Belki burdaki büyük abiler tavsiye verir. 20 yaşındayım, tipim kötü, bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Konuşurken tıkanıyorum .Arkadaş sayım az onlarda okuldan . Eski arkadaşlardan hiçbiri beni arayıp,sormaz. Görseler hatırlamazlar belkide. Kendimi derslere vermiştim ama derslerden de sıkıldım, tüm günüm boş oturarak geçiyor artık. kendi işimi kurma hedefim vardı ama bu gidişle hiçbir şey yapamayacağım sanırım , hiçbir sosyal özelliğim iyi değil çünkü. |
yıkık biri ne yapmalı?

-
-
Kendine eziyet etmeyi bırakmalı ve psikolojik destek almalı. -
psikolojik destekle tip düzelmiyor hocam ama
-
Deneyin ve görün. Diyeceklerim bu kadar. -
Önce kendinle barış.
Ve iyice düşün, mutlaka iyi olduğuna inandığın, severek yapacağın bir şeyler vardır. O yönde kendini geliştir.
Ve unutma hiç kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsin. Her insan özeldir, buna inan, kendin için yaşa gerisini boş ver.
-
pandemiden dolayı uzun bir süre gidemem , peki sizin böyle bir deneyiminiz var mı acaba?
-
OKB hastasıyım. Terapiler ve destekleyici ilaçlar çok şeyi değiştiriyor. -
hocam uğraşılarım var ama şu ana kadar bir başarı sağlayamadım. Sosyal medyada takip ettiklerim insanlar hep mutlu ben hep yalnızım
-
okb belirtileri ben de çocukluktan beri ağır şekilde var ama kendi kendime biraz aştım takıntıları, geçmiş olsun size hocam.
-
Sağolun hocam.
Her şeye küserek bir köşede ömrümüzü tüketmeyin. Size hiçbir faydası yok bunun. Zor geldiğini biliyorum ama mücadele etmek gerek. İnsanın karşısına neler neler çıkıyor. Daha çok gençsiniz. -
Bu durumdaki arkadaşlara hep aynı tavsiyeyi veriyorum dövüş sporlarına özellikle boks yada kick boksa başla böylece yumruk yedikçe ve attıkça özgüvenin gelecek. Sosyalleşeceksin. Diğer özgüveni yerinde insanların senden bir farkı olmadığını anlayacaksın.
-
Satranç oyna kitap oku sudoku çöz şuan için pandemi var internetten chat yap dicemde oda karşılıklı diyalog gibi olmaz sosyal becerini artırmak için video sohbet yapabilirsin. -
öyle ortamlara giremem hocam ben maalesef özgüvenim yok
-
kitabın, santrancın ne faydası olacak hocam , cidden anlamadığımdan soruyorum yanlış anlamayın.
-
Herhangi bir spora yazıl tavsiyem boks olur. Hem zihinsel hem bedenen gelişirsin kendine özgüvenin gelir.. -
Dünyaya bakışın değişir modern dünya insanı ahmaklaştırmak üzerine kurulu satranç bunu önler. Çünkü satrançta hamle yapmazsın fikir üretirsin plan yaparsın hesap yaparsın müthiş bir beyin egzersizi böylelikle gündelik hayatındaki sorunlarada faydası olur. Kitap içinde benzer şeyler geçerli eğer hayat tecrübesi istersen bol bol biyografi okumalısın. Onun dışında keyif için zevk içinde roman oku çünkü sanatçılar ruhu insanı psikologlardan daha iyi çözümleyebilmiş ruh arkeologlarıdır. Shakespeare okuyabilirsin gerçekten ruhu daha iyi anlayan bir batılı yok çünkü. -
kendi kendine eğlenmeyi bilmeli insan.
-
Kardeş özgüvenim yok diye ağlayarak ömrünün sonuna kadar ancak yıkık bir loser olarak kalırsın. Daha konfor alanının dışına çıkamıyosun. Bence bu yaz git 1 ay inşaata amele olarak çalış. Özgüvenin yerine gelir -
Sağlığın yerinde mi? Geçim sıkıntın var mı? Yoksa senden yakışıklısı yok
-
İlk olarak donanım haberde takılmayı bırak.İkinci olarak gidip bir yerde işe başla benim tavsiyem eğer okulun engel değilse muavinlik yap,sürekli insanlarla iletişim halinde oluyorsun bir müddet sonra ister istemez üstünden çekingenliği atarsın.Eğer muavinlik olmaz diyorsan Bim A101 gibi yerlerde işe başla orda çalışanlar genelde senin yaşlarında kişiler oluyor ve bir dükkanda ortalama 3-4 kişi çalışıyor yani ister istemez onlarla arkadaş olursun hemde gün boyu bir uğraşın olur.Son olarak mutlaka bir psikoloğa git ama iyi bir psikolog olsun seni başından savacak ilac verip yollacak kişiler olmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Adam yıkığım diyo satranç oyna diyolar ya |
Benzer içerikler
- havalı apartman isimleri
- araba nasıl alınır
- izmir'de masaj salonu tavsiyesi
- kendimi nasıl kusturabilirim
- pegasus koltuk seçimi
- en ilginç rekorlar
- dc açıldı mı
- black friday 2025
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X