Şimdi Ara

YGS yi hafife aldım.. Başım büyük belada.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hedefim lys de tm-3 puan türünde 425+ yapmaktı. son 1 aydan beri lys edebiyatına çalışmaya başlamıştım bile. zaten üniversite ögrencisim ve benim ölüm ygs den 300 - 350 puan alır diyordum.. ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Sorularla sorunum olmadı.. türkçeden 35 ye yakın netim vardır (sayısal ögrencisiyim, hiç türkçe görmedim fakat çok kitap okurum) ama türkçe testi bittiğinde saate baktığımda tam 90 dakika harcamışım, ağzım acık kaldı. paniklemeye başladım. sosyal de bu panikle çok salak hatalar yaptığımı tahmin ediyorum, sosyalden 20 neti görmem zor. derken matematğin yarısında sınav bitti.. kısaca *** gibi kaldım. evde yaya çözdüğüm denemelerde, oha lan liseden cıkalı yıllar oldu hala catır catır yapıyorum derken, sınav rüzgar gibi geçti gitti. Kısaca YGS yi hafife aldım ve başım belada..

Şimdi tahmini ygs puanıma baktığımda, hedefime ulaşmak için önceden yapmam gereken net sayısı bir hayli arttı.

mat (50) 45
    geometri (30) 25
    edebiyat (56) 50
    cografya (24) 20

eğer ygs de böyle bir hezimete uğramasaydım, göreceli olarak daha rahat olacak lys şimdi tam anlamı ile işkenceye döndü. ve ben moral olarak bitmiş durumdayım..

önümde 3 ay var, hali hazırda 1 aydan beri ince ince edebiyat çalışıyordum. okulu bu dönem salladım, sadece lys matematiği için dersaneye gitmeye başlıyacağım 1 hafta sonra (ya da başlıyacaktım, planım buydu, fiyatta indirim bile yaptırmıştım.. :( )

ben başımı nereleye vurayım..

sizce ne yapmalıyım, 3 ayda sizce bu netleri yakalamak mümkün mü? günde 6 - 8 saat arasında çalışmayı planlıyordum. birnevi tamam mı? devam mı? aşamasındayım.. okula dönüp, vizelere mi asılayım.. yoksa "eye of the tiger" mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 23 Mart 2014; 20:45:45 >

• Yapılamayacak bir şey elbetteki değil. Edebiyat coğrafya hayli hayli yeterli olur ancak..... matematik sıkı bir çalışmayı gerektiriyor temelin varsa sıkıntı olmaz, bugün matematikden temelim olduğu için iyi geçirdiğimi düşünüyorum 2 ay da 0 dan başlayıp matematik 35 nete çıkartan arkadasım bile temeli ilk başlarda olmamasının acısını çekiyor 25 tane anca işaretleyerek. dediğim gibi matematiğe ciddi anlamda abanman gerekiyor günde 5 6 saat çalışman hayli hayli yetecektir moraliniz bozma kardeşim kısmette ne varsa onu alacaz elbet hepimiz daha fazlasını mümkün değil alamayız
  • cevabın için çok sağol. gerçekten kötü oldu bu hedefe ulaşmanın zorlaşması ve kararsızlık hali. yani dersaneye vereceğim 900 lira var bide.
    bakalım galiba denicem ya..

başka fikri olan var mı? bu koşullarda hedefim 425+ puana bir önceki mesajda belirttiğim netler ile ulaşmam ekstra çaba ve gayret ile mümkün mü? okulu zaten bu dönem salladım, zaten kaybettiğim bir dönem vardı, o yüzden çok umurumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkavian_caine

cevabın için çok sağol. gerçekten kötü oldu bu hedefe ulaşmanın zorlaşması ve kararsızlık hali. yani dersaneye vereceğim 900 lira var bide.
    bakalım galiba denicem ya..

başka fikri olan var mı? bu koşullarda hedefim 425+ puana bir önceki mesajda belirttiğim netler ile ulaşmam ekstra çaba ve gayret ile mümkün mü? okulu zaten bu dönem salladım, zaten kaybettiğim bir dönem vardı, o yüzden çok umurumda değil.

Kardeşim, sen kötü yaptıysan millet'de yaptı merak etme.
    Herkesin müthiş geçmedi, bu sıralamaya yansıyacak.
    Benim dert ettigim konu ygs'de sözelci sayısalcı eşit agırlıkçı hepsi aynı degerlendiriliyor.
    Yahu herkesin bölümü belli, böyle saçma sapan bir sistem var.
    Lys neyse, o bir nevze mantıklı ama ygs o kadar mantıksız bir sınav ki kelimeler yetmiyor.
    Benimde kötü geçti, geçen seneden tecrübeliyim bu ygs'yi ne yapsan anlamaya yorumlaya dayalı oldugu için ister istemez batırıyor insan.
    Lys daha basit geliyor bana, o yüzden hep lys çalıştım ben.

• CarlBenz kullanıcısına yanıt
    3 ayda bahsettiğim netler, okulu bırakıp, lys konularına abanarak, bahsettiğim koşullarda çıkar mı?
    hayır şimdi dersaneye para bayılıp, üniversitedeki dersleri boşlayıp, hedefe ulaşamamak var.. şu ygs den bi 50 puan fazla alsaydım, hiiiiç düşünmeyecektim böyle şeyleri. ygs den azalan puan lys den yapmam gereken net sayısına yansıdı ve bir yerden sonra lys de her +1 net daha zor hale geliyor. 20 den 25 e geçmek ile 40 dan 45 e geçmek aynı şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 25 Mart 2014; 0:22:39 >
  • "hiç türkçe görmedim" nedir? edebiyat dersi bile zorunlu.
  • yanlış aktarmışım o sırada yazarken, sayısal ögrencisiym, liseden mezun olalı yıllar oldu ve türkçe edebiyat dersleri ile de hiç alakam olmadı. sen yazınca doğru ya edebiyat dersi alıyorduk biz sayısal olmamıza rağmen dedim. o derece.. tamam oldu mu şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkavian_caine -- 25 Mart 2014; 0:34:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.