Şimdi Ara

Yıldız kayması... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onlar uzaydaki başka şeyler olmasın metor felan?

Bu arada bende 10 dan fazla kez görmüşümdür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

Yıldız nasıl kayıyor?

Onlar uzaydaki başka şeyler olmasın metor felan?

Bu arada bende 10 dan fazla kez görmüşümdür.

üst tarafı okusaydın keşke YILDIZ KAYMAZ O KAYAN METEORDUR YILDIZ KAYARSA VAY HALİMİZE
  • Dün akşam bir arkadaşımla kafeden çıktığım anda öylesine gökyüzüne baktığım bir anda uzunca bir yol kateden yıldız kayması gördüm.Mükemmel birşey gerçekten ya..
  • dün gece gördüm balkondayken ama normalde gördüğümüz gibi yavaş ve uzun sürede geçen değil. anında flaş patlar gibi oldu ve çok büyüktü nedense ürperdim ve tüylerim diken diken oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizhan_

quote:

Orjinalden alıntı: arseniCem

bu 1 ay içinde 2 kere yıldız kayması gördüm

biri memlekette köydeyken

biride istte 2 gün önce

Sen seçilmiş kişisin....

• ben hiç görmedim ya bide asbestosun koyduğu resimde yukarı doğru gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: MavimsiDünya

ben hiç görmedim ya bide asbestosun koyduğu resimde yukarı doğru gidiyor

beyler uzayda çekim kuvveti olmadığından aşağı yukarı yoktur. illa aşağı mı gitmesi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: MavimsiDünya

ben hiç görmedim ya bide asbestosun koyduğu resimde yukarı doğru gidiyor

Dünyanın yuvarlak olmasından kaynaklanan bir durum...
    Atmosfere giriş açısı çok küçük olmalı yani dünyaya paralele yakın bir şekilde giriş yapmış...
    Aynı aşağıdaki resimde olduğu gibi
     Yıldız kayması...

• quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Dün gece balkona çıkar çıkmaz kocaman bir yıldız kaydı gözlerimin önünde...
    Tüylerim diken diken oldu.
    İşaret parmağım havada öyle 3-5sn kala kaldım.
    Şaşırmamın nedeni; balkona boş düşüncelerle çıkıyordum. Bir anda bu olayla karşılaşmak şok etkisi yarattı.
    Daha önce de görmüştüm ama ilk defa bu kadar büyük ve yakın olanını gördüm, üstelik çok daha güzeldi.
    Sanırım dünyaya 30 derece civarında bir açıyla girmişti, aynı yıldız gibi görünüyordu ve son anda bir havai fişeği gibi kıvılcımlar saçarak yok oldu, bunu ilk defa gördüm! Büyük bir patlama değil tabi çok daha ufak...

Tabi hemen bir dilek tuttum:)

2gun once bende benzer bir olay yasadim
    Bogazda oturuyorduk
    Kafamin uzerinde bisey parladi (FPS oyunlari etkisi ile ortamda degisen seylere cok cabuk dikkatim kayiyor. Oyle ki PC oynarken 45derece solda acilan cami farkedebiliyorum. Cok kotu bisey. Neyse)
    kaldirdim. Yildiz o kadar yakindan gecti ki. Cikan kivilcimlari bile gordum.
    sekilde kaldim.. Cok guzel bir goruntuydu.. Ve gercekten yakindi

