Şimdi Ara

KTÜ Makine Mühendisliği VS Fırat Yazılım - Bilgisayar Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Hepinize Merhaba


    2021 YKS sınavına girip (sayısalda) 130k gibi bir sıralama elde ettim , biliyorum pek iyi bir sıralama değil.

    2001 doğumlu bir kardeşinizim yani şuan 20 yaşındayım. yaşım ve imkanlar dolayısıyla sınava tekrar hazırlanmak gibi bir şansım yok.

    2021-YKS ile elde ettiğim başarı sırası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi makine mühendisliği programına yerleştim ,şuan İngilizce hazırlık sınıfında eğitim görmekteyim. Tercih döneminde yazılım mühendisliği , bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği arasında karar vermekte oldukça zorlandım.

    Aslında makine mühendisliğini seçeneklerimin arasında bulundurmamın sebebi ailemin ve yakınlarımın mekanik tesisat sektöründe çalışıyor olmasıydı , yaz tatillerinde bu sektörde çalıştım ve önümüzdeki yaz tatillerinde de çalışacağım yani anlayacağınız bu mekanik tesisat sektörüne ailem ve çevrem vesilesiyle ZORUNLU bir ilgim var. 

    Makine mühendisliğinin iş yelpazesindeki diğer sektörleri araştırdım hiçbirinde tam olarak kendimi göremedim , bu bölümün derslerini de inceledim özel bir ilgiyle öğrenebileceğim bir dersle karşılaşmadım

    Ayrıca bölümün çok zor olduğunu da biliyorum ama bu benim için pek sorun değil , burayı uzatmadan bitirebileceğimi de düşünüyorum.


    Ama bir sorun var aşağı yukarı her gün neden bilgisayar yada yazılım mühendisliği seçmedim diye düşünüyorum oysa daha makine mühendisliğine başlamadım bile İngilizce hazırlık senemdeyim , fakat bu düşünce artık çığırından çıkmaya başladı ve bölüm değiştirmeyi düşünmeye başladım , çünkü teknolojiye , uygulamalara , işletim sistemlerine , web sitelerine, algoritmaların çalışma prensiplerine vs. çok ilgi duyuyorum , yazılım dillerini öğrenip kendi uygulamalarımı ,kendi web sitemi oluşturmak istiyorum.


    Şimdi bu anlattıklarımı da göz önünde bulundurursak benim için 2 tane seçenek var.


    1.Karadeniz Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği Programına Devam Etmek.

    2.(Merkezi Yatay Geçiş ile) Fırat Üniversitesinde Bilgisayar yada Yazılım Mühendisliklerinden birine geçmek.


    Ve ben bu 2 seçenek arasında karar vermekte oldukça zorlandım. 


    Benim durumumda olan, yada bir tavsiye vermek isteyen, 3.bir alternatif sunacak birileri benimle görüşlerini paylaşırsa gerçekten minnettar kalırım.


    buraya kadar zahmet edip okuyan herkese çok teşekkür ederim.








  • Ben şahsen yazılım mühendisliğini seçerdim. Fakat şöyle bir durum var Fırat Üniversitesinde Elazığ'da mutlu olabilecek misin, kendini geliştirmen için gerekli motivasyonu sağlayabilecek misin? Bunlar da önemli bence.

  • Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim , haklısınız Elazığ nasıl bir yer bilmiyorum ve dediğiniz gibi bu seçeneği seçersem kendimi geliştirmemin ne kadar önemli olduğunun da farkındayım yani bunun için sürekli bir motivasyona ihtiyacım olacak.

    şuan bunu bende tam olarak bilmiyorum sonuçta doğuda bir yer alışamayabilirim..

    Başvuru yapmadan önce Elazığ'a gidip üniversite ve şehri incelesem iyi olur

  • fırat üni elazığ da baya bir düşün büyükşehirlerdeki yazılımlar, bilgisayarlar tutmuyor sanırım

  • fırat derken? elazığ fıratmı?

    şakamısınız? haritadan baktınızmı?

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Evet malesef büyükşehirlerde gidemiyorum puanım tutmuyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet baktım haritadan doğuda, neden bu kadar şaşırdınız ne biliyorsunuz Fırat ve Elazığ ile ilgili konumundan başka biraz açar mısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Çok düşündüm hala da düşünüyorum orda okuyup çok iyi yerlerde çalışanlar da var LinkedIn'den mezunlarını inceledim fakat doğuda olması büyük dezavantaj tabiki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demzel2602 D kullanıcısına yanıt

    Kardeşim en yakın arkadaşım KTÜ'de Makine okuyor, kendim Mekatronik+Elektronik Mühendisiyim. Sana önerim iyice düşünüp değerlendirmen. KTÜ Makina puanına oranla en zor üniversite bölümlerindendir, şahsen ben olsam Bilgisayar veya Yazılım okumayı tercih ederdim çünkü bunlar üniversitenin en az öneme sahip olduğu, kendini geliştirerek her yere en kolay ulaşabileceğin bölümler. Bir de fabrika ortamında 1 yıl kadar staj yapmış biri olarak hayatım boyunca mümkün olduğunca bir daha fabrikaya ayak basmamayı umuyorum, akıl ve fiziksel sağlığım açısından. KTÜ makinada da bazı zorunlu derslerde absürt zorlukta sorular ve ipe sapa gelmez notlandırmalar olduğunu kendi gözümle gördüm. Makinadan soğutabilir seni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 16 Haziran 2022; 20:41:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.