Şimdi Ara

'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
5.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

seni ilgilendiren durum olmadığı taktirde önümüze engel çıkarmaya çalıştığına göre suç sende

'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldi
    'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldix (formerly twitter)
    Wordkeepers (@WordkeepersLoc) on X
    https://x.com/WordkeepersLoc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entwined -- 14 Aralık 2025; 18:18:40 >

Bir şey bildiğin yok, zaten yapımcılar kendileri diyor çok mesaj olursa ekleriz diye.

• Yahu arkadaş, her yerde 500 600tl Ps store da 2 katı fiyatla satılıyor. Bir heves ettik, ps4 çok memnun etti diye ps5 aldık ama çok pişman etti bizi Sony bu nesilde yav. Oyun oynayamıyoruz Sony, firmalar Türkçe getirmis getirmemiş oraya gelene kadar oyun alamıyoruz arkadaş önce bunu çözmek lazim. Konsolda oyun yok, olan oyun cok pahalı. Yoksa cokta fifi artık Ingilizce oynamaya da razıyız. Pc oyunculuğu en güzeli şu an. Satılık ps5 var kelepir arkadaslar. Ama tavsiye etmiyorum almayin :)

• teknoloji_expert kullanıcısına yanıt

Hayır, kendileri hatta olabildiğince yapay zekâya karşılar müşterileri tarafından direktif almadıkları sürece (örneğin Microsoft). 2 çevirmen, 1 terminolog, 2 redaktör ve 1 proje yöneticisi ile bu değerli projeyi tamamlamışlar. Özgür Bey ve şirketi Wordkeepers ülkemizin değerli yerelleştirme şirketlerindendir 23 Studios, LocPick ve AiBell’in yanı sıra, ki onlar gibi de epey bir şirket türemekte Ichineko ve Plus Localization gibi. Bu tür büyük yapımlara olabildiğince yapay zekâ değmemekte çok şükür, lütfen siz de değmemesinden yana olun, bu tür emektar ve resmî iş yapan kişileri bilip destek olun. Yapay zekâ teknolojisi özellikle resmî işlerde insan zekâsı, emeği ve yaratıcılığının yerini almamalı bir “masraf kısma” aracı olarak. Yetkin hiçbir çevirmen yapay zekâya ihtiyaç duymaz. Clair Obscur: Expedition 33’ün resmî Türkçe dil desteğine ulaşması cidden takdire şayan ve kutlanması gereken bir olay.

• şu elemana inanan insanları görünce istemsizce bir gülme geliyor 🤣🤣 milyon dolarlık oyun firmaları sadece 1 videosunu bile izlese kim bu ergen derler şu oda düzenenine bak tipe şekle bak kim niye bu elemanı ciddeye alsın. her oyuna atlıyor ben yaptım diyor. olaylara mantıklı bakmaya çalışın arkadaşlar sizlerin üzerinden para kazanan böyle kişilere prim vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• byvolcan kullanıcısına yanıt

Arkadaşa malum olmuş ozaman🤣 Bu eleman Türkçe muhabbetleri çıkmadan çok önce oyuna Türkçe eklenecek dedi. Oyuna Türkçe gelmeden önce gelmesin diye dua edenler şimdi nasil da ağlıyorlar 'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldi 'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldi 'Yılın Oyunu' seçilen Expedition 33'e Türkçe dil desteği geldi 

Hocam siz bu konuda bilgili gibi davranıyorsunuz hatta lokalizasyon şirketleriyle konuştuğunuz bile iddia ediyorsunuz fakat küçük bir sorun var.Clair obscsuru 23 studios'un çevirdiğini söylediniz diğer dilleri de yaptıkları için gecikti dediniz. Bir arkadaş da size kaynak sordu ve ''direkt 23 studios'' dediniz.Direkt olarak yanlış bilgi çeviriyi yapan stüdyo wordkeepers. Nasıl oluyor da çeviriyi yapmayan stüdyo size yapmadıları çeviri hakkında bilgi veriyor sizde onu bunu yazıyorsunuz? Merak ediyorum.

sen zaten tapıyorsun bu elemana garip şekilde vardır bir çıkarın diye düşünüyorum yoksa kimse uğraşmaz koşturmaz bedavadan..

Ayrıca yorumun çok yanlış olmuş kimse oyun Türkçe olmasın demiyor keşke her oyun Türkçe olsa ne güzel olur ama bu işleri tek başına ben yaptım diyen liseli gibi yayın açan birine inanman akıl alır gibi değil gerçekten. Her çıkacak oyuna Türkçe olucak diyor arada tutanlar oluncada ben yaptım diyor 😅

neyse iyi oyunlar herkese 🙋🏻‍♂️

Evet hocam, maalesef bu bilgiler özele girer. Büyük olasilikla bizde başkalarının kendini tatmin kaynağı olmuşuz.

Kimsenin haşa kimseye taptığı yok, Allah dışın da hiçbirşeye tapilmaz zaten de işte kime diyoruz?

İşini iyi yapana ve hayatımıza güzellik katana saygımız var.

Adam oyunun nasil Türkçe olduğunu açıkladığı videosu var ama onu bile izlemekten aciz insanlar var.

• Nerede ben yaptım diyor? Ayrıca kazanacaksa böyle insanlar kazansın, zamanında 60 dolarlık oyuna 130 dolar fiyat çekenlerle sponsorluk yapıp oyuncu topluluğuna bir gram faydası olmayanlar var. Onlar kazanacağına bu arkadaş kazansın.

Bir oyuna resmi Türkçe dil destegi için talepte bulunmak insanların istekleridir ve insanca yaşama haklarından sadece bir tanesidir. İng bilsen bile kendi dilinde ve kültüründe olmasını istemek senin en dogal hakkındır. Yani işin özünde bu bir tepkidir. İnsanlar hiç tepki göstermesin mi? Neden yapımcıya seslerini duyurmaya çalışmasınlar? Sen burada insanlara resmen koyun ol diyorsun. Dogru olarak düşündügün şeyi bir sorgula. Baştan aşagı yanlış olan şeyi dogru sanmışsın.

Burada konuşulan şey; bir sürecin başlatılması, görünür hale getirilmesi ve topluluğun organize edilmesi.

Oda düzeni, tipi, yaşı gibi konuların bu işle hiçbir ilgisi yok. Firmalar dış görünüşe değil, oluşan talebe ve etkileşime bakar.

Eğer yüzlerce Steam yorumu, başlık ve geri bildirim oluştuysa, bunu tetikleyen çağrının da bir karşılığı vardır.

Beğenmeyebilirsiniz, katılmayabilirsiniz ama kişisel özellikler üzerinden hakaret etmek yerine ortaya çıkan sonucu konuşmak daha mantıklı olur. Türkçe eklendiyse, bu toplu talebin sonucudur.

Zaten bu konuda daha birsey yazmaya gerek yok, bilinç sahibi insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar. Kendi kendine ego yapan sürecin dışında olup sallayan insanlara daha cevap vermek istemiyorum. Onları burda görüyoruz okuyoruz, kıvranmalarını görüyoruz. Artık dış görünüşüne saldırmaya başlamışlar.

• oyungazi kullanıcısına yanıt

Çok güzel özetlemişsiniz hocam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.