• 12.08.2008 saat 19.00 - 22.00 arası çıplak gözle ortalama 80 adet göktaşının Dünyaya girişini seyrdebilirisiniz. Son bir kaçgündür gördükleriniz ve yarınki bu göktaşı yağmuru yakınlardan geçen bir kuyruklu yıldızın Dünyaya savurdukları. Ankarada olanları Ahlatlıbel tesisilerine bekleriz.
  • İnsanoğlu böyle işte.. Arada bir kaldırıpta kafasını gökyüzüne bakmıyor
  • Hiç görmedim ben :(
  • 17 ağustos depreminde karabükteydim, deprem olmuş tüm elektrikler kesilmiş şehirdeki herkez gecenin bir yarısı dışardaydı, apartmandan en son çıkanlar babamla ikimizdik, tabi o zamanlar yaşım küçüktü babam korkmamamı söylerken bana depremi anlatıyordu bu büyük bir sarsıntı ve büyük sarsıntıların hemen arkasından asla başka bir büyük sarsıntı olmaz diyordu arkasından gelenler artçı sarsıntı olur diye bana anlatıyordu o sırada dışarı çıktık, karabükte yıkılan zarar gören ev yoktu kimsede zarar görmemişti ama herkez dışardaydı ilk şokumu o zaman yaşadım çünkü hayatımda ilk defa binlerce kişiyi gecenin bi yarısı kadınıyla erkeğiyle dışarda görğyordum bi çoğu yarı çıplak bi çoğu ağlıyor kimisi bayılmış gerçekten çok garip ve korkutucu bir manzaraydı. ama beni daha büyük bir şoka uğratan şoku atlatanların tamamının gökyüzüne gözlerine bile kırpmadan, konuşmadan bakmasını gördükten sonra gökyüzüne bakmam oldu. bende dona kaldım, babamda gökyğzğne bakıyordu oda dona kalmıştı. hayatımda bu kadar çok yıldızı bir arada görmemiştim hatta samanyolu bazen tüm ayrıntılarıyla görünür derler ya bu kadarda olmaz demiştim. samanylundanda başka birşeydi. yıldızların arasında boşluklar zor görünüyordu içiçe geçmiş gibiydiler ve tüm gökyüzü böyleydi. işte tam o sırada babam arkana bak dedi kafamı indirmeden arkamı döndüm onlarca hatta yüzlerce yıldız farklı yönlere doğru hareket ediyordu bazısı çok hızlı bazısı çok yavaş ve uzun bir süre, herkes depremi falan unutmuş kayan yıldızları seyrediyordu, tıpkı o filmlerdeki özel efektler gibiydiler ama gerçekti. gerçekten beni hayatımda etkileyen en güzel manzaraydı hala unutamıyorum. keşke elimde bir kamera olsaydı kaydetseydim ve size o anı gösterebilseydim. çok uzun sürmüştü bu olay. başımdan böyle bi olay geçti işte.

ama sabaha birçok yerin yıkıldığı binlerce kişinin olduğu haberini aldık oda çok kotuydu gercekten.

sizlere depremi hatırlattığım için özür dilerim. yıldız kayması yazısını görünce aklıma geldi. inşallah o sahneyi bir kez daha görürüm. tabi bu sefer deprem veya herhangi kötü birşey olmadan.

saygılarla.

• @metalok
    Birdaha görrüsen benim için de dilek tut..Yeni ufuklara açılmak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: lordofvarde

17 ağustos depreminde karabükteydim, deprem olmuş tüm elektrikler kesilmiş şehirdeki herkez gecenin bir yarısı dışardaydı, apartmandan en son çıkanlar babamla ikimizdik, tabi o zamanlar yaşım küçüktü babam korkmamamı söylerken bana depremi anlatıyordu bu büyük bir sarsıntı ve büyük sarsıntıların hemen arkasından asla başka bir büyük sarsıntı olmaz diyordu arkasından gelenler artçı sarsıntı olur diye bana anlatıyordu o sırada dışarı çıktık, karabükte yıkılan zarar gören ev yoktu kimsede zarar görmemişti ama herkez dışardaydı ilk şokumu o zaman yaşadım çünkü hayatımda ilk defa binlerce kişiyi gecenin bi yarısı kadınıyla erkeğiyle dışarda görğyordum bi çoğu yarı çıplak bi çoğu ağlıyor kimisi bayılmış gerçekten çok garip ve korkutucu bir manzaraydı. ama beni daha büyük bir şoka uğratan şoku atlatanların tamamının gökyüzüne gözlerine bile kırpmadan, konuşmadan bakmasını gördükten sonra gökyüzüne bakmam oldu. bende dona kaldım, babamda gökyğzğne bakıyordu oda dona kalmıştı. hayatımda bu kadar çok yıldızı bir arada görmemiştim hatta samanyolu bazen tüm ayrıntılarıyla görünür derler ya bu kadarda olmaz demiştim. samanylundanda başka birşeydi. yıldızların arasında boşluklar zor görünüyordu içiçe geçmiş gibiydiler ve tüm gökyüzü böyleydi. işte tam o sırada babam arkana bak dedi kafamı indirmeden arkamı döndüm onlarca hatta yüzlerce yıldız farklı yönlere doğru hareket ediyordu bazısı çok hızlı bazısı çok yavaş ve uzun bir süre, herkes depremi falan unutmuş kayan yıldızları seyrediyordu, tıpkı o filmlerdeki özel efektler gibiydiler ama gerçekti. gerçekten beni hayatımda etkileyen en güzel manzaraydı hala unutamıyorum. keşke elimde bir kamera olsaydı kaydetseydim ve size o anı gösterebilseydim. çok uzun sürmüştü bu olay. başımdan böyle bi olay geçti işte.

