Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniv. Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
18.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar buraya giden yada tanıdığı giden var mı aranızda?Bu sene ygs'de güzel mıçtığım için sanırım İTÜ'ye puanım yetmeyecek sizce burası İTÜ'den fazla bir eksik yaratırmı?İş konusunda ve yurtdışında master gibi işler için?
    Bunu sormamın sebebi bir tanıdığım buraya gidiyor ama memnun değil üniversiteden o yüzden soruyorum sizce İTÜ için mezuna kalmaya değer mi yoksa olursa bu yıl buraya yerleşmeyi düşüneyim mi?

Arkadaşlar kusura bakmayın türev ve organik kimya çalışıp dinamik ile devam edince kafa yarım oldu düzgün cümle kurmakta zorlanıyorum umarım anlamışsınızdır demek istediğimi

• takip
  • up
  • Yıldız teknik makine mühendisliğinde abim okuyor,gayet memnun halinden dersleri falan seçiyorlar haftada belirli günler kafasına göre gidiyor gayet anlıyorda,hatta zamanında itü ye puanı yetiyordu o itü ye değilde yıldız tekniği tercih etmişti.
  • Ytü ile itü yü kıyaslarsan arada eğitim ve imkan açısından bence çok fark var.Makine mühendisliği okuyacağınıda göz önüne alırsak itü sana çok daha fazla şey katar.Ama ytü de kötü bir üniversite değil.Eğer ilk senense ve seneye itü yü kazanabileceğini düşüyorsan bir sene daha hazırlan.Bence değer.Tüm söylediklerimi okul hayatın boyunca kendini geliştirmeye çalışmanı hesaba katarak yaptım.Eğer amacın diploma almaksa boşuna bir sene kaybetme ytü ye gir.
  • Teşekür ederim yorumlarınız için.Gönlümde de hep İTÜ vardı umarım sıralamalar düşerde tek senede girebilirim ama olmazsada mezuna kalıyım teşekürler yorumlarınız için
  • babam ytü makine'den mezun. doğal gaz üzerine çalışıyor. eskiden bir firmada çalışıyordu, iyi de para alıyordu. sonra patronla kavga ettiği için ayrılmak zorunda kalmıştı. peşinden kendi firmasını kurdu, küçük firma tabii. hâlâ devam ediyor. ihale kovalıyor. şu anda deli gibi para basmıyoruz, çok belli etmese de ben ancak döndürdüğünü hatta borçta olduğunu biliyorum. ha, bazen çok iyi işler yakalıyor ve rahat ediyor mutlaka ama okuduğuna değdiğini düşünmediğine eminim. ha, şu anda işveren konumunda olan ve küçük firma sahibi tüm insanlar, ister mühendis ister esnaf olsun, aynı durumdalar. yani mesleği yahut da üniversitesi açısından değil. o firmada kalsaydı çok daha büyük işler yapardı ve çok da yüksek mevkilere çıkardı. şimdi de daha rahat ederdi.

dayımı da örnek vereyim. o da ytü bilgisayar'dan mezun. itü'de ve yeditepe üniversitesi'nde iki tane master yaptı. bir de trakya üniversitesi'yle alakası vardı, ne yaptığını hatırlamıyorum. 34 yaşında bitti okulu, okuması. şu anda ankara'da yaşıyor ve nerede/nasıl çalıştığını tam bilmemekle beraber, iyi para aldığını annemden duyuyorum. bunları niye anlattım? olay kendini geliştirmekle alakalı. babam da dayım da ytü'den mezunlar ama kendi çaplarında iyi mühendisler ve imkanları olduğunda iyi para kazanacak seviyelere geldiler. dayım hâlâ o seviyede. babamın şansı yaver gitmedi diye düşünüyorum.

