|
daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz. önce türkçe öğrenin. |

|
daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz. önce türkçe öğrenin. |
Kesinlikle öyle. Türkçe dil desteği vermeyen oyunların şirketleri boykot edilmeli, oyunları satın alınmamalı. Satış adetleri tamamen bahane. Yahu elin indie oyunu geliyor Türkçe dil desteği koyuyor ama ciddi satış yapan Rockstar, Ubisoft, EA Games, Acrivision oyunlarına Türkçe desteği koyamıyor. Bu şu demek biz sizi şeyimize takmıyoruz ama siz yine de eşşşşşşek gibi bizim oyunlarımızı satın alıp bize para kazandırmaya devam edeceksiniz. Tam olarak bu. Hikayesinin hiçbir önemi olmadığı, bir senaryonun bir anlatımın olmadığı oyunlar neyse gerek de yok ama oetada bir hikaye, derin bir senaryosu olan, diyalog yoğun bir oyuna Türkçe altyazı bile koymamaktami ben art niyet ararım. Ubisoft mesela deli gibi Assassin's Creed satıyor ama bir kere bile Türkçe altyazı dahi koymuş değildir oyunlarına. AC Valhalla epey sattı diye biliyorum. Bu arada bu hıyar Ubisoft 2011'de çıkardığı AC Revelations oyununun hikayesini ağırlıklı olarak İstanbul'da ve Kapadokya'da geçirmişti. %99 filan. Ama oyun 1450'lerde geçmesine rağmen ne bir Türkçe dublaj ne bir Türkçe altyazı görebildik. Sağdan soldan korsan birkaç Türkçe cümle koymuşlar NPC'lerden rastgele çıkıyor bu sesler. Arada da yerel halkın o havasını verebilmek için cümlelere -arkadaşım gibi- Türkçe birkaç sözcük ekleyip bitirip bunları da elin yabancısına o komil telaffuzlarıyla okutmuşlardı. Böyle apta aptal işler. Bak ama Elin CD Projekt'i oyunlarına Türkçe'yi çatır çatır veriyor. Witcher 2-3 Cyberpunk 2077 vs. Neyse Özetle Türkçe'ye tenezzül etmeyen oyunlara biz de tenezzül etmeyelim. Satın almayalım, alacaksak da korsan oynayalim bizi sallamayan bu firmaları biz de sallamayalım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şu banzai denen elemanı ciddiye alıp cevap vermeyin. Herif bana Kes yazmış klasik kendini bir şey sanan ve bu vesileyle üstten konuşmaya çalışan tip cümlesi. Kendi çapında milleti aşağılamaya çalışıyor yok önce Türkçe öğrenin yok okuduğunuzu anlamıyorsunuz ülkemizi rezil ediyorsunuz yok firmaları rahatsız ediyorsunuz . Bunun gibi tipleri iyi bilirim İngilizce biliyormuş da sizin gibiler yüzünden Türkçe gelmese de olur diyor. Firma rahatsız olursa veya istemez ise konuyu kilitler yada düşünmediğini belirtir. Sana mı kaldı firmaları savunmak. Sana mı kaldı parasını verip kendi dilinin eklenmesi için çaba gösteren insanları aşağılamak . Kaybol ötede bildiğin dil ile oyna. |
|
|
|
zorla mı satıyorlar? |
Istek listemin 3. sırasındaydı. 1'e yerleşti. Alınır şimdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 15 Aralık 2025; 11:0:55 > |
Hocam, bu tarz şeylere inanan insanlar her yerde var. Bunlar ilk gördüklerine, ilk okuduklarına, ilk duyduklarına direkt inanırlar. Altı nedir, üstü nedir kafa yormazlar. Genelde de bu tarz insanlar daha kolay dolandırılır. Kolay güvenip inanırlar. Bir de günümüz teknolojisine ayak uydurdular. Mesela chat gpt'nin falan her söylediğini doğru zannediyorlar. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 15 Aralık 2025; 11:36:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Adam olan bir insanı tipiyle yargılamaz!!! Kim ne derse desin firmalarla bağlantıya geçip forumlarda talep başlığı açıp insanları oraya yönlendirerek Türkçe oyun sektöründe yeni bir akım başlattı bu arkadaş güzel bir topluluk oluşturdular ve oldukça da etkili ve kararlı duruş sergileyip firmaların dikkatini çekiyorlar.
