Şimdi Ara

YF ÇİN MALI GPS cihazları hakkında (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
593
Cevap
7
Favori
111.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol hocam verdiğin bilgiler için. GG den bir kaç alışverişim oldu tecrübem var :) Şimdilik araştırma amaçlı bir kaç model göstereyim dedim. Sanırım çoğu cihaz birbirinin benzeri.
  • Evet haklısınız eğer çin malı cihaz almayı düşünüyorsanız ürünler arasında pek de fark yok denebilir. Burada dikkat edilmesi gereken daha çok ram ve dahili hafıza gibi özelliklerin yeterli olması. İşletim sistemi gibi detaylarla uğraşmak bence yersiz yok wince5 yok wince6 gibi, çünkü bu cihazlarda işletim sistemiyle pek uğraşma olanağımız olmuyor. Onun dışında tüm cihazlar benzer işlemleri gerçekleştirmede birbirine çok da önemsenecek üstünlükler sağlamış değildirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Arkadaşlar bu da mı çin malı Markası olmadığına göre öyle olsa gerek. Peki özellikleri nasıl anlayanlar bakabilir mi ? :)

209 lira kendileri.

http://urun.gittigidiyor.com/KACIRMAYIN-7-quot-GPS-BLUETOOH-FM-TRAN-AV-IN_W0QQidZZ33151669

Bu modelin ekran çözünürlüğü daha iyimiş. 800x480 çözünürlük var. Ama yurt dışından getirttiriyor sanırım 21 gün sürermiş.

http://urun.gittigidiyor.com/7-quot-GPS-4GB-HafizaKart2010-Turkce-Guncel_W0QQidZZ32966893#aciklama

Birde bu var, hemen teslim diyor. Fakat çoğu modelde 400mhz işlemci diyor. Acaba 400mhz işlemci ve 128mb ram yeterlimidir? Bazılarında 500 diyor ama aynı modeller yalan mı söylüyorlar acaba. Mesela 800x480 de convertlediğim filmi takılmadan oynatabilir mi acaba 400mhz işlemci. Ya da rota hesaplaması uzun sürer mi. Tabi gps performansları nasıldır bu aletlerin :)

http://urun.gittigidiyor.com/7-quot-HD-EKRAN-MP4-MP3-BT-FM-AV-IN-FULL-2010_W0QQidZZ32310535#aciklama

Merhaba,

400Mhz işlemcili 800x480 çözünürlük cihazlarla filmleri takılmadan izlemeniz imkansız. Kesin olarak söyleyeyim.

Rota hesaplaması uzun sürer mi sorusu için canınızı sıkmayın en uzun yurtiçi rota hesabınızda dahi 10 saniye fark olmaz.. Ama önemli de bir ayrıntı var. Yeni çıkan PRIMO veya son çıkan BS haritalarındaki 3D binaları yüklediğinizde ( Building) 400Mhz üstüne bu kadar data bir de 7 inch ekranda 800x480 çözünürlük . Kasma yapar.

Yurtdışından getirtiyorum diyenlerden alışveriş yaparsanız hem boşu boşuna beklemiş hem de problem çıkarsa ortada kalmış olursunuz. Çünkü gümrğükte sizden gönderdiğiniz paraın evrağını isteseler sizin üzerinize değil. Malın esas değerini öğrenmek için Paypal kaydı istedikleri çok oluyor gümrük yetkililerinin..

En iyisi yurtiçinden hemen teslim diyenlerden alın karşınızda muhatap olur.

selamlar.

• herkes güzel açıklamalarda bulunmuş ama kimse link verip şu cıhazı öneririrm dememiş.. bende dealextreme den 4,8 inch turuncu çizgili olanlardan bakıyorum.. 68 dolara da var 88 dolara kadar da var.. hepisinin görünümü aynı.. benim içim hızlı gps sinyali bulması, haritaların hızlı olması ve video formatlarını desteklemesi yeterli.. bluetooth transmitter işime yaramıyor..
    en ucuz olanın gps işlemcisi ile diğerleri farklımıdır?
    dealextreme den allah aşkına bana uygun model önerirmisiniz?
  • http://cgi.ebay.com/5-Slim-GPS-NAVI-SIRF-V-FM-WINCE6-4GB-2010-EU-MAPS-MP3-4-/170576550767?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b7279b6f

http://cgi.ebay.com/4-8-GPS-128MB-4GB-MAP-FM-transmitter-SIRF-V-Bundle-/320621779383?pt=GPS_Devices&hash=item4aa68c19b7

