmiyorum. Sizce ne kadar mantıklı olur? Seneye daha da düşer sıralamalar en kötü YTÜ’ye geçerim gibime geliyor
Office aboneliği biten üniversite

Bu olayla ilgili konu açtım ama adminler sildi, başlıkta okulun adının araya ö koydum diye galiba
Neyse siz 10k’dan gtü ceng yazmaya devam edin teknolojinin doruklarında bir eğitim sizi bekliyor
YTÜ Yatay Geçiş akıl almaz puan hesabı

Kısaca: (YKS puanınız - 180)/380
Yani girmeye çalıştığınız bölümün puanının yükselmesi düşmesi, sınav zorluğundan dolayı puanların düşmesi gibi şeyler dikkate alınmıyor. 23’te sınava girip hazırlık okuyanlar 24’te sınava girip hazırlığı geçenlerden avantajlı. Diğer okullar genelde bölümün puanıyla başvuru yaptığın puanı oranlıyor. Bu şekilde zor yılda sınava girenler dezavantajlı.
2025 CENG alım fırsatı
2025 CENG yazmak için en iyi yıl, sıralamalar çakılacak, çok düşük sıralamalarla çok iyi bölümler gelecek, herkes AI geldi iş kalmadı diye düşünüyor ama atladıkları bir konu var, 2025’te giren 1+4 yıl okuduktan sonra 2030’da mezun olacak. 2030’a kadar olacakları aşağıya yazıyorum:
2027 - AI hâlâ hayvani bir güç tükettiğinden ve firmalar beleş şeyler vermek zorunda olduklarından AI boomun 5. senesinde bile zarar ediyorlar
2028 - Yatırımcıların sabrı tükeniyor, yavaş yavaş çok büyük AI startupları dışındakiler bir bir yatırımcı kaybedip batıyor
2029 - Yatırımcılar ilgilenirini AI’dan daha genel teknoloji sektörüne geri dönüyor(2022 öncesi gibi), her yer deli gibi mühendis aramaya başlıyor
2030 - YKS 2030 CENG sıralamarı tavan yapıyor
Düşükken toplayın pişman olursunuz
Bir arkadaşım ciddi bir hastalık geçirip 1 ay hastanede yatmak zorunda kaldı, raporu vs. de var, bir hoca hariç diğer hocalar çok anlayışlı karşıladılar, vize ve finallerde de yüksek alınca geçti diğerlerinden ama o hoca NA girdi, dersten kaldığı için 1 yıl uzuyor okul, 2 haftadır hoca oyalıyor son iki gündür de ghostluyor. Bu konuda ne yapılabilir okuldan kimsenin taktığı yok meseleyi
GTÜ'den kurtulmak
Geçen sene burada Reddit'te falan yazılanlara aldırmadan, ben yaparım ya ne olacak diyerek gittim GTÜ CENG yazdım. Okul beni 1 yılda illallah ettirdi. Okul her anlamda çok zayıf, öğrenci kalitesi yerlerde, eğitim kalitesi de çok kötü bir iki hoca hariç, bilgisayar bölümünün bilgisayar laboratuvarında çalışan bilgisayar yok, prestiji yok, adı yok, kimsenin umrunda değilsiniz, ne İstanbul'dasınız ne Kocaeli'ndesiniz, leş gibi bir yer. Özellikle 2. dönemde bazı hocalar var cidden hayattan bezdiriyor insanları, dersteki her şey o an hocanın kafasına ne eserse öyle, ne bir sistemleri var ne bir tertipleri var. Taşrada okuyor gibi hissediyorum kendimi.
Ortalamam 4'e çok yakın ama seneye bu hocalarla 4'e yakın tutmam pek mümkün değil, 100 kişilik sınıftan şansına AA alan 3-5 kişinin içinde olmam zor, bu dönem oldu bir şekilde ama 2-3 dersten CC-CB alsam da şaşırmazdım, bazı hocalar sanki rastgele puanlandırıyorlarmış gibime geliyor sınavları. 2. sınıfta hocalar kendileri bile okumuyor sınavları bu arada ChatGPT'ye okutuyorlar, tamamen şansa notlandırılıyorsunuz, itirazı da takan yok. Üst sınıflar çok muzdaripti bu durumdan.
Neyse şimdi gelelim kurtulma kısmına, yatay geçişle benim sıralamamdan daha yüksek alan başvurabileceğim her yere başvurmak gibi bir düşüncem var ama korkuyorum daha kötü olacak diye. YTÜ gelirse iyi olur ama olmayacak yüksek ihtimalle geçen seneye bakılırsa, İTÜ zaten gelmez, Marmara'dan da emin değilim orası nasıldır hiç bilmiyorum. Sizce bir sene daha GTÜ'de kalıp ortalama kasmaya çalışmaya devam edip daha bir yeri mi hedefleyeyim(çok büyük kumar) yoksa siktir olup gitmeli miyim?
Bunu GTÜ CENG hakkında bilgi almak isteyenler için de yazıyorum, sakın ama sakın ha gelmeyin, hayatınızın hatasını yaparsınız.
GTÜ’den Marmara’ya geçmeye değer mi
10 küsür k sıralama yapıp Marmara ceng’i 10-20 kişi ile kaçırdım, GPA’im 3,97 şu an, ikinci dönem de kolay kolay düşmez. Diğer okullara da yatay atmayı deneyeceğim ama Marmara’ya istersem direkt geçerim diye düşünüyorum ama değer mi emin değilim. Marmara’da okuyan varsa memnunlar mı bölüm nasıl bilgi verebilirler mi?
Ülkücüler konusu da kafamı karıştırıyor, okulda bahsedildiği kadar aktifler mi? GTÜ’ye İslamcı diyorlardı(ki ülkücülere tercih ederim), ben saçma sapan etkinlik yapmaları dışında bir zararlarını görmedim ve azınlıklar zaten okulda. Marmara’da da böyle mi yoksa Gazi gibi hardcore ülkücülük(yol kesme, dayak vb.) yapıyorlar mı?
Koç ÇAP şartları değişmiş
GPA şartı 2,72’den 3,00’a çıkmış, sözelden dilden EA’dan gireyim ceng okurum diyenler iyi düşünsün.
Kaynak: https://registrar.ku.edu.tr/wp-content/uploads/2024/06/Cift-Anadal-Programi-Yonergesi-2.pdf Madde 7.1.6.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 69
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 274)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
10 Yanıt
0