benim de hedefim itü'ydü, belki benim de itü'ye yetmeyecek ama ben yine de itü'lük çalışmaya çalışıyorum. tempoyu oturtacağıma da inanıyorum. olmazsa da ytü ehm, ytü bilgisayar gibi bölümleri düşünüyorum. ilk başlarda ytü'ye sıcak bakmıyordum, hatta hiç düşünmüyordum bile. şartların seni nereye getireceği belli olmuyor. ama ihtimaller dahiline ytü de girince ve sağlıklı şekilde düşününce o kadar da kötü olmadığını anlıyorsun. sonuçta 100 yıllık bir üniversite, üstelik de teknik bir üniversitede. aynı eğitimi veren diğer üniversitelerin eğitimi, imkanları daha üst düzey olabilir ama ytü'yü de yabana atmamak gerek. ben yine de kuzenimin yanına gideceğime inanıyorum. o da geçen sene itü makine'ye yerleşmişti. aileden mühendisten başka bir şey çıkmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YTÜ iç piyasaya mühendis yetiştirir. Yüksek lisans için tercih edilecek bir yer değildir. Fakat yok efendim ben ordan çıkacam iş bulur muyum demek de YTÜ'yü ezmektir. Çünkü iyi bir üniversitedir ve okunabilir. Eğer ki kazanırsan ve makineyi seviyorsan direk git yok efendim İTÜ olsun 1-2 sene sonra olsun demek saçmalıktır. (ki altını çizerek de söyledim.) Yok efendim illa YTÜ dersen ve makineyi de seviyorsan bir şekilde yatay geçiş yaparsın en azından össye girerken olan stresi yaşamazsın yani senin açından daha iyi olur. Hani çoğu insan diyor ki yok efendim yatay geçiş yapmak gerçekten kazanmaktan daha zordur yok efendim öyle böyle. Eğer ki yatay geçiş yaparsan istediğin olmuş olur hem de 1 sene yakmadan. Fakat ki yapamazsan yine üzülmeyeceksin çünkü yatay geçiş yapmak için köpek gibi çalışmışsındır (ve össden farkı tek güne değil de yayılmış günlere sınavın olduğundan dolayı sınavlarda aksilik olması imkanı daha az.) Böylece ortalaman zaten haliyle yüksektir. İTÜde yüksek lisans yapman için yeterlidir. (ona da yeterli değil ise zaten YTÜ gibi kolay bir ünide hiç çalışmadığını gösterir. Çalışmayan insan da bir sene daha fazla hazırlansa bile bir işe yaramazdı.) İTÜ için 1 sene (ki olma garantisi yok) öss kasmaktansa +1 sene daha koyarsın üstüne 2 senede yüksek lisans tamamlarsın daha iyi bir konumda olursun. İlla İTÜ olacak, gibi düşünceler iyi düşünceler değildir ve sene kaybına değmezler. Peki ne için sene kaybedilir dersen, eğer ki olurda 10 binlik bir adamken gider de sınavda kaydırma olur hastalık olur 100-150 bine düşersen o zaman tekrar hazırlanırsın. Bunun haricinde yok efendim 15 bin olacaktım 22 bin oldum İTÜ elk. tutmadı da YTÜ elk. tuttu diyip de tekrar hazırlanan adam zaman kaybından başka birşey yapmaz. Açıkca netçe söylüyorum İTÜ veya YTÜ yü övme gibi bir durumum yok. İTÜ nün eğitimi YTÜyü 10a katlıyormuş gibi konuşuyor bazı insanlar bu yanlıştır. YTÜ de mühendislik için gereken şeylerin hepsini öğrenirsin. Hatta YTÜ mühendisleri daha girişimci oluyor. (İTÜ'de galiba çok çalıştıklarından sosyal olarak eksiklik olabiliyor.) Kim ne derse desin YTÜ mühendis yetiştirir. İTÜ ise akademisyen yetiştirir Boğaziçi ise yönetici yetiştirir. Genel olarak bu böyledir. YTÜ'den çıktığında istediğin gibi yüksek lisans o veya bu yapıp istediğin alanda ilerlersin. Zorluk da çekmezsin. Ama yok efendim ben hiç çaba sarfetmem dersen emin ol İTÜ'de de iyi yerlere gelebilmen zor. Okulun adı insanı bir noktaya kadar götürür gerisi sana kalmış.

Ha bu kadar yazı yazdım ama söylemeden edemeyecem şu an itü tutmuyor ytüye gitsem olur mu benim için yeterince iyi midir gibisinden konuşuyorsun bu tip konuşmaları bu vakitte yapman iyi değil ta ki lys den sonra puanın gelene kadar da yapma yani ondan sonra lys bitince bu sorduğun yerlerde sana derler YTÜ'yü küçümsüyordun orası bile tutmadı hadi seneye görüşürüz diye. Ayrıca YTÜ'nün yurtdışı bağlantıları iyidir erasmus için konuşayım. Hibe dağılımında ise İTÜ ile YTÜ ilk sıradalar genelde (son 2 sene itü ilk sırada ondan önce ytü de ilk sıradaydı falan fıstık değişiyor öyle) Ha ama makine hakkında konuşursan ben anlamam pek nedir ne değildir diye fakat Elektrik olursa YTÜ idealdir ve İTÜ'yü zorlamak zaman kaybıdır. Daha zaman kaybı olan birşey var ise şu an derslerine son güç asılıp İTÜ'yü hala kazanabilecek iken kazanmak yerine buralarda acaba kazanmasam olur mu diye konu açmaktır. Git çalış kendini toparla.