Arkadaşlar bende bir tane 7" MTK işlemcili bir tane de 5" Atlas V işlemcili cihaz var. 5" olan cihaz bizim evin içinde bile navigasyon yapıyor :). Uyduyu hiç kaybetmeden odalarda dolaşıyorum. Bina 7 katlı 3.katta oturuyorum 7" olan cihaz uydu sinyali alamazken 5" olan sorunsuz çalışıyor. Mtk işlemcili olan cihaz ise diğerine nazaran daha açık alanda hızlı uydu buluyor, 5" olan cihaz daha yavaş kalıyor uydu bulmakta.

Bu verdiğim linklerde yeralan cihazları bi inceleyin özellikleri bana gayet iyi göründü. GPS sinyali alma konusunda ben AtlasV işlemcili cihazları tercih ederim. Ayrıca aşağıda verdiğim linkteki cihazda wince6 var ve masaüstünü gösteren bir resimde office uygulamaları ve bazı multimedya kısayollarını yerleştirmişler. Bu da demek oluyor ki cihazın ayar menüsünden wince masaüstüne düşüp bu uygulamaları kullanabiliyoruz. Bence güzel bir özellik, hem böyleliklecihaza farklı yazılımlar kurma peşinde koşmamıza da gerek kalmaz diye düşünüyorum. Cihazda yanlış anlamadıysam 4GB gömülü flash hafıza var, bu da navigasyon yazılımımızı SD kart yerine buradan daha hızlı çalıştırabileceğimiz anlamına gelir. Bi inceleyin bakalım belki hafanıza yatar.

http://cgi.ebay.com/New-5-Car-GPS-Navigation-4G-SIRF-Atlas-V-CE-6-0-GPS-FM-/120651618193?pt=GPS_Devices&hash=item1c17659791

• tşkler

• arkadaşlar iyi geceler. ben yaklaşık bir ay önce giittigidiyordan bir gps cihazı aldım. igo primo yüklü.
    gps den memnunum. fakat onu almaktaki gayem aslında windowsu kullanmaktı. exell ve diğer bazı proları çalıştırmak istiyorum.
    forumu biraz araştırdım. fakat bir türlü nasıl yapabileceğimi anlayamadım.
    bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı . ürün şu an bir arkadaşta yarın alıp bilgileri yazacağım inşallah. herkese iyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrambo1

mio pocket yükleyince dahada hızlandı.......forum mesaj yazmama izin vermiyor....yönetimle biniz görüşebilirmisiniz....onlarada mesaj atamıyorum çünkü....

slm arkadaşım
    bende mtk işlemcili cihazdan var.
    onada mio poket yüklenirmi?
  • internete girebilen varmı bizim cihazlarla yada nasıl yapıldığını bilen

