Şimdi Ara

Yıllık izinleri kullanmayınca ne oluyor yanıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ben türkiyede hiç çalışmamış biriyim. tr deki iş kanununu hiç bilmiyorum. yurtdışındayım.
    sormak istediğim

-türkiyede yıllık izniniz yılda kaç gün?
    - atıyorum 5 yıl çalıştınız her yıl 5er gün izin kullandınız gerisini kullanmadınız. işten çıkarken parasını alıyor musunuz o günlerin? yoksa yanıyor mu ?

internette biton yalan yanlış bilgi yorum var. doğru güncel bilgiye ulaşmak biraz zor - zaman alıcı. konu açayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanmadıkların bir sonraki seneye aktarılıyor ve çıkarken parasını alıyorsun diye biliyorum. çünkü çalıştığım yerden abi geçen seneden şu kadar var yarısının parasını alıcam birazda yatarım ya muhabbetleri duyuyorum hep.

mesela benim şuanda 30 gün iznim bekliyor.

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • İş yeriyle olan muhabbetine göre iznini kullanmadığın sene içerisinde de alabilirsin parasını. İlla işten çıkarken diye bir kaide yok.

Velev ki kisi isi birakti bu sefer hakettigi yillik izinlerinin parasini alir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: em2018

meslek elektrik işleri. geri dönmeyi düşünüyorum da şuan değil.sadece türkiyedeki iş kanununu sordum.orda da paso kanun değişiyor takip eden varmıdır bilmiyorum.
    Hocam çok mecbur değilsen dönme. Lütfen yazık günah
    - yıllık izinler kullanılmadığı zaman yanmaz
    - yıllık izinler (kanunen) kullanılmak zorunda yani işveren/işçi parasını teklif edemez (aralarında anlaşıp kullanmış gibi gösterip parasını alanları demiyorum)
    -işten çıkarken genelde karşılıklı anlaşıp parasını alıyorsunuz ama kanunen dava açarsanız işverenin başını ağrıtabilirsiniz(bildirgede yıllık izin kullanımı gösterilmediğinden kullanmadım dersiniz, parası verdim dese bile yasal olarak kullandırmak zorunda) yukardaki sebepten dolayı; usulen işten çıkacağınız zaman yıllık izinlerinizi kullanır izinler bitince işten çıkışınız verilir.

valla hocam ben 2007den beri yurtdışındayım. başka konuya da yazdım. ülke de değiştim bi ara.

herkes yurtdışı deyince karşıdakini eyfel kulesinin altında kafede oturup mini etekli kızlarla gülüşüyor çiçeklere bakıp cafe noir'ını yudumluyor sanıyor ama yurtdışının da kendi zorlukları var. giden yaşayan bilir. bidefa gittiğin yere ait hissetmiyorsan kendini,dışlanmış hissediyorsan hapı yuttun. zaten gidecem yakında modunda olursan yarım yamalak hayatın olur en başta... diğer konuları hiç bahsetmiyorum. şimdi en basitinden düşün bir markete girdin. orda 5kişi var sende ordasın. market sahibi buyrun siz ne istemiştiniz dedi yabancı dilde.seninde istediğin malzemeyi söylerken telafuz çok iyi değil diyelim. söyledin ve herkes o an döndü sana baktı alaycı bakışlarla gülerek. bak tek bu bile çok gıcık bir durum.ki bu en basit bir olay. ciddi bir olay da değil. daha ciddi olay söyliyim. çocuğun var diyelim. o ülkenin dilini tam kıvıramazsa nolacak? eğer ailede full türkçe ise kıvıramaz. hadi diyelim kıvırdı yazdırdın ilkokula yurtdışında. çocuk 4.sınıfa giderken türkiyeye dönmen gerekti. e nolacak şimdi? yani yurtdışının çok zorlukları da var. öyle kolay değil herşey. anlıyorym herkes tr den bıkmış yurtdışına kapağı attığı an herşey süper olacak sanıyor ama sen sabah 8de işe gidip 17de çıkıp 18de eve giden adamsan çok da farketmiyor yurtdışı falan.. gençliğini satıp birikim yapıyorsun,aileni arkadaşlarını akrabalarını çevrenle bağları zamanla tek tek koparıyorsun farkına varmadan. öyle kolay değil bu işler. ben 5sene daha takılırım maksimum diye düşünüyorum bakalım.

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    bizim alamancı enişte de aynen senin gibi düşünüyor, hatta doğan çocukların vatandaşlığını bile iptal ettirmeyi düşünüyor.. adam temelli geldikten sonra almanya ile tüm bağlarını koparmak istiyor... ne sövdük adama "yapma etme, sen kendi vatandşlığı iptal ettir bari çocuklarkini ettirme, bizim yaşımıza gelirlerse söverler sana" diye baya adamın başının etini yedik.. tabiki dışardan kolay gözüküyor ama yaşam standatlarının daha iyi olduğu inkar edilemez
    yurtdışındasın markete gittin bir ürün gördün ve hoşuna gitti ama alırsam bunu götüremem diye düşündün. böyle böyle yarım yamalak hayatın oluyo anladın mı hocam. öyle çok kolay değil bu işler. temelli yerleşcem dersen onun da zorluğu var.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.