Save 30% on Hell is Us on Steam https://store.steampowered.com/app/1620730/Hell_is_Usmesela bu oyuna talep için başlık açtığında fransız yapımcı kesin bir dille oyuna Türkçe eklemeyeceğini bildirmişti ama sonradan oyuna topluluk tarafından inanılmaz bir talep olunca kararından dönüp oyuna hem Türkçe yazı eklenmiş hem de ülkemize özel fiyatlandırma yapmıştı. Son olarak ciddiye alınmayan adamın bir videosu ciddiye alınmayan biriyle bırak sohbeti oraya yaklaştırmazlar bile. DAKİKALAR;
00:00 Black State oynamak için Motion Blur stüdyosuna geldim
01:26 Black State oynadım
03:37 Gerçek zamanlı mekan değişimi manyaklığı
08:55 Black State hazır asetlerle yapılmadı
09:08 Black State çok ince işçilikle ve titizlikle yapılıyor
11:18 Black State çok fazla yansıma var eleştirisi
12:45 Black State oynamaya devam
12:59 Black State boss figt
17:27 Kadir Demirden ile soru cevap
31:48 Black State hangi platformlara çıkacak
32:42 Kadir Demirden soru cevap devam
Kabus22 oyunuyla tanıdığımız Kadir Demirden tarafından kurulan Motion Blur oyun stüdyosunun geliştirdiği Black State oyununu oynadım ve oyun hakkında deneyimlerimi sizlere aktardım. Buna Black State inceleme değil ama Black State ön iceleme gözüyle bakabilirsiniz, iyi seyirler!
#mustafakadir #blackstate #oyun https://www.youtube.com/watch?v=V5ZbMwD2JL0Asıl ciddiye alınmayacak tipler sizin gibiler özellikle bizim ülkede kim başarılı bir iş yapsa çıtayı biraz yükseltse hemen aşağı çekmek için birileri elinden geleni yapar adamın çabalarını katkılarını ve insanları örgütlemesini görmek yerine kıyafetine makyajına saçına takılıp baştan ön yargıyla gömer yaptığı işten soğutur. |
Az sonra sana da ağlamaya başlar; “Mustafa’nın adamı” ya da “hayranısın” diye suçlar. Belli ki yaşı da büyük ama 30 yaşına bile gelmemiş insanlara trollük yapma peşinde. Benim tahminim, zamanında oyunlarla ilgili bir şey denemiş ama başaramamış. Şimdi de bunu başaran kişiyi kıskançlıktan aşağı çekmeye çalışıyor. Bir şey bulamayınca da adamın kılığına kıyafetine laf ediyor. Azıcık Google kullanmayı bilen biri, bu oyunların nasıl Türkçe olduğunu zaten rahatlıkla bulabilir. Buna rağmen her Türkçe çıkan oyuna “bu adam yine atladı” demesi resmen terbiyesizlik. Bir oyuna Türkçe geldiği zaman kocaman “BAŞARDIK” diye yazıp başlığı paylaşıyor. En son çıkan Ghost of Yotei için mesela, “Biz Türkçe getirdik” mi dedi? Demedi! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 15 Aralık 2025; 13:24:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hocam bu arkadaşın savundugu şey dogru degil. Kendiside biliyor. Sırf polemik çıkarmak için inatla insanların vaktini çalıp hala daha konuşuyor. Mustafa Kadir'i herkes nasıl tanıyorsa o kadar biliyorum. Hiç bir şey yapmamaktansa oyun yapımcılarına ulaşmak bin kat iyidir. Spam yapıyorsunuz diyerek olayı basitleştirmeye çalışıyor. Oyun yapımcıları kendileri söylüyor. Konu açın, toplanın, yorum yapın bir görelim kaç kişi istiyormuş diye. Bunu demese bile oyun yapımcısı yine toplanıp hak aramak güzel bir şey. En basit şey ülkemizde satışı olan bir oyunu Türkçe istemek. İnsanca yaşamak isteyen herkesin en basit haklarından birisi. Bu basit hakka sahip olmak için elini taşın altına koyanlara karşı çıkmak en basitinden bu ülkede iyi şey olmasını istemeyen birisi olmakla eş deger. Kendi ülkesinde iyi bir şey olmasını istemeyenlere ne denir? Cevabını herkes biliyor. |
|