• cihazda internet explorer çalıştırabiliyorsanız iş kolay. cihazı bilgisayara activesync ile bağladığınızda, bilgisayarda internet bağlantısı varsa cihaz hemen bağlanıyor. başka birşey yapmaya gerek yok. ben bir cihazda kendim denedim oldu. cihaz için bulduğum firmware dosyalarını kurunca masaüstüne internet explorer kısayolu geldi. cihaz bilgisayara activesync ile bağlıydı ve epeyce sörf yaptım sorunsuz şekilde.
  • slm bende cın malı bır gps cıhac bılunuyor. bunda rom guncelledıgım zaman calısıyor bır sure gectıkten sonra actıgımda ekranana sadece ekran korucu mu dıyeyım bır resım gelıyor. orada kalıyor oyle duruyor yanı program acılmıyor. sonra rom guncellemesı yapıyorum acılıyor bellı bır zaman gıne aynı sekılde kalıyor. bunu ıcı yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler
  • Merhaba ben internetten (2GB 5.0 A5 İnce GPS/MP3 Player / FMT / CE 6.0/64MB DDR2 RAM
    SiRF Atlas V (600MHz CPU) cihaz aldım fakat benim oğlum oyun oynarken neyini sildiyse cihaz çöktü ve programını kime veya nasıl yükletebilirim. cihazı kullandım mükemmel çalışıyor.
  • cihazı aldığınız linki gönderirseniz ve cihazla ilgili detaylı bilgi verirseniz yardımcı olan birileri çıkabilir.
  • selamlar,bendede çin malı 5 inc blutooth olmayan,4gb internal hafıza bir cihaz var. düne kadar çok iyi çalışıyordu. şu anda power butonuna basıp açtığımda "Apical" (sanırım üretici firma logosu) yazıyor ve bu şekilde kalıyor. forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla rom yüklemek gerekiyor. ancak cihaz açılmadığından rom bilgilerine vs erişemiyorum. kutusundan çıkan kağıtta
    MODEL: V43H01
    CHIP: GRF3İ+
    yazıyor sadece. adı çok anılan ve uyabileceğini düşündüğüm burada linki verilen yf,mtk gibi başlıklardaki romlardan denedim.harici kart piyasadan alınan sdmmc kart. format32 formatında. harici karta atıp cihazı açtım rset düğmesine bastım basılı tuttum bıraktım her şekil denedim tık yok. apical logosu bana ben ona bakıyorum sürekli. cihazın içini açtım. anakart üzerinde yazan hiç bişey yok. nezamanki harci 2 gb sd kart alıp buradan harita gösterip kullanmaya başladım sanırım sorun bundan sonra kaynaklandı. çünkü 7 aydır internal bellekten kullanıyorum sorun yoktu. fikir verebilecek olan varmıdır ey arkadaşlar. cihazı gözden çıkardığım için her türlü denemeye hazırım.
    şimdiden sağolun
    resimdeki menüye sahip ancak 5 inç ve btooth yok
    http://img.auctiva.com/imgdata/1/1/5/5/8/8/7/webimg/436278170_o.jpg?nc=7

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. cihazım AP MODEL İşlemciliymiş. aşağıdaki linkteki rom ile kendine geldi.
    http://www.4shared.com/get/RXt3IbOw/930FM.html;jsessionid=9AFB0DF6A39EADF819EAA9AE3E9C8607.dc278

yinede kendi cihazınızda temkinli olun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youkendrick -- 25 Ocak 2011; 12:48:47 >

• Merhaba arkadaşlar 5" lük bir cihazım var.
    Win ce si çince bunu ingilizce yapmak için rom güncellemek istiyorum.

Bilgileri şöyle ;

Processor : sirfatlas-III
    platform : 3.0.13
    Ram total : 64 mb
    versiyon : 090427.3060.qc21-200a
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

quote:

Orijinalden alıntı: cunkurd

Merhabalar,
    Bir konu da daha tecrübelerinizi paylaşmak istiyorum.YF Çin Malı GPS üzerinde ,malum olduğu üzere ,wince üzerinde çalışan kendi arayüzüyle (kabuğu) ile geliyor.Ben cihaza Mio Pocket 4.0 kurmak istiyorum.Yalnız forumdan öğrendiğime göre MioPocket kurulduğunda arka planda bu arayüz çalışmaya devam ediyor Ve RAM den büyük ölçüde yiyor.Şimdi bu durumda Mio yu kurmadan önce bu arayüzü kaldırmak veya cihazın ROMunu (ki bu bende var) arayüzsüz sadece WinCe 6 olarak kurmak mümkün mü ? Eğer bunu başarabilirsek yabancı forumlarda dahi kimsenin başaramadığı birşeyi yapmış olacağız.IdonTknow arkadaş belki bunu yapabilir ? Cihazının ROM u elinde olan arkadaşlar bunu deneyebillir çünkü Mio Pocket 4.0 çok kullanışlı ve güzel. Kısacası bilgili bir arkadaştan bu konularda bizleri aydınlatmasını bekliyorum.

yf cihazlar için
    mesada cihazlar için
    mtk cihazlar için
    yukarıdaki dosyaların kendi cihazınıza uygun olanını indirip hafıza kartına attığınızda cihaz direk wince modunda açılır kabuk devreye girmez..
    ayrıca bu işlemi cihaz registry kodları ile oynayarakta yapabilirsiniz..ek olarak mio poket ı incelediğimde kabuğun çalışmasını engeleyen ayarları olduğunu görmüştüm.
    umarım yardımcı olabilmişimdir.. bu arada eğer elinizde rom yedeğiniz yoksa, mio poket ve benzeri programlarla cihazınızı tehlikeye atmayınız..

