Şimdi Ara

Ygs birincisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 bölümden 40'ar tane, toplamda 160 soruyu 160 dakika içinde çözmüş öğrencidir. Heyecan yapmamış, stres yapmamış, tek bir tane soruyu bile yanlış okumamış, her bir soruyu 1 dakika içinde yanıtlamış, 160 dakika boyunca şöyle bir gerinip vücudunu esnetmemiş, hatta burnunu bile kaşımamıştır. Türkçe bölümünde 30-35 adet paragraf sorusunun hepsini 1'er dakika içinde okumuş, anlamış, doğru cevaplandırmıştır.
    İstisnasız!
    Ve bu çocuk 18 yaşındadır. Günde 18 saat ders çalışabilecek kadar beyni boştur. Hiçbir düşünce beynini işgal etmemiş, hiçbir konuda kafasında merak uyanmamış, bilgisayar oyunlarını bırakınız internete bile girmemiştir. Hatta sınıftan bir kıza veya erkeğe bile aşık olmamıştır ki konsantrasyonu bozulsun...
    Hiçbir düşünce akımına ilgi duymamış, hiçbir düşünce üretmemiştir. Sadece ve sadece test çözmüştür! 18 yaşında dünyayı yeni tanıyan bir gencin dünyasını işgal edecek hiçbir şey onun hayatına girmemiştir. Ve bu çocuk, Türkiye birincisidir.
    İstediği üniversiteye girerek akademik kariyer yapabilecek, meslek kazanabilecek, iş bulup hayatını geçindirebilecek imkana sahiptir şu anda. İsterse bilim, isterse sanat, isterse düşünce adamı olabilir...
    Peki, sorabilir miyim: Hangi beyinle?
    Bir robotla mı karşı karşıyayız? Yoksa belli çevreler tarafından seçilmiş sıradan bir çocukla mı? Normal bir çocuğun bu şekilde hayatının baharını hiçe sayarak çalışması mümkün müdür? Peki yüzbinlerce kişinin hayal kırıklığı yaşadığı bir sınavda en ufak bir gerilim bile yaşamaması?
    Bu şekilde bir sistemle ülkenin yetenekli ve idealist yüzbinlerce gencini hayata küstürdükleri ve böyle zavallı çocukları makineleştirerek geleceğin önemli adamları diye yutturdukları için, bu sistemi kuranlar da, uygulayanlar da bu ülkeye ihanetin en büyüğünü yapmaktadırlar.
    Ve yapmaya da devam edeceklerdir.
    ALINTIDIR-Caps Facebook sayfasından, link:https://www.facebook.com/****fan/posts/1383164685046113

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün gününü "eğitim sistemi kötü yaa bizi yarış atı yerine koyuyorlar" diyerek geçirmeyen öğrencidir.

• Tamam da ne yapilsin? Yetenege dayali herhangi bir sistemde donecek torpilleri hayal bile edemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayın ygs ye az kalınca sisteme söven öğrenci
  • Yazan sacmalamis belli ki oglu ,kizi yada kendisi baraji dahi gecememis ofkesini yazarak cikariyor.Gunde 18 saat calismaya hic gerek yok.Her gun 3-4 saat duzenli calismayla basarili olunabilir.

• Birinci olan öğrenci sistemin gerektirdiğini yapmıştır ve hakkını almıştır, senin gibi rebelious27 diye nick alıp sabah akşam forumlarda takılmamıştır, zeki adamdır çünkü, sistemin ne kadar b*ktan olduğunu bilir ve ona göre davranır.
  • Her konuda bir şeyi suçlamaya hazırlanmayın. Eğitim sisteminin kötü yanlarını baya var. Ama Dünya'nın her yerinde olduğu gibi bir şekilde öğrendi eliyorlar. Günde 18 saatini vermene gerek yok. 4-5 saatini vereceksin bir yıl.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zaman LYS-2 Netleriniz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayati 3/3 lük bir kisim olarak düşünürsek ilk 3/1 ini kalan 3/2 sinde rahat yaşamak icin harcayan kişi

• Günde 18 saat nerden çıktı ? Verimli çalışmak yeterli.
  • birinciler full çekmiyor birincinin puanı tam puan olması için ekleniyor tüm öğrencilerede aynı puan
    oturup 1 sene çalışmıyor kendini bildi bileli öğreniyor bu adamlar
    öğrendiği dersler onu cahil yapmıyor bence
    bu kadar
    bye
  • herkesin senle aynı kafada olmasını beklemek hatadır. sen hayatının bir kısmını eğlenceye ayırmayı tercih etmişsin o ise
    kitaplara gömülüp test çözerek eğlenmeyi tercih etmiş.
    tüm bunlar hayatın renkleridir.
  • Neredeyse 35 yıldır var olan bir konuya saçma sapan sebepler ve ajitasyon dolu bir anlatımla değinmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 31 Ocak 2016; 9:59:31 >
  • YGS 1.'leri hiçbir zaman fullemiyor. 4-5y yapıyorlar. Puanlar da 1.'ye göre 500 oluyor.

• Aynen öyle, ygs de şuana dek tam net ile 1. Çıkmamıştır

• He günde 18 saat çalışıp 6 saat uyuyor bunlar. Yemekte yemiyolar hatta ilk bindekiler. Bu kadar abartmayin arkadaşlar yok böyle bişey yani. Son sene özellikle isteyen herkes çalışır fazla az ayrımı oluşmaz. Önceki senelerden ne getirdiği ve derse ne kadar konsantre olabildiği etkiler. Bazıları 1 saatte 100 soru cozebilicek konsantrasyona sahipken bazısı 10 soru zor çözer. Aynı sonucu alacak değiller herhalde.

