Şimdi Ara

YGS Puan tipleri hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben sayisal bolumden 4 yillik okula girdim. ayni anda bu surede bir de acik universite bitirdim. Simdi ben yeni bi universiteye hazirlanmak istiyorum

Sozelden giricem yani puan kirma olaylari vs. yok artik :)

Sorun su

YGS-3, YGS-4 biliyorum da

TS-1, TS-2 nedir?

Bu bolumlere biraz yabanciyim.

Amacim askerlikten kurtulmak yani :)

Ama sayisaldan da hazirlanmak istemiyorum.

Taban ve Tavan puanlara ulasmak gerekiyo. Ayrica

YGS'den 410-420 civari bi puan yapsam ki yuksek de yapabilirim

LYS'den de 360-370 civari puanla bi universite'ye giris imkani oluyor mu acaba?

• abicim.niye askerlikten kaciyosunuz hic anlamam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konu o degil :)

Ama aciklayayim..

Ben uniformali insanlardan(polis,asker,jandarma vs. gibi) emir almayi pek sevmem..

Hele ki silahli ortamlari, silahlanmayi vs. sevmem :) Ondan dolayi
  • TS1 VE TS 2 De sözel ama derslerin etkileri farklı etki ediyor.

TS grubundaki puan türlerine göre;
    TS-1de;
    Türkçe yüzde 13,
    Temel Matematik yüzde 10,
    Sosyal yüzde 12,
    Fen yüzde 5,
    Türk Dili ve Edebiyati yüzde 15,
    Cografya-1 yüzde 8,
    Tarih yüzde 15,
    Coğrafya-2 yüzde 7
    ve Felsefe Grubu yüzde 15;

TS-2de;
    Türkçe yüzde 18,
    Temel Matematik yüzde 6,
    Sosyal yüzde 11,
    Fen yüzde 5,
    Türk Dili ve Edebiyati yüzde 25,
    Coğrafya-1 yüzde 5,
    Tarih yüzde 15,
    Coğrafya-2 yüzde 5
    ve Felsefe Grubu yüzde 10.

İnternetten TS-1 Bölümleri ve TS2 bölümleri diye aratırsan taban puanlar çıkar karşına. Oradan 360-370 puanlı bölümlere bakabilirsin. Puandan ziyade sıralamaya bakmak daha gerçekçi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 20 Ağustos 2013; 16:15:40 >

• Ilk girdigim sinavlarda puan kirildigi yillarda yani 70 dogrum vardi 80 sorudan. sozelden yani. ona ragmen ilk 25.000 icinde degildim. O zaman sayisaldim(hala sayisalim o.O). Bu meslek liseleri-alan disi tercihleri biliyorsunuz yargitaydan vs. dondu. Secim yapacaktim ona ragmen(sozelden) dershane hocam bana sayisali secmemi onermisti. Ben de makina muhendisligi yazdim da bu semboller matematikler vs. sevmiyorum ne bileyim :)

O 4 yillik okul devam ediyo yani hala ama son sene ben bitsin istemiyorum. Acik olani bitti.

Ilahiyat harici bana 4 yillik universite puanlarini yazma sansiniz var mi? Hepsini degil. Ornegin

Ahi Evran sununla aliyor, Reklam ya da Halkla Iliskiler icin diyebilirsiniz :)
  • X-1 kullanıcısına yanıt
    Konunun bu olmadığını biliyorum ama yazmadan edemeyeceğim.Yanlış anlamayın ama ne zamana kadar askerden kaçmayı düşünüyorsunuz?Ömür boyu okul okuyacak haliniz yok herhalde.Türkiye'de bir savaş çıksa(Allah korusun) anlaşılan ben silah sevmiyorum deyip yurtdışına kaçacaksınız.Ayrıca kimse kimseden emir almayı sevmez ama askerliği bu vatanda yaşayıp,imkanlarından faydalanan herkes yapmak zorunda.Bu bir vatan borcu sonuçta.
  • H.Poirot kullanıcısına yanıt
    Konunun bu olmadığını biliyorum ama yazmadan edemeyeceğim.

=> Sorun degil :)

Yanlış anlamayın ama ne zamana kadar askerden kaçmayı düşünüyorsunuz?

=> Olene kadar

Ömür boyu okul okuyacak haliniz yok herhalde.

=> Bilmem okumak degil belki bi universitede kalir dururum :)

Türkiye'de bir savaş çıksa(Allah korusun) anlaşılan ben silah sevmiyorum deyip yurtdışına kaçacaksınız.

=> Ayni sey degil.. Ayrica kimin cikarlari icin savasildigina bagli. Vatan icin mi devlet icin mi? Hukumet icin mi..