üstad linklerin ikisi ölmüş
    bendede rom versiyonu PA06 ile başlayan ipod tarzı bi cihaz var kabuk kullanmadan mio pocket kullanmak istiyorum linkleri bi yenileme imkanın varmı acaba özellikle yf için

çok sağol iyi çalışmalar

• Merhaba.
    Hocam bende de bu cihazın aynısından var. Kurcaladım, şimdi dogru dürüst çalışmıyor.
    Vediyiniz link-den .img file-ları indirdim. Bunlar ne file-lar açıklarsanız çok sevinirim. Bu file-rı microSD karta atdımç cihazı açıb, kapadım hiç bir şey olmadı.
    Anlayacağınız sıfırdan cihazı kurmak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz?
    Önceden teşekkürler....

quote:

Orijinalden alıntı: youkendrick

selamlar,bendede çin malı 5 inc blutooth olmayan,4gb internal hafıza bir cihaz var. düne kadar çok iyi çalışıyordu. şu anda power butonuna basıp açtığımda "Apical" (sanırım üretici firma logosu) yazıyor ve bu şekilde kalıyor. forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla rom yüklemek gerekiyor. ancak cihaz açılmadığından rom bilgilerine vs erişemiyorum. kutusundan çıkan kağıtta
    MODEL: V43H01
    CHIP: GRF3İ+
    yazıyor sadece. adı çok anılan ve uyabileceğini düşündüğüm burada linki verilen yf,mtk gibi başlıklardaki romlardan denedim.harici kart piyasadan alınan sdmmc kart. format32 formatında. harici karta atıp cihazı açtım rset düğmesine bastım basılı tuttum bıraktım her şekil denedim tık yok. apical logosu bana ben ona bakıyorum sürekli. cihazın içini açtım. anakart üzerinde yazan hiç bişey yok. nezamanki harci 2 gb sd kart alıp buradan harita gösterip kullanmaya başladım sanırım sorun bundan sonra kaynaklandı. çünkü 7 aydır internal bellekten kullanıyorum sorun yoktu. fikir verebilecek olan varmıdır ey arkadaşlar. cihazı gözden çıkardığım için her türlü denemeye hazırım.
    şimdiden sağolun
    resimdeki menüye sahip ancak 5 inç ve btooth yok
    http://img.auctiva.com/imgdata/1/1/5/5/8/8/7/webimg/436278170_o.jpg?nc=7

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. cihazım AP MODEL İşlemciliymiş. aşağıdaki linkteki rom ile kendine geldi.
    http://www.4shared.com/get/RXt3IbOw/930FM.html;jsessionid=9AFB0DF6A39EADF819EAA9AE3E9C8607.dc278

yinede kendi cihazınızda temkinli olun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B1nC0de -- 2 Mart 2011; 11:13:45 >

• Selam arkadaşlar. Bende de bu cihazın aynısından var. SD kartı takmaya çalışırken, kartı ilginç bir şekilde cihazın içine kaçırdım. Yuvanın üstünde boşluk varmış !!!

Kartı çıkarmam için cihazı sökmem gerekiyor. Yan tarafında 2 tane vidası var. Onları söktüm ama kapağı açmayı beceremedim.

Açan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Merhaba;

YF markalı 5inch lik bir cihazım var. Başlangıçtaki resmi değiştiremiyorum
    Rom versiyon 82av6
    İçeri attığım resmin ismini logo82av6.bmp yaptım resim değişmedi.
    aslında tüm isimleri denedim
    logo.bmp
    logo82.bmp
    logo82a.bmp
    logo82b.bmp
    logo82c.bmp
    logo82av.bmp
    logo82av6.bmp
    logo82av4.bmp

480x272 ve yurtdışındaki bir forumda okuduğum 800x400 çözünürlük ikisini de denedim.
    resim formatı 24bit ve 16 bit ayrı ayrı denendi.
    bmp formatlı dosyalar kullanıldı.

Resim değişmiyor.

Bir yeri mi atlıyorum? Daha önceden başka bir cihazda değiştirmiştim logo82a olarak..

32c ---------------------------Logo32C.bmp
    72c ---------------------------Logo72C.bmp
    82C---------------------------Logo82C.bmp
    82AV2、 V3 ----------------Logo82A.bmp
    82A V4 、V6-----------------Logo82a4.bmp
    PF82 (82F)-------------------Logo82F.bmp
    84A---------------------------logo84A.bmp
    84T ---------------------------Logo84t.bmp
    PA05、PA06、 PA08 ------logopa06.bmp
    PF05、PF08 ----------------logopf05.bmp

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.