Bu kadar yazdın ama olur da ilk senende YTÜ gelir ve İTÜ olmadı diye tercih yapmaz isen ve mezuna kalırsan ve bu sözlerimi burda boşa sayarsan hani kötü düşünce olmasın da "iyi oldu kaldığı umarım 3. seneye de kalır." düşüncesi aklımdan geçer ama tabi kişisel veya art niyetli algılama sadece ben böyle düşünüyorum ve söylemek istedim. (İTÜnün 1 sene beklenilecek kadar büyük ve önemli bir yanı yok (YTÜ'ye kıyasla))

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=yt%C3%BC+makine+m%C3%BChendisli%C4%9Fi özellikle 6.entry i oku derim

Taa 9 sene önce yazılmış. O zamana neler değişti kim bilir.
  • Hiçbirşey imkansız değildir.Hedefin itü ise itü kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

YTÜ iç piyasaya mühendis yetiştirir. Yüksek lisans için tercih edilecek bir yer değildir. Fakat yok efendim ben ordan çıkacam iş bulur muyum demek de YTÜ'yü ezmektir. Çünkü iyi bir üniversitedir ve okunabilir. Eğer ki kazanırsan ve makineyi seviyorsan direk git yok efendim İTÜ olsun 1-2 sene sonra olsun demek saçmalıktır. (ki altını çizerek de söyledim.) Yok efendim illa YTÜ dersen ve makineyi de seviyorsan bir şekilde yatay geçiş yaparsın en azından össye girerken olan stresi yaşamazsın yani senin açından daha iyi olur. Hani çoğu insan diyor ki yok efendim yatay geçiş yapmak gerçekten kazanmaktan daha zordur yok efendim öyle böyle. Eğer ki yatay geçiş yaparsan istediğin olmuş olur hem de 1 sene yakmadan. Fakat ki yapamazsan yine üzülmeyeceksin çünkü yatay geçiş yapmak için köpek gibi çalışmışsındır (ve össden farkı tek güne değil de yayılmış günlere sınavın olduğundan dolayı sınavlarda aksilik olması imkanı daha az.) Böylece ortalaman zaten haliyle yüksektir. İTÜde yüksek lisans yapman için yeterlidir. (ona da yeterli değil ise zaten YTÜ gibi kolay bir ünide hiç çalışmadığını gösterir. Çalışmayan insan da bir sene daha fazla hazırlansa bile bir işe yaramazdı.) İTÜ için 1 sene (ki olma garantisi yok) öss kasmaktansa +1 sene daha koyarsın üstüne 2 senede yüksek lisans tamamlarsın daha iyi bir konumda olursun. İlla İTÜ olacak, gibi düşünceler iyi düşünceler değildir ve sene kaybına değmezler. Peki ne için sene kaybedilir dersen, eğer ki olurda 10 binlik bir adamken gider de sınavda kaydırma olur hastalık olur 100-150 bine düşersen o zaman tekrar hazırlanırsın. Bunun haricinde yok efendim 15 bin olacaktım 22 bin oldum İTÜ elk. tutmadı da YTÜ elk. tuttu diyip de tekrar hazırlanan adam zaman kaybından başka birşey yapmaz. Açıkca netçe söylüyorum İTÜ veya YTÜ yü övme gibi bir durumum yok. İTÜ nün eğitimi YTÜyü 10a katlıyormuş gibi konuşuyor bazı insanlar bu yanlıştır. YTÜ de mühendislik için gereken şeylerin hepsini öğrenirsin. Hatta YTÜ mühendisleri daha girişimci oluyor. (İTÜ'de galiba çok çalıştıklarından sosyal olarak eksiklik olabiliyor.) Kim ne derse desin YTÜ mühendis yetiştirir. İTÜ ise akademisyen yetiştirir Boğaziçi ise yönetici yetiştirir. Genel olarak bu böyledir. YTÜ'den çıktığında istediğin gibi yüksek lisans o veya bu yapıp istediğin alanda ilerlersin. Zorluk da çekmezsin. Ama yok efendim ben hiç çaba sarfetmem dersen emin ol İTÜ'de de iyi yerlere gelebilmen zor. Okulun adı insanı bir noktaya kadar götürür gerisi sana kalmış.

