Şimdi Ara

Yetkili servis tam olarak ne yapıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benzinliğe gidene kadar lastik ısınmıştır yüksek basınç gözükebilir ayrıca benzinlikler hep hatalı basınçları. bende basınç ölçer var benzinlikte 32 basdım. kendim ölçtüm 35 çıktı.

soruna gelince:: senin bak demedigin hicbirseye bakmazlar, kafalarina gore lastik sisirmezler. belki musteri oyle seviyordur? isguzarlik yapmazlar yani

hele rot-balansa hicbir yetkili bakmaz soylenmezse, bakilirsa da ucretli olma ihtimali var

Orijinalden alıntı: Pykecan Cımbızoğlu

Hocam yazdıklarınızı okuduktan sonra içime dert oldu. İşin parasında değilim ama gerçekten bu ücrete kalitesiz veya orta-kalite yağ koyuyorlarsa aldıkları kuruş haram. Dacia elf yağları kullanıyor bildiğim kadarıyla ama illa onun da ucuzu- kalitelisi vardır önemli olan hangisini kullandıkları. Sizce arabama hangi motor yağını koyduklarını öğrenme şansım var mıdır? Bir de dediğiniz gibi şimdi gidip en kaliteli elf motor yağını kendim alıp arabama koysam 2-3 çeşit yağ karıştığı için sorun olur mu? (Muhtemelen olur, oluyorsa fabrika çıkışında hangi yağ modelini koyduklarını nereden öğrenebilirim?) Kafam rahat olsun diye 2 katı para verip yetkili servise götürüyorum ama dediğiniz gibi en iyisi ipleri kendi eline almak.

Hocam elbette öğrenebilirsiniz zaten faturada yazar marka modeli yağın.Bana Shell Helix HX7 10w-30 koydular varilden,istemediğimi kendim yağ getirebileceğimi söyledim kabul etmediler,o anda servis benim için bitti zaten.Bu devirde 10w 30 yarı sentetik bir yağ kalmadı artık,böyle ilkel bir yağı neden aracımda tutayım ? Shell en kaliteli yağ markalarındandır lakin tam sentetiği olmak koşuluyla,yakın zamanda Shell istasyonuna gidip orada Helix Ultra 0w-20 koyduracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yetkili servis için konu açıp sabitlemek gerek. Her keşfeden aynı şoku yaşıyor.  

Uzun uzun açıklamiyim ama yetkili servise aracınızı garantisi devam etsin diye götürür, garantiniz bitince ya özel servise ya da sanayiye yönelirsiniz.

Sanayide daha kaliteli hizmet de alabilirsiniz, yetkili servislerin çözemediği şeyleri de yaptırabilirsiniz.

Yetkili servis size optimum bir hizmet sunar, karşılığında garantiniz devam ettiğinden mecbur gidersiniz.

Lastik basıncı sıcakken mi soğukken mi ölçülür?

Özel servislerde fırsatını bulunca çok güzel iteliyor

Sadece yağ bakımını sanayide ortalama 600-700 tl bandında yaptırabilirsin.

Eğer yetkili servis düşünmezsen bosch car özel servislerine gitmeni tavsiye ederim. Antalya da bende kullanıyorum bosch car, yetkili servis ile aralarında baya fark oluyor para anlamında.

Mesala far temizliği, göçük düzeltme, cam değişimi,döşeme kaplama ......istediğinizde yaparız derler. Fakat bunları dışarda (sanayide) ustasına yaptırıp sizden iki katını alırlar. Her şeyi çözecek ustaları yoktur. Otomobil çok ayrıntılı uzmanlık gerektiren bir konudur.

• 1 ay önce clio için bakıma 912 lira verdim. serviste. mail adresinize efatura olarak detay gönderiyorlar. burada sadece yapılan işlemleri ve fiyatları olan kısmı paylaşırsanız daha doğru yorumlar yapılabilir.

@Pykecan Cımbızoğlu

• Edit2 nize cevap olarak bir yedek parçaçıdan parçaları temin edin ve sanayide sadece işçilik vererek işlem yaptırıcaksınız (Yağ işçiliği 80 ₺) hocam alt takımla ilgili bir şüpheniz var ise her hangi bir rot balans servisine gidin kapıda zaten yazar ön takım testi 20 ₺

Doğuş Bursa-Audi kendi bünyesinde kendi makinasıyla yapıyor. Ancak direksiyonun ortası daha da sola kaymıştı aldığımda direk sanayiye gidip tekrar yaptırdım araçtan inmeden kendim sabitleyerek. 

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Lastik basıncı sıcakken mi soğukken mi ölçülür?

İlginç bir soru olmuş, tavsiyem kuru hava bastırın uğraşmayın. Arada basınç kontrolü yaparsınız sadece.

ben ustamda bir ay önce 90 bin km ağır bakımını (triger zinciri hariç motorda her şey değişti kayışlar sıvılar bujiler + olarak z rot fren balatası vs.) işçilik dahil 1700'e bitirdim.

dışarıda 300-400 tl anca tutar 10 bin bakımı. ancak garantisi devam eden arabada ne yazık ki mecbur kalıyor insan servise gitmeye.

Ben y.servise götürüyorum ancak 20bin km / 1 yıl vs onların belirledikleri aralıklarla değil, kendi uygun gördüğüm aralıklarla. Yani servisin belirlediği şeye harfiyen uymak zorunda değilsiniz. ama garanti olayı var değil mi.Zaten en cok o garanti olayından öpüyorlar müşteriyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.