Şimdi Ara

Yetkili servis araç geçmişini vermiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
37.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir şey yetkili serviste yapılmışsa zaten kaskodan karsılanmıştır masrafı, o da tramerde mevcuttur, acentenizden rica edin.



    Yetkili serviste cebinden yaptıran kişi hatırlamıyorum son 30 senedir forumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duellist

    Valla hocam Doğuş'ta böyle bir sıkıntı olmadı. Ruhsat sahibi olarak gittim(ben de aracı ikinci el aldım), bütün bilgileri önüme döktüler. Ben sormadığım halde çıktı bile almış arkadaş, kağıdı elime tutuşturdu.

    Fordda aynı şekilde. 15 sayfa kağıt oldu, torpidoya attım hatta. Ruhsat sahibi bulunsun yetiyor. Ne var ne yok öğreniyorsun
  • Ben en son nisan ayında araç sattım ve aldım.Sattığımda ford yetkili servis döküman veremeyiz ama söyleyebiliriz dedi.Araç aldığımda da vw yetkili servisi de döküman veremeyeceklerini söylediler.Normal rutin bakımlarını hangi km lerde girdiğini söylediler.Değişen olup olmadığını söylüyorlar ama belge vermediler.
    Ekleme: Daha önceki yıllarda belge veriyorlardı,en azından vw den aldığımı biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzadkiel -- 16 Ağustos 2017; 9:41:39 >
  • Servisin böyle bir bilgi verme zorunluluğu yok diye biliyorum, ruhsat sahibi isterse belki verebilir. Veriyorsa da iyi niyetinden veriyordur.
  • aya kullanıcısına yanıt
    Ya insan manyaki yolda gördüğü arabanin plakasini alsın geçmişini sordurmak icin servise gitsin. Servise araç geçmişini sordurmak icin 2 tip insan gider. Birincisi 2. El araç alacak insan alacagi arabayi sordurur. İkinci tip insan arabasini satacaktir. Koyacagi ilana inandırıcı olsun alacak adamin kafasinda soru işareti kalmasin diye öğrenmek ister.
  • Merhabalar bundan 4 gün önce aracimin 15 bin bakımini pejo serviste yaptırdım.bugün fark ettim ki aracım servisten geldiğim günden bu yana sol ön taraftan yağ damlatiyormuş.servisle konuştum yarın çekici gelip aracı alacak.Acaba ne yapmalıyım servis hakkında örneğin yasal olarak fikirlerinizi alabilir miyim?
  • Geçen gün Doğuş Oto Esenyut'a gittim kaskodan ön cam degisimi için.

    Bende araç gecmisini istedim cikti veremiyoruz dedi ama gelin ekrandan bakabilirsiniz dedi. Baktim ama gayet ayrintili bilgiler yaziyo tramerdeki gibi yarim yamalak degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfeker89

    Ya insan manyaki yolda gördüğü arabanin plakasini alsın geçmişini sordurmak icin servise gitsin. Servise araç geçmişini sordurmak icin 2 tip insan gider. Birincisi 2. El araç alacak insan alacagi arabayi sordurur. İkinci tip insan arabasini satacaktir. Koyacagi ilana inandırıcı olsun alacak adamin kafasinda soru işareti kalmasin diye öğrenmek ister.

    diyorsun... trafikte dolaşan milyonlarca psikopatı görmezden gelerek...
  • Valla bmw de ruhsat sahibi olmana bile gerek yok. Ruhsatı veriyorsun, bütün dökümanlar 30 saniye içinde elinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya

    aslında verilmemesi mantıklı. "kişisel bilgilerin korunması" kanunu vardı hani. telefon bilgilerim gibi araba bilgilerim de gizli olmalı pek ala. benim arabama ait bilgiyi bir başkası neden bu kadar rahat edinebilsin? telefon numaramı vermiyorken, aracıma ait bilgiler niye ortalıklarda gezsin? öyle her canı isteyen servise gidip, "şu şu plakalı arabanın bilgilerini istiyorum" diyerek bu bilgilere niye kolayca erişebilsin ki? telefon gibi araba da şahsi bir mal/eşya... umuma bu kadar da açık olmamalı...

    Aracın bilgisini değil, geçmişte yapılan bakım vb. gibi işlemlerin bilgisini istemiş. Bundan doğal ne var? Bunun neresi gizli?



    Bu tarz bilgilerin, ruhsat sahibi istedikten sonra verilmesinin hiçbir mahsuru olamaz bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Servisin böyle bir bilgi verme zorunluluğu yok diye biliyorum, ruhsat sahibi isterse belki verebilir. Veriyorsa da iyi niyetinden veriyordur.

    Araç sahibi olarak parasını ödeyip yaptırdığım her bakımın, değişen her parçanın bilgisini istediğim zaman alırım, alma hakkına da sahibim. Kimsenin iyi niyetine ihtiyacım olmaz.



    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 17 Ağustos 2017; 11:39:49 >
  • NE saçma iş ben belki ikinci el araç alırken expertiz esnasında servis dökümü de almak istiyorum olmadık bir şey var mı diye araçta? Mahkeme ne alaka. Böyle bir şey resmen çakalları, üçkağıtçıları desteklemek olur araçlarındaki gizli ayıpları saklamak için.
  • Ruhsat sahibi her bilgiye ulaşabilmeli. Daha önce almıştım, yeni çıktı bu uyduruk iş?
  • Toyota Ortaköye bakıma gittiğimde her seferinde bakıyorum geçmişine. Hiç problem etmediler.Telefonla arayıp bilgi almışlığım bile oldu. Renault ise hangi serviste bakım yapılmışssa orayı arayın demişti,nerden bileyim ikinci el aldığım aracın bakımlarının nerde yapıldığını
  • biz arkadaşa renault megane almıştık ikinci el burasadan. yanımızda sahibi bile yoktu. yetkili servis yine de bilgi verdi sağolsun.
  • Daha önceki kullanımda, herhangi bir parça değişimi olduysa, 2 yıl parça garantisi ayrıca devam ediyor. Bu yükümlülükten kurtulmak için uyanıklık peşindeler.
  • Ben bugün servise bakıma gittim Hyundai de abime yeni araç almıştık plakayı verdim geçmişini direk önüme serdi
  • Hem Fiat hem Renault hiç sıkıntı yapmadan veriyorlar. Kozmik bilgi sanki altı üstü fatura detayına bakıp söyleyecekler, evrak vermek zorunda değil ama bilgi vermesi lazım
  • Herkes Fiat servisi verir demiş ama geçen gün aracı bakıma götürdüğümde başka müşteri kendi aracının geçmişini alıp alıcıya vermek istiyordu ruhsat sahibi ve alıcı beraber gelmişler servise ne dedilerse servis geçmişi vermedi. Biz size tüm evrakları bakım sonrasında veriyoruz saklamak size kalmış saklamadiysaniz şu an geçmişe dönük bilgi ya da evrak veremeyiz dediler.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    renault yetkili servisi aracımızın önceki bakımlarını ve değişen parça bilgisini verir mi. triger kayışı debriyaj balatası gibi vede bundan ücret alıyor mu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.