Şimdi Ara

Çarşı ekmeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu çarşı ekmeğinin bir hikayesi var.köyde yaşayanlar bilir marketlerden aldığımız ekmeklere çarşı ekmeği derdik.eskiden köylerde çarşı ekmeği satılmazdı çarşıdan getirirlerdi yemekle değil arkadaşlar kuru kuru hatta yufka ekmeğin içine sararda yerdik.çarşı ekmeği yemek için cumayı beklerdik çünkü cumadan cumaya gidilirdi çarşıya.merak edenlere yıl 1970 .ben bunları yaşadım gördüm.yeni nesil yediğini yiyor yemediğini çöpe atıyor taze değilse beğenmiyor.ekmeğin değerini bilmiyoruz bu bolluğun bir kıtlığı olurmu dersiniz.ozellikle otellerde çok ekmek dökülüyor çöpe.ekmekle ağzını silip çöpe atanı gördüm.ekmeğe hürmet edip değerini bilelim.

• evet haklısın ben görmedim ama annem derdi hep. ben köye gittiğimde hep yufka ekmeğe özenerdim oda bizde sizin gibiyken bundan bıkmıştık çarşı ekmeğini gözlerdik gelsede yesek diye derdi
  • babaannem hala çarşekmek der ve bendede alışkanlık oldu bu ünv. ye geldiğimde çok üğraştım somun ekmek demeye fln..bayatlayan çarşekmeklerde tavada yumurtayı kızartıp üzerine de bu bayat ekmekler öveleyip yerdik hatta ramazanda genelde sahurda ekmek övmesi yeriz biz şimdileri ise evde yemeğim olmayınca ve ekmek birikince öğrenci evimde ekmek övmesi yerim küçük bi yoğurt alıp onuda pekmezle karıştır sonra yemede yanında yat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaW331 -- 1 Şubat 2010; 23:12:26 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.