Ayrıca kimse kimseden emir almayı sevmez ama askerliği bu vatanda yaşayıp, imkanlarından faydalanan herkes yapmak zorunda. Bu bir vatan borcu sonuçta.

=> Ben bu ulkede hic bi imkandan faydalanmadim.. Ne kazandiysam kendim kazandim.. Kimse bana birseyler bahsetmedi. Bunu bana degil de aslinda vekil ogullarina sormak daha guzel olurdu.. Bu vatanin butun imkanlarindan onlar fayda ediyorlar cunku.. Bu vatanin imkanlarindan faydalanmadi isem zorundalik kalkmis oluyor bu durumda degil mi? :) Ayrica vatan borcu sadece askerlik yaparak odenir diye bir kaide yok. Nasil ki okulda siralari karalayinca ogretmenler "dagdaki teroristten farksizsiniz" diyorlarsa ben de karalanmis siralari duzeltince bana "karargahtaki askerden farksizsin" denebilir pekala.. Olabilir bu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-1 -- 20 Ağustos 2013; 17:01:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks ile yerlesince ders saydirma
    6 yıl önce açıldı
    Açık Lise Diploma Puani Hakkinda
    10 yıl önce açıldı
    TM için TYT FEN hakkında..
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hiç bir imkandan faydalanmadım derken?Herşey bizim vergilerimizle yapılıyor bu doğru.Sen ilkokula bedava gittin mi gitmedin mi?Gittin.Özel okula gittiysen de devlet katkı yapıyor mu?Yapıyor.O zaman senin bana vefa borcun var mı?Var.İşte Türk halkına vefa borcunu askerlikle ödemiş olacaksın.Vatan için de olsa devlet için de olsa hükümet çıkarları için de olsa(hükümet yanlısı filan değilim) senin komşuna,ailene,arkadaşına kurşun sıkılıyorsa öyle uzaktan bakamazsın savaşmak zorundasın.Hükümetin kararı beni ilgilendirmiyor ben savaşmam kardeşim diyemezsin.İyi davranışlar sergilemek,millete ait malı korumak da vatan borcunu ödemenin bir kısmıdır doğru.Sıra düzeltmekle hainlerle çatışmaya girmek bir değil bu arada.O yüzden sıra düzeltince askerlik yapmış sayılmazsın.Vekil oğulları evet senden benden fazla imkanlardan yararlandıkları halde kimisi çürük raporuyla askerden kaçsın kimisi bedelli yapsın.Ama bırak yaptıkları haksızlıklar yanlarına kalsın.Adalet birgün mutlaka işleyecek.Benim için belki sırayı karalayan değil ama askerden kaçan,bu vatan uğruna canını vermeyecek adam dağdaki teröristten farksızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.Poirot -- 20 Ağustos 2013; 17:22:56 >

• Mesela tüm TS ile alan bölümler şurada gösteriliyor. TS Bölümleri

Şuradan tüm bölümler ve üniversiteler puanlar mevcut.
    ÖSYM

Dediğiniz üniversiteye gelip bölümün olup olmadığına bakabilirsiniz.
    Dediğiniz üniversitede dediğiniz bölüm yok ama.

• @H.Poirot

Hiç bir imkandan faydalanmadım derken?

=> Hangi imkanlardan faydalandım? Benim paramla, iş gücümle, emeğimle, alınterimle yapılan şeyleri devletin hediyesiymiş, bağışıymış gibi göremem.. Benimdir o..

Herşey bizim vergilerimizle yapılıyor bu doğru.

=> O zaman anlaştık.

Sen ilkokula bedava gittin mi gitmedin mi? Gittin.

=> Hakkım olanı bana veriyorlar diye devlet olgusunu ustun meziyet gibi gosteremem.

Özel okula gittiysen de devlet katkı yapıyor mu? Yapıyor

=> Devlet katki falan yapmiyor. Senden aldigi hakki olan 8 paranin icinden aldigi 3 verginin 0.5'ini egitimine katki olarak sunuyor. Kalan 5 para'da su, elektrik, dogalgaza gidiyor.. Sen devlet'e katki yapiyorsun.. Sistemi isletiyorsun yani.

O zaman senin bana vefa borcun var mı? Var.

=> Bireysel olarak her insana var.. Emekci her insana

İşte Türk halkına vefa borcunu askerlikle ödemiş olacaksın.

=> Turkiye halklarina vefa borcumu pekala calisan bir birey olarak oduyorum. Gunun 8-10 saati calisip, patrondan azar isitip, istedigi zaman isten cikarmasina imkan verdigim icin vefa borcunu fazlasiyla oduyorum.