Ha bu kadar yazı yazdım ama söylemeden edemeyecem şu an itü tutmuyor ytüye gitsem olur mu benim için yeterince iyi midir gibisinden konuşuyorsun bu tip konuşmaları bu vakitte yapman iyi değil ta ki lys den sonra puanın gelene kadar da yapma yani ondan sonra lys bitince bu sorduğun yerlerde sana derler YTÜ'yü küçümsüyordun orası bile tutmadı hadi seneye görüşürüz diye. Ayrıca YTÜ'nün yurtdışı bağlantıları iyidir erasmus için konuşayım. Hibe dağılımında ise İTÜ ile YTÜ ilk sıradalar genelde (son 2 sene itü ilk sırada ondan önce ytü de ilk sıradaydı falan fıstık değişiyor öyle) Ha ama makine hakkında konuşursan ben anlamam pek nedir ne değildir diye fakat Elektrik olursa YTÜ idealdir ve İTÜ'yü zorlamak zaman kaybıdır. Daha zaman kaybı olan birşey var ise şu an derslerine son güç asılıp İTÜ'yü hala kazanabilecek iken kazanmak yerine buralarda acaba kazanmasam olur mu diye konu açmaktır. Git çalış kendini toparla.

Bu kadar yazdın ama olur da ilk senende YTÜ gelir ve İTÜ olmadı diye tercih yapmaz isen ve mezuna kalırsan ve bu sözlerimi burda boşa sayarsan hani kötü düşünce olmasın da "iyi oldu kaldığı umarım 3. seneye de kalır." düşüncesi aklımdan geçer ama tabi kişisel veya art niyetli algılama sadece ben böyle düşünüyorum ve söylemek istedim. (İTÜnün 1 sene beklenilecek kadar büyük ve önemli bir yanı yok (YTÜ'ye kıyasla))

Beklediğim ygs puanı gelirse zaten ytü için bile 4 5 yanlış yapmam gerekicek lysde hatta full bile olabilir.Madem 2 ayda kendimi 0'dan fulleyebilcek seviyeye getirebiliyorsam bir sene sonra cok daha iyisini yapabilirim ama ygs yine beklemediğim gibi gelirse işte o zaman bana koyar.Bunları düşünerek sordum soruyu teşekür ederim yorumun için.Birde yatay geçişde okul içi kontenjan açığı falan olması gerekiyormu itü'ye her sene full kontenjan girmişler çünkü

• bence sen çalışmana bak. sınava gir çık. sonra sırana bak olmadı mı illa itü diyorsan kal.

ben geçen sene 25k da kaldım. neredeyse bütün sınıf itüye gitmişti bende itü istedim. bu sene yata yata geçirdim. 465 falan bekliyorum ygsden (: eğer lysde iyi geçerse gayet yaya yaya tercih yapıcam :D lysde daha kolay kalan için çünkü sadece soru çözümünü hızlandırmak kalıyor herşeyi biliyorsun zaten :)

dediğim gibi çalışmaya devam et eğer iyi sıra gelirse git olmadı kal kayıp olarak görme bir yılı ben gayet mutluyum şuan :D
  • En iyi karar puanlar geldikten sonra verilir.

Yine de İTÜ ile YTÜ aynı seviyede değil, ama YTÜ kötü bir üniversite de değil, ben olsam senin yerinde, puan geldikten sonra tabii, İTÜ yazarım, yatay geçiş yaparım ama kendine güveniyorsan, sınavdan sonra kendimi salarım değil üni. ilk yılı deli gibi çalışır yatay geçiş yaparım diyorsan. Not ortalaman yüksekse İTÜ'de yatay geçiş çok rahat, ilk sene müh derslerinin %90ı ortak olduğu için ve ilk seneki dersler endüstri ve işletme müh. dışındaki herhangi bir mühendislikte göreceğin en kolay dersler olacak. Ama işimi garantiye alayım sırf adı için istemediğim bir müh okuyamam, yatay geçiş belli olmaz, kim öle kim kala da diyebilirsin, yine pek çok okula göre YTÜ iyi denebilir.
  • Bir kişinin yıldız teknik üniversitesi makine mühendisliğinden mezun olup olmadığını nerden öğrenebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carfreak

Arkadaşlar buraya giden yada tanıdığı giden var mı aranızda?Bu sene ygs'de güzel mıçtığım için sanırım İTÜ'ye puanım yetmeyecek sizce burası İTÜ'den fazla bir eksik yaratırmı?İş konusunda ve yurtdışında master gibi işler için?
    Bunu sormamın sebebi bir tanıdığım buraya gidiyor ama memnun değil üniversiteden o yüzden soruyorum sizce İTÜ için mezuna kalmaya değer mi yoksa olursa bu yıl buraya yerleşmeyi düşüneyim mi?