• 1. değil fakat 1800. oldum. LYS'de 300. oldum. Emin ol burdaki insanların çoğundan daha sosyaldim lisede de, şu an da.

Lisem iyi bir liseydi, ve inan bana anlattığın gibi çalışanların hiç biri ilk 10k'ya bile giremedi. En yakın arkadaşlarımdan biri kafayı bozmaya başlamıştı 11. sınıfta. Aynı dediğin şekilde 2 sene ders çalıştı. Öyle ki beraber yemekhaneye gittiğimizde kimseyle konuşmaz hızlı hızlı yemeğini yiyip geri sınıfa giderdi test çözmeye. Sınav saati geldi çattı, gece stresten uyuyamamış, hepimiz 1.lik falan bekliyorduk çocuktan. Stresten hiç bir şey yapamamış, yanlış hatırlamıyorsam 40k civarı bi şey yaptı. LYS'ye hiç hazırlanmayı düşünmedi tabi sonra. Hedefleri çok yüksekti. Mezuna kaldı, şu an Düzce tıpta.

Başka bir arkadaşım sınıftan, kız hayatımda gördüğüm en düzenli çalışan insan. Lise hazırlıktan beri günü gününe tekrarlı, her şeyi zamanında yapan, öyle çalışan biriydi. Okul not ortalaması 100'e yakındı. 12. sınıfta kimse yüzünü görmedi. Çok fazla ders çalışıyordu. Tıp istiyordu hayali oydu. Herkes en az hacettepe tıp olur diye düşünürken o nereyi kazanabildi biliyor musun? Yeditepe eczacılık.

Etrafımda böyle o kadar çok hikaye var ki, hepsini anlatsam emin olun değişir fikirleriniz. O dediğin çalışan hiç kimse ama hiç kimse istediği puanı başarıyı alamıyor. Çalışa çalışa çok yük bindiriyorlar çünkü kendilerine. O an gelince de stres dayanılmaz bi hale geldiği için, o kadar yıllık çalışmanın azmin önüne geçiyor.

Ha, ben çalışmadım mı, öküz gibi çalıştım son sene. Sabah 8de kütüphaneye giderdim, öğlen 12'ye kadar küçük sigara molaları haricinde mola vermeden çalışırdım. Sonra 12-4 arası arkadaşla buluşur, yemek yer internet kafeye vb. gider 4-4:30 gibi tekrar otururdum ders başına. Akşam 8'e kadar tekrar bi posta.

Ama ben hiç bir zaman hayatımın merkezine koymadım şu sınavı. Hiç bir zaman en önemli şey yapmadım. Etrafımda başarılı olan herkes (emin olun hepsi çok başarılı) de böyle yaptı.

Ama şimdi çok uzun yazdım, kimse okumayacak. Okuma tabi, boş ver. Sen öyle sanmaya devam et, anca kendi vicdanınızı rahatlatırsınız. Ben robot değilim sistemin çarkları yarış atı rererörö diyerek. Böyle devam edin

• İnci sözlükte paylaşıldı bugün.Hatta yorumda birisi ilkokul mezunu birinin yanında çalışarak 5 bin tl maaş alacak yazmıştı.Ama yapacak birşey yok arkadaşlar sistem böyle.Benim içimden hiç ders çalışmak gelmiyor.Ama çalışmaya mecburuz.Ne aileden kalan para ne başka birşey var.İyi kötü aç kalmadan yaşamak için bugün çalışmak zorundayız.Yoksa gecesi gündüzü belli olmayan işçilerden oluruz.Okursak en azından akşam evimizde oluruz.
  • Yalan beyler, soruların %25'i 10-15 saniyede çözülüyor. arta kalan zamanda zor ve uzun sorulara ayrılıyor. Her soru 1dk değil yani.

Ayrıca sadece dersleri dinleyip, sınavlardan önce işlediğiniz konunun soru tiplerini ve çözümlerini öğrenirseniz (konusuna göre 2 dk ila 2 saat arasında değişebilir) sınavlarınızda başarı gösterir bu başarıyı YGS-LYS ile devam ettirebilirsiniz.

Sınav haftaları dışında eve geldikten sonra bilgisayar açıp, yatana kadar bilgisayar oynamış bir tip olarak doğru dürüst istediğim puanı alabildiysem herkes alabilir. Yaptığım tek şey "bütün dersleri adam akıllı dinlemek, kaçırmamak. Çok samimi arkadaşım dersin önemli yerinde geyik yapmaya çalışırken onu susturup dersi dinlemeye çalışmak" idi. Ha belki dinleyerek anlayamıyorsunuzdur, o zaman derste öküz gibi not alıp evde çalışmanız gerekebilir. Dersi dinleyerek anlamadığınız noktalar olacaktır, onları daha bilgi tazeyken arkadaşlarınızla (arkadaş ortamı önemli) tartışabilmelisiniz.

Not: 1.lik için değil yorumum, genel olarak "nasıl başarı yakalanır" sorusunun cevabı olduğuna inandığım yorum.

• Sacmalik.o ygsde derece yapan adamlarin hayati senden daha sosyal. Emin ol, muzik,film vs konularda hepimizi gomerler. Oyle sandiginiz gibi hep ders calismiyor. Lise1 den itibaren hatta ilkokuldan itibaren duzenli calisiyor. Belki gunde 2 saat calisiyor. Sen 11 sene yatiyorsun, son sene tum konulari ogrenmeye calisiyorsun. Sonra boyle yazilarla kendinizi kandirin.

• Allah katında en üstününüz en çok takva sahibi olanınızdır. 49:13

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.