Şimdi Ara

Yıldız kayması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece balkona çıkar çıkmaz kocaman bir yıldız kaydı gözlerimin önünde...
    Tüylerim diken diken oldu.
    İşaret parmağım havada öyle 3-5sn kala kaldım.
    Şaşırmamın nedeni; balkona boş düşüncelerle çıkıyordum. Bir anda bu olayla karşılaşmak şok etkisi yarattı.
    Daha önce de görmüştüm ama ilk defa bu kadar büyük ve yakın olanını gördüm, üstelik çok daha güzeldi.
    Sanırım dünyaya 30 derece civarında bir açıyla girmişti, aynı yıldız gibi görünüyordu ve son anda bir havai fişeği gibi kıvılcımlar saçarak yok oldu, bunu ilk defa gördüm! Büyük bir patlama değil tabi çok daha ufak...

Tabi hemen bir dilek tuttum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 6 Ağustos 2008; 10:15:36 >

• Çok şanslısın bende böyle bir olaya tanıklık etmek isterdim.

Yıldız kayması hakkında bilgisi olmayanlara ufak bir bilgi vereyim. Yıldız kayması gerçek yıldızlar tarafından yapılmaz. Zaten bizim yıldız olarak adlandırdığımız cisimler bizden milyonlarca ışık yılı uzaktadırlar. Yıldız kayması dünyanın çekim kuvvetinden etkilenen gök taşlarının atmosfere girmesi ve sürtünme sonucu yanmasıdır.
  • hayatında belki birkaç kes rastlayabılecegın bır deneyim.ilkini yasamıssın, sanslısın .umarım bende görürüm bir gün
  • Bende geçen gördüm alakasız bir anda havaya bakarken gerçekten etkileyici bir de çocukken gördüğümde düştüğü yeri tahmin etmye çalışıp yerinde teşhis etmek için aramaya çıkardım :)
  • ''Yıldızlarda kayar, durmaz yerinde.'' diye iğrenç bi espri yapayım hadi. Neyse umarım dileğin gerçek olur. İşin garibi ise esasında batıl sanılacak (yani batıl olmaya daha müsait) bi olayın gerçekliğini bilip, gerçekliği bilindiği halde başka bir batıl inanç ile bağdaştırılması, yani dilek tutulması. Garip değil mi?.
  • arkadaş dilek tutma olayını sanırım espri olarak yazmış bana da saçma gelior dilek tutmak..ayrıca göktaşı kayması dır aslı cokta önemli değil
  • Tabii ki espiri...
    O yüzden sonuna gülme işareti koymuştum:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    güney-batıda görülen yıldız
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yıldız kaymasımı güneşte bi yıldız kaydığını düşünsenize yıldızlar dilek gerçekleştirmez fizyon yapar
  • temmuz ayıydı balkona bir tane şezlong attım beraber yatıyorduk sevgilimle yıldızları seyrediyorduk yemin ediyorum 1 dakika boyunca bir yıldız kaydı ama sanki uzay gemisi gibiydi 1 dakika boyunca çok garipti
  •  Yıldız kayması...

kendi çektiğim bir fotoğrafı paylaşayım
    lütfen izinsiz kullanma olmasın
  • Hocam fotoda yıldız yukarı doğru kayıyo...
    Pek az kişinin tanık olduğu kayma olayını siz bir de fotoğraflamışsızını... Helal olsun.
    Aklıma takldı elinizde foto makinesi kaycak diye mi bekliyordunuz
  • Olma sıklığı nedir bilmiyorum ama 3 defa gördüğümü hatılıyorum. İkisi tatilde, biri burda.
  • aslında yıldız kayması açıkladığınız gibi işte sürtünme filan bunlar bahane işin aslı şu şeytan biliyosunuz ALLAH tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir..işte şeytanın ordusu diim onlara tabii olanlar yani şeytanın birlikleri gökten(ALLAH ve melekleri) haber almak için yukarı çıkarlar ve herşeyi duyan ve gören ALLAH bunlarıda görür ve bunlara taş diim tam isabet ettirerek taşı atar ve bunlar giremezler işin aslı bu yani insanoğlu gördüğü yıldız kaymasının aslı budur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetdelgado

aslında yıldız kayması açıkladığınız gibi işte sürtünme filan bunlar bahane işin aslı şu şeytan biliyosunuz ALLAH tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir..işte şeytanın ordusu diim onlara tabii olanlar yani şeytanın birlikleri gökten(ALLAH ve melekleri) haber almak için yukarı çıkarlar ve herşeyi duyan ve gören ALLAH bunlarıda görür ve bunlara taş diim tam isabet ettirerek taşı atar ve bunlar giremezler işin aslı bu yani insanoğlu gördüğü yıldız kaymasının aslı budur..

hadi yaa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetdelgado

aslında yıldız kayması açıkladığınız gibi işte sürtünme filan bunlar bahane işin aslı şu şeytan biliyosunuz ALLAH tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir..işte şeytanın ordusu diim onlara tabii olanlar yani şeytanın birlikleri gökten(ALLAH ve melekleri) haber almak için yukarı çıkarlar ve herşeyi duyan ve gören ALLAH bunlarıda görür ve bunlara taş diim tam isabet ettirerek taşı atar ve bunlar giremezler işin aslı bu yani insanoğlu gördüğü yıldız kaymasının aslı budur..

tabii Din bakimindan böyledir , Bilimsel acidan daha farklidir.
  • bu 1 ay içinde 2 kere yıldız kayması gördüm

biri memlekette köydeyken

biride istte 2 gün önce
  • yıldız kaymaz ya onlar göktaşı.
  • Bi kadın gece vakti camdan bakıyormuş hamile kalmış neden? öğpkkkkkkkk :kusansmiley:
  • Keşke Banada Nasip Olsaydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arseniCem

bu 1 ay içinde 2 kere yıldız kayması gördüm

biri memlekette köydeyken

biride istte 2 gün önce

Sen seçilmiş kişisin....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.