ama sabaha birçok yerin yıkıldığı binlerce kişinin olduğu haberini aldık oda çok kotuydu gercekten.

sizlere depremi hatırlattığım için özür dilerim. yıldız kayması yazısını görünce aklıma geldi. inşallah o sahneyi bir kez daha görürüm. tabi bu sefer deprem veya herhangi kötü birşey olmadan.

saygılarla.

Evet bahsettiğin gibi o acı olay, gökyüzünü dedelerimizin seyrettiği şekliye ortaya seriverdi. Milyonlarca insan Samanyolu'nun neye benzediğini o gün öğrendi sanırım.

Bu konuda ben nispeten şanslılardanım. Sık sık gitmeye gayret ettiğim yaylamızda, gözlem şartlarının uygunluğu ve teknolojiden uzak olmanın getirdiği avantajlar sayesinde göğü birkaç günlüğüne de olsa seyredebiliyorum. Hele bir de damın üstünde sırtüstü uzanıp saatlerce kayan yıldızları beklemenin vediği heyecan var ki tarif etmek imkansız. Etrafta, geceleri ötmeye başlayan ve adeta yıldızların göz kıpıştırmasıyla özdeşleşen böceklerin seslerinden başka bir ses yoktur.
    Bak şimdi fena halde canım çekti.

• Ben çocukluğumu Sivas Divriği'de yaşadım, o zamanlar Divriği köy gibi bir yerdi. Sokak lambaları bile çoğu yerde yoktu. Geceleri abimle Taşbaşı'ndaki parka giderdik, zifiri karanlık olurdu.

Gökyüzü aynen lordofvarde'ın tasvir ettiği gibi açık olurdu, ve sürekli meteor geçerdi ama bu kuyrukyıldızdan arda kalanlar gibi değildi, baya sanki uçak gibi yavaş yavaş giderlerdi. Saatlerce izlerdik.

O manzarayı Ankara'da görebilmek imkansız sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetdelgado

aslında yıldız kayması açıkladığınız gibi işte sürtünme filan bunlar bahane işin aslı şu şeytan biliyosunuz ALLAH tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir..işte şeytanın ordusu diim onlara tabii olanlar yani şeytanın birlikleri gökten(ALLAH ve melekleri) haber almak için yukarı çıkarlar ve herşeyi duyan ve gören ALLAH bunlarıda görür ve bunlara taş diim tam isabet ettirerek taşı atar ve bunlar giremezler işin aslı bu yani insanoğlu gördüğü yıldız kaymasının aslı budur..

umarım sadece espridir bu yazdıkların...yani bu yazdıklarına gerçekten inanıyorsan bebekleri de leyleklerin getiridğine inanıyorsundur..
  • quote:

aslında yıldız kayması açıkladığınız gibi işte sürtünme filan bunlar bahane işin aslı şu şeytan biliyosunuz ALLAH tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir..işte şeytanın ordusu diim onlara tabii olanlar yani şeytanın birlikleri gökten(ALLAH ve melekleri) haber almak için yukarı çıkarlar ve herşeyi duyan ve gören ALLAH bunlarıda görür ve bunlara taş diim tam isabet ettirerek taşı atar ve bunlar giremezler işin aslı bu yani insanoğlu gördüğü yıldız kaymasının aslı budur..

Çok masumane ifadelerle yazmışsınız inancınıza istinaden ama yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim , Rabbim taş atıyormuş :))))
  • quote:

yok kardeş her yıldız kaydığında bir eşkıya ölmüştür
  • yıldız kayması bir cinin olduğunu ifade edermiş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.