Arkadaşlar kusura bakmayın türev ve organik kimya çalışıp dinamik ile devam edince kafa yarım oldu düzgün cümle kurmakta zorlanıyorum umarım anlamışsınızdır demek istediğimi

son durum ?

• Konuyu açan su an nerede acep?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye girdin acaba? :)
  • YTÜ bence İTÜ ile kıyaslanırken biraz saçmalanıyor. Şahsen ben bilişim bölümünde olduğum söylüyorum İTÜ marka olmus sadece. Çıkar çıkmaz iş bulsan bile sende bir kalite yoksa 2. gün işsezsin. YTÜ de ise 2. plana alınıyor hep ama öğrenciye son 2 yılında kişisel gelişim için tanıdığı imkanlar çok fazla. Ve seni marka olan bir diploma ile mezun etmiyorlar. Ben sınava buyıl giricem ve benim tercihim YTÜ den ama imkanın varsa her iki üniversiteyi ziyaret et. Sekreterleriyle görüs. Ve şu soruyu sor: " Üniversiteniz bana eğitim hayatında ve mezun olduktan sonra ne kazandıracak"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

YTÜ iç piyasaya mühendis yetiştirir. Yüksek lisans için tercih edilecek bir yer değildir. Fakat yok efendim ben ordan çıkacam iş bulur muyum demek de YTÜ'yü ezmektir. Çünkü iyi bir üniversitedir ve okunabilir. Eğer ki kazanırsan ve makineyi seviyorsan direk git yok efendim İTÜ olsun 1-2 sene sonra olsun demek saçmalıktır. (ki altını çizerek de söyledim.) Yok efendim illa YTÜ dersen ve makineyi de seviyorsan bir şekilde yatay geçiş yaparsın en azından össye girerken olan stresi yaşamazsın yani senin açından daha iyi olur. Hani çoğu insan diyor ki yok efendim yatay geçiş yapmak gerçekten kazanmaktan daha zordur yok efendim öyle böyle. Eğer ki yatay geçiş yaparsan istediğin olmuş olur hem de 1 sene yakmadan. Fakat ki yapamazsan yine üzülmeyeceksin çünkü yatay geçiş yapmak için köpek gibi çalışmışsındır (ve össden farkı tek güne değil de yayılmış günlere sınavın olduğundan dolayı sınavlarda aksilik olması imkanı daha az.) Böylece ortalaman zaten haliyle yüksektir. İTÜde yüksek lisans yapman için yeterlidir. (ona da yeterli değil ise zaten YTÜ gibi kolay bir ünide hiç çalışmadığını gösterir. Çalışmayan insan da bir sene daha fazla hazırlansa bile bir işe yaramazdı.) İTÜ için 1 sene (ki olma garantisi yok) öss kasmaktansa +1 sene daha koyarsın üstüne 2 senede yüksek lisans tamamlarsın daha iyi bir konumda olursun. İlla İTÜ olacak, gibi düşünceler iyi düşünceler değildir ve sene kaybına değmezler. Peki ne için sene kaybedilir dersen, eğer ki olurda 10 binlik bir adamken gider de sınavda kaydırma olur hastalık olur 100-150 bine düşersen o zaman tekrar hazırlanırsın. Bunun haricinde yok efendim 15 bin olacaktım 22 bin oldum İTÜ elk. tutmadı da YTÜ elk. tuttu diyip de tekrar hazırlanan adam zaman kaybından başka birşey yapmaz. Açıkca netçe söylüyorum İTÜ veya YTÜ yü övme gibi bir durumum yok. İTÜ nün eğitimi YTÜyü 10a katlıyormuş gibi konuşuyor bazı insanlar bu yanlıştır. YTÜ de mühendislik için gereken şeylerin hepsini öğrenirsin. Hatta YTÜ mühendisleri daha girişimci oluyor. (İTÜ'de galiba çok çalıştıklarından sosyal olarak eksiklik olabiliyor.) Kim ne derse desin YTÜ mühendis yetiştirir. İTÜ ise akademisyen yetiştirir Boğaziçi ise yönetici yetiştirir. Genel olarak bu böyledir. YTÜ'den çıktığında istediğin gibi yüksek lisans o veya bu yapıp istediğin alanda ilerlersin. Zorluk da çekmezsin. Ama yok efendim ben hiç çaba sarfetmem dersen emin ol İTÜ'de de iyi yerlere gelebilmen zor. Okulun adı insanı bir noktaya kadar götürür gerisi sana kalmış.

Hocam 5sene geçti dedikleriniz hala makine ve Elektrik icin gecerlimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.