Vatan için de olsa devlet için de olsa hükümet çıkarları için de olsa (hükümet yanlısı filan değilim) senin komşuna, ailene, arkadaşına kurşun sıkılıyorsa öyle uzaktan bakamazsın savaşmak zorundasın.

=> Savasmak zorunda degilsin. Savas kimseye birseyler kazandirmamistir ki simdi kazanasin..

Hükümetin kararı beni ilgilendirmiyor ben savaşmam kardeşim diyemezsin.

=> Pekala diyebilirim. Tabii Turkiyede meletos hayrani cok insan var.. Degistirilemezi olan insan o kadar fazla ki.. Bu insanlarin beni vatan haini gostermesi de olagandir o durumda. Cunku, Turkiye halklari icersinde kendisini "Atina Demokrasisi"'nin yeni varisleri olarak gorenler pek fazlalar..

İyi davranışlar sergilemek, millete ait malı korumak da vatan borcunu ödemenin bir kısmıdır doğru.

=> Bu konuda da anlastik.

Sıra düzeltmekle hainlerle çatışmaya girmek bir değil bu arada. O yüzden sıra düzeltince askerlik yapmış sayılmazsın.

=> Sira karalayinca hain oluyoruz ama?

Vekil oğulları evet senden benden fazla imkanlardan yararlandıkları halde kimisi çürük raporuyla askerden kaçsın kimisi bedelli yapsın.

=> Onlar gitsinler o zaman :) Ben emir almayi kabul edemem..

Ama bırak yaptıkları haksızlıklar yanlarına kalsın. Adalet birgün mutlaka işleyecek. Benim için belki sırayı karalayan değil ama askerden kaçan, bu vatan uğruna canını vermeyecek adam dağdaki teröristten farksızdır.

=> Bu vatan ugruna can vermek gerekiyorsa cok canlar verdik.. Kimimiz 16 yasinda asildi, kimimiz gencliginin baharinda.. Kimimiz amerikan askerlerini denize dokerken.. Bizleri de asan yine askerler oldu..

@Kuroki

Hocam tesekkur ederim. Aslinda Gazetecilik bolumu puanlari dogru ise Konya Selcuk'a ya da Kayseri, Erciyes'e gidebilirim. Siralama girebilecegim bi siralama :) Puan bazinda bakacak olursak da alabilecegim basit bi puan grubu gibi.

Emekçi insan,Türkiye halkı(Türk halkı yerine),16 yaşında asılma,amerikan askerlerini denize dökme gibi kelimelerden görüşünü belli ettin zaten.Bu arada çok çelişiyorsun örn:patrondan azar isitip, istedigi zaman isten cikarmasina imkan verdigim/Ben emir almayi kabul edemem.Beynini yıkayanlar sana biraz düşüncelerini savunurken çelişkiye düşmemeyi de öğretsinler.Savaşın senin o beynini yıkayan insanlar tarafından gözümüze gözümüze sokulması da insanlara birşey kazandırmaz.Ben savaş çığırtkanlığı mı yaptım?Allah korusun böyle birşey olursa dedim.Savaştan en çok canı yanan insanlar bizleriz bunu bil.Sıra karalayınca devlet malına zarar vermiş olursun evet ama hain olmazsın.Sana bunu hangi öğretmenin söylediyse o onun kafa yapısı,sorunun onunla.Vekil oğullarına onlar gitsinler o zaman demişsin sanki ben farklı birşey söyledim.Cümle cümle cevap vereceğim derken hiçbir şey anlamamışsın yazıdan.Vatan borcunu ödemenin bir kısmı çalışmak,kamu malına zarar vermemektir.Diğer kısmı da askerlik yapmaktır.Ben işime gelen görevleri yapayım işime gelmeyenleri yapmayayım demek olmaz.Asker düşmanlığı sana hiçbir şey kazandırmaz.Bak askerler tek tek tasfiye ediliyor.Askerlik kurumunun saygınlığı yitirtiliyor.Sınırın durumunun farkında mısın?Doğuda askerimize ilk kurşunu sıktıkları günü festivalle kutluyorlar hainler.Sizin verdiğiniz canlar bu vatan uğruna filan değil.Bir düşünce için verdiniz siz o canları.Amerika vb. sömürücü tüm devletlere,emperyalizme,kapitalizme ben de karşıyım.Siz Amerika'ya karşıyız derken yine ona hizmet ettiğinizin farkında değilsiniz.Bundan sonra cevap yazmayı düşünmüyorum.Boşuna ban yemek istemem.Ne diyeyim Allah yolunu açık etsin tabi Allah’a